”5 luni fără salarii = 5 luni fără respect!” Probleme majore la CS Mioveni: jucătorii protestează, conducerea ”stă la cutie”

Andrei PASCU 26 Oct. 2024, 13:33 Liga 2
”5 luni fără salarii = 5 luni fără respect!” Probleme majore la CS Mioveni: jucătorii protestează, conducerea ”stă la cutie”

Falimentul și excluderea Viitorului Pandurii pot fi doar începutul în Liga 2 într-un ”carusel” de probleme, pentru că și CS Mioveni suferă din punct de vedere financiar. Jucătorii nu și-au văzut salariile în acest sezon 2024/2025, de aproape jumătate de an nefiind plătiți!

La partida cu Steaua (scor 0-4), din etapa a 11-a, jucătorii Mioveniului au intrat pe teren cu un mesaj afișat pe un banner: ”5 luni fără salarii = 5 luni fără respect. Muncim cu responsabilitate, vrem doar dreptate”.

De altfel, partida a început cu 10 minute întârziere, ca un început al protestului.

Jucătorii Mioveniului au protestat la începutul partidei cu Steaua

Liga2.ro a încercat zilele trecute să ia legătura cu doi dintre conducătorii Mioveniului, pentru a afla un punct de vedere cu privire la problemele financiare. Președinții Claudiu Cojocaru și Dumitru Olteanu au fost contactați de site-ul nostru, pe 16 octombrie, dar au evitat discuția!

Președintele executiv Claudiu Cojocaru nu a răspuns la telefon, iar președintele Consiliului Director al clubului argeșean, Dumitru Olteanu, a răspuns, a spus că se află la volan și a cerut să fie sunat mai târziu. A fost contactat iar după trei ore, dar nu a dorit să mai răspundă și nici nu a mai revenit cu apel!

Dacă sezonul trecut conducerea era foarte comunicativă în momentul în care era contactată de Liga2.ro, pentru că stătea foarte bine din punct de vedere sportiv, chiar dacă și atunci erau restanțe pe câteva luni la nivelul lotului coordonat de Constantin Schumacher, de această dată ”stă la cutie” și refuză orice dialog! Nici măcar un comunicat despre situația clubului nu oferă, chiar dacă în spațiul public au apărut tot felul de reacții vizavi de probleme de acolo.

De altfel, și pe parcursul acestui sezon și în vară a încercat site-ul nostru să discute cu Claudiu Cojocaru, însă acesta nu a răspuns niciodată, știind că avea să fie întrebat și despre aspectele mai puțin plăcute de la echipă și, poate, pe care nu știa cum să le explice.

Conducerea Mioveniului, lipsă totală de respect la adresa jucătorilor și la adresa presei

Jucătorii Mioveniului au decis să reacționeze, așadar, în partida cu Steaua, sătui fiind de promisiunile neonorate ale conducerii, care nu i-a mai plătit de cinci luni! Se anunță o situație foarte grea la CS Mioveni, și mai grea decât este în acest moment, pentru că în curând cu siguranță jucătorii vor solicita rezilierile contractelor pe cale legală.

S-a trecut de termenul de trei luni de neplată, astfel că fotbaliștii ar fi declarați liberi în ”secunda doi”. N-ar mai avea posibilitatea să joace la o altă echipă până în următoarea perioadă de transferuri.

Nu este exclus și putem intui faptul că CS Mioveni, în acest ritm, va declara la rândul ei falimentul, fiind șanse să nu termine nici ea campionatul de Liga 2, să o ia pe urma Viitorului Pandurii.

Practic, jucătorii nu și-au mai văzut salariile din luna mai, chiar dacă Mioveni evolua sezonul trecut în play-off-ul Ligii 2 și, mai mult, prindea chiar și barajul de promovare în SuperLiga României. Nu toți jucătorii Mioveniului sunt în această situație, fiindcă în vară echipa a făcut multe schimbări în lot, deoarece vechii componenți ai lotului au preferat să plece din cauza problemelor financiare.

Liga2.ro rămâne deschisă comunicării cu conducerea Mioveniului, în cazul în care dorește să ofere informații despre situația financiară și să ofere o opinie în ceea ce privește strategia pentru acest sezon, dacă se mai poate face ceva și, până la urmă, să termine măcar actuala întrecere.

  • Zilele trecute, FRF i-a anulat o depunctare de două puncte Mioveniului, la mult timp după expirarea termenului limită de stingere a litigiului cu Alexandru Dandea pentru a nu ajunge în situația de a fi penalizată. Trupa argeșeană are o mulțime de alte litigii și ar putea ajunge din nou la depunctare. ”Încă sunt doriți, se închid ochii!”, a spus, după runda trecută, Cosmin Stan, antrenorul Dumbrăviței, vizavi de decizia FRF de a anula depunctarea dictată Mioveniului.

Capturi foto: CS Mioveni

Andrei PASCU 26 Oct. 2024, 13:33 Liga 2
Pe aceeași temă