Lovitură pentru CS Mioveni: a pierdut două puncte! Decizia rămâne, momentan, în aer, după cazul Chindia-Căbuz

Marius ANGHEL 26 Sep. 2024, 16:58 Liga 2
Lovitură pentru CS Mioveni: a pierdut două puncte! Decizia rămâne, momentan, în aer, după cazul Chindia-Căbuz

Ceea ce nu s-a întâmplat în sezonul trecut, în multiplele litigii avute cu foștii săi jucători în prima ligă, numai clubul și FRF știind cum au aranjat totul ca să fie bine, s-a petrecut, oarecum surprinzător, acum, când părea să aibă mai multă stabilitate.

CS Mioveni a primit o primă penalizare, de două puncte, din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în baza unuia dintre litigiile pe care le are în acest moment, astfel că din cele opt puncte câștigate pe teren de jucătorii antrenați de Alin Chița rămân valabile doar șase, iar echipa pică în clasamentul Ligii 2.

Însă, după cazul Chindiei din sezonul trecut, când i s-au înapoi punctele scăzute din litigiu cu Cătălin Căbuz, printr-o altă manevră acceptată de FRF, nici decizia actuală a CDE împotriva Mioveniului nu e sigură că va rămâne! Precedentul a fost creat, iar comisiile FRF sunt mai degrabă, acum, doar sperietori, deoarece deciziile luate nu mai sunt atât de sigure!

CS Mioveni, sancționată cu două puncte în litigiul cu Alexandru Dandea!

Celor de la CS Mioveni li s-a cântat prohodul în sezonul trecut, în special în pauza de iarnă, când marile probleme financiare ale clubului argeșean nou-revenit la acel moment în Liga 2, după retrogradarea din prima ligă, păreau să-i sufoce activitatea. Multiplele litigii avute și ajunse la momentul în care clubul trebuia depunctat au fost rezolvate peste noapte, iar CS Mioveni a scăpat nepenalizată. Multe adversare din campionat s-au întrebat apoi cum de a fost posibil așa ceva, cum de FRF nu a depunctat clubul, iar Mioveniului i s-a permis să meargă în play-off și mai apoi în barajul de promovare, în ciuda situație sale financiare. S-au plâns de datorii, pe final de sezon, inclusiv antrenorul Constantin Schumacher, dar și jucători săi.

Iată că acum, în noul sezon de Liga 2, CS Mioveni nu mai scapă. Are noi litigii, cu mai mulți foști jucători, iar cel cu Alexandru Dandea (foto, cu numărul 99) a primit ieri, 25 septembrie, un prim verdict drastic pentru club, căruia i s-a aplicat o primă depunctare. Bineînțeles, FRF este în urmă cu publicarea deciziilor, anunțul hotărârii CDE venind a doua zi, joi, 26 septembrie.

”Creditor
• Dandea Alexandru Adrian
Debitor
• CS Mioveni
Executare drepturi financiare
În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea CS Mioveni cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 04.09.2024 – 18.09.2024.
Comisia a acordat termen în data de 09.10.2024, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Dandea Alexandru Adrian pentru a evita în continuare depunctarea”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Rămâne sau nu penalizarea pentru CS Mioveni! Doar dacă vrea FRF

Alexandru Dandea (36 de ani), acum la SCM Râmnicu Vâlcea, în Liga 3, după ce în urma despărțirii de CS Mioveni a jucat la Gloria Buzău, echipă cu care a promovat direct în prima ligă, a evoluat pentru trupa argeșeană în 9 meciuri și a înscris 2 goluri în prima parte a sezonului trecut de Liga 2.

Ținând cont de cazul Cătălin Căbuz – Chindia, din sezonul trecut, când clubul târgoviștean s-a înțeles cu portarul după ce CDE a dictat penalizarea, iar apoi FRF a șters decizia, s-a deschis Cutia Pandorei, iar actuala decizie împotriva CS Mioveni poate fi sau nu poate fi de luat în seamă! Rămâne de văzut!

FRF nu a aplicat, până la momentul publicării acestui articol, penalizarea primită de CS Mioveni în clasamentul Ligii 2, semn că nici ea nu știe dacă să ia sau nu în serios decizia CDE a FRF! Un lucru foarte grav!

CS Mioveni cade de pe locul 14 pe 16 în Liga 2!

În acest moment, în urma acestei decizii, CS Mioveni rămâne cu 6 puncte și cade în clasamentul Ligii 2 de pe locul 14, unde se situa cu cele 8 puncte acumulate în primele șapte etape ale acestui sezon.

Cu 6 puncte și golaveraj 4-5, CS Mioveni este acum pe locul 16, la egalitate cu CSC Șelimbăr (5-6, locul 15), Metalul Buzău (8-11, locul 17), Chindia Târgoviște (6-11) și AFC Câmpulung Muscel (4-16), echipe care au tot șase puncte în cont.

Dacă nu-și va stinge acest litigiu cu Dandea, dar și pe celelalte, CS Mioveni va primi noi depunctări și, în cele din urmă, va ajunge la excluderea din campionat.

În etapa 8, CS Mioveni are meci sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la nou-promovata Metalul Buzău.

Foto: CSM Ceahlăul Piatra Neamț și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 26 Sep. 2024, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă