CSC Dumbrăvița, egala Corvinului și în acest sezon, acum la Hunedoara. Cosmin Stan: ”Am arătat ca o echipă solidă.” Jucătorul lăudat de antrenor

Anda DELIU 26 Oct. 2024, 16:54 Liga 2
CSC Dumbrăvița, egala Corvinului și în acest sezon, acum la Hunedoara. Cosmin Stan: ”Am arătat ca o echipă solidă.” Jucătorul lăudat de antrenor

CSC Dumbrăvița a remizat la scorul de 0-0 în etapa a 11-a din Liga 2, sâmbătă, 26 octombrie 2024, pe terenul Corvinului Hunedoara. A fost un meci antrenant doar în prima sa jumătate și în prelungiri, cu un plus pentru gazde. Însă, timișenii s-au ales cu un punct, iar antrenorul Cosmin Stan a fost mulțumit cu acest rezultat.

  • În sezonul trecut, cele două echipe au înregistrat același rezultat, 0-0, dar atunci meciul s-a disputat la Dumbrăvița.

Primă repriză a jocului de la Hunedoara, animată

În primele 30 de minute ale partidei de pe stadionul Corvinul, spectatorii chiar au avut ce vedea, căci au fost numeroase ocazii de ambele părți. Gazdele au avut o primă mare situație de gol în minutul 10, dintr-o centrare foarte bună din corner a lui Velisar, cel mai bun jucător al meciului. Cărăruș a reluat din câțiva metri pe Trifon însă, care a respins.

Pentru oaspeți, Ekmekci a avut reluări slabe spre poartă. Trifon a continuat să fie providențial în poartă, la ocaziile lui Bradu și Lupu, dar și în minutul 28, când a respins o minge trimisă de Câmpan, pe care o deviase puțin și un apărător. Modan nu a mai fost providențial însă pentru dumbrăvițeni și în acest joc, și a avut o singură ocazie, trimisă însă în plasa laterală.

Jocul s-a stins ulterior. Corvinul a forțat pe final, dar degeaba

Jocul s-a stins mult după prima jumătate de oră și a continuat la fel și la reluare, cu toată că Florin Maxim, nemulțumit de jocul echipei sale, a făcut trei modificări la jumătatea partidei.

Meciul a continuat slab, cu șuturi ”telefonate” ale lui Hergheligiu și Apro peste poartă, până după minutul 81. Grigore a avut o ocazie imensă dintr-o poziție perfectă din careu, după o centrare a aceluiași Velisar. În replică, Paulevici a mai încercat un lob, ca în ediția trecută de campionat, dar a trimis peste.

În prelungiri, hunedorenii au avut un adevărat asalt la poarta lui Trifon. Șutul lui Grigore a fost deviat într-un corner, iar după executare o minge șutată de Cărăruș a ajuns în bara transversală. La ultima fază, gazdele au cerut penalty pentru tragere de tricou la Neacșa, dar nu s-a dictat nimic.

Cosmin Stan, mulțumit de rezultat și evoluția Dumbrăviței. Trifon, lăudat!

Cu acest egal în deplasare la un club cu buget superior, Cosmin Stan a fost mulțumit. Firește, l-a lăudat pe portarul Cătălin Trifon pentru intervențiile sale.

”Un meci bun din partea ambelor echipe, un meci de luptă. S-a și văzut că, pe final, sau poate așa e mereu la Hunedoara, spectatorii au urmărit finalul de meci din picioare. Chiar dacă s-a terminat 0-0, consider că a fost un meci bun, un meci frumos pentru spectatori. Noi am făcut un meci solid astăzi, am arătat ca o echipă solidă, exact cum am fost și în etapele precedente. Primim foarte greu gol, și astăzi plecăm de aici fără gol primit și cu un punct. Cred că dacă am fi judecat mai bine fazele de contraatac din final, cred că se putea și mai mult. Dar și adversarii au avut câteva situații mari pe final, așa că cred că rezultatul echitabil. Reflexul din final al lui Trifon, un reflex de portar mare. O minge foarte, foarte grea, și în minutele de prelungire, reușește cu un reflex să devieze în bară și să salveze un gol. Noi am văzut gol de pe marginea terenului!”, a precizat Stan.

Dumbrăvițenii au jucat pe cartea contraatacului, dar gazdele au jucat bine defensiv. ”Noi până acum în campionat am avut două rezultate pozitive, apoi două negative. Acum am spart bariera asta, cu trei rezultate pozitive. E foarte greu, mai ales pentru echipele bune, care joacă fotbal, în momentul în care nu îți ies două meciuri de obicei în cel de-al treilea faci multe greșeli, pentru că te arunci peste adversar, din dorința aceea prea mare, începi să faci prostii. De aceea, spuneam și înainte de meci că s-ar putea să nu gestioneze bine. Clar sunt o echipă foarte bună și cred că dacă se aruncau mai mult peste noi îi surprindeam azi cu jucătorii de contraatac, jucători de viteză și cu forță de pătrundere. Dar și-au asigurat destul de bine spatele”, a mai spus Stan despre joc.

Reproșuri pentru unii jucători?

Interesant este că Stan l-a introdus în minutul 63 pe Alexandru Martinov, în locul ”mânei moarte” Luca Bodri, iar în minutul 89, l-a scos pe tehnicul fotbalist. Martinov nu a vrut să iasă de pe teren, și a făcut-o, apoi, pe partea cealaltă.

Stan a vorbit și despre unele faze tratate neserios la antrenamente. ”Martinov era în poziție de a scăpa singur cu portarul. Am mai avut apoi un contraatac, de doi contra unu, în care Paulevici a ținut prea mult mingea, dă pasa un pic prea tare, și Martinov, în loc să scape central singur cu Lefter, a scăpat în lateral, iar adversarul s-a repliat și a putut să îl blocheze. Din păcate, și la antrenamente le cam tratăm la fel acțiunile acestea de superioritate. Și în momentul în care tratezi acțiunile cu superficialitate la antrenamente, se întâmplă la fel și în meci. Păcat, pentru că erau faze clare de gol!”, a mai spus Stan.

La unele jocuri, Martinov nu a prins lotul, la fel ca și Paulevici, ajuns rezervă din titular, și rămâne de văzut cum va evoluu situația ulterior.

  • CSC Dumbrăvița, în meciul cu Corvinul: Trifon – Burdeț, Scutaru, Zurbagiu (cpt.), Apro – Bg. Sima, Salhi – Rz. Morariu (Vasluian 89′), L. Bodri (Martinov 63′, Cr. Pădurariu 89′), Ekmekci (Cibi 63′) – Modan (Paulevici 63′). Rezerve neutilizate: Iliescu – Anișorac, Adam, Sofran.

CSC Dumbrăvița rămâne în prima parte a clasamentului Ligii 2

După această remiză, CSC Dumbrăvița continuă să aibă un parcurs de mijlocul clasamentului în privința partidelor desfășurate în deplasare în acest sezon. În cinci meciuri are o victorie, trei remize și o înfrângere, cu 6 puncte și golaveraj 2-2 fiind pe locul 12 în clasamentul special al jocurilor disputate ”afară”. Acasă, Dumbrăvița are trei victorii și trei înfrângeri, cu 9 puncte și golaveraj 9-9 fiind pe locul 9 în clasamentul special al meciurilor desfășurate în fața propriilor spectatori.

La general, CSC Dumbrăvița rămâne, acum cu 15 puncte acumulate în 11 meciuri, pe locul 10 din 21 în Liga 2.

Sâmbăta viitoare, bănățenii vor primi de la ora 11:00 vizita echipei Metaloglobus București, clasată pe locul 4, cu 19 puncte.

Foto: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 26 Oct. 2024, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă