Costin Lazăr s-a întors repede la treabă! A semnat cu un club din Liga 3

Andrei PASCU 24 Oct. 2024, 19:58 Liga 3
Costin Lazăr s-a întors repede la treabă! A semnat cu un club din Liga 3

Progresul Fundulea, componentă a Seriei 3 din Liga 3, locul 5 după opt etape, a schimbat antrenorul. A reziliat contractul cu Augustin Călin, la solicitarea acestuia, iar în locul lui a anunțat venirea lui Costin Lazăr.

Călin, după cum a transmis Progresul Fundulea, a cerut să fie lăsat să plece, iar conducerea s-a reorientat rapid și a reușit să îl aducă pe Lazăr, care ultima dată a pregătit o formație din Liga 2, pe AFC Câmpulung Muscel, pe care a și promovat-o din Liga 3 la finalul sezonului trecut.

Costin Lazăr și-a găsit repede echipă. A fost numit antrenor principal la Progresul Fundulea

După numai cinci runde din actualul sezon din Liga 2, acordul dintre AFC Câmpulung Muscel și Costin Lazăr a fost rupt din cauza rezultatelor, dar acum antrenorul a semnat un nou contract, cu o echipă din Liga 3, cu Progresul Fundulea.

În ciuda faptului că la finalul sezonului trecut Costin Lazăr a promovat AFC Câmpulung Muscel în Liga 2, startul stagiunii 2024/ 2025 a stat la baza despărțirii. Însă, chiar dacă AFC Câmpulung Muscel a început destul de slab întrecerea, nici investițiile nu au fost pe măsură și nu s-au adus jucători cu prea multă experiență la nivelul diviziei a doua.

Cinci meciuri în Liga 2 a disputat AFC Câmpulung Muscel cu Costin Lazăr la nivelul băncii tehnice. A adunat o victorie și patru înfrângeri, și a consemnat un golaveraj de trei goluri marcate și 13 primite. Acum, fostul mijlocaș al naționalei României va începe o nouă aventură, în Liga 3, la Fundulea.

Progresul Fundulea nu a transmis și care va fi obiectivul lui Costin Lazăr, dacă nu cumva trebuie să ajungă în play-off-ul Seriei 3 din Liga 3.

Bun venit, Costin Lazăr!

Cu mare entuziasm, îi urăm bun venit noului nostru antrenor, Costin Lazăr! Un nume respectat în fotbalul românesc, Costin vine la Progresul Fundulea cu o experiență bogată și o carieră de excepție atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Ca jucător, Costin Lazăr s-a remarcat prin evoluții impresionante la echipe de top, inclusiv Rapid București și PAOK Salonic, și a fost un component de bază al echipei naționale a României. Pe teren, a fost mereu un lider, un mijlocaș cu viziune și un exemplu de profesionalism. A adunat respect atât în țară, cât și în străinătate, iar contribuția sa la succesul echipelor pentru care a jucat este remarcabilă.

Ca antrenor, Costin a demonstrat aceeași determinare și pasiune, aducând o perspectivă nouă și inovatoare în fotbalul românesc. A activat ca antrenor la Cetate Turnul Magurele cu care a reusit promovarea de la Liga a 4-a la Liga 3 si in senzonul trecut a promovat cu Muscelul Campulung la Liga 2-a. Suntem convinși că, sub conducerea sa, echipa noastră va continua să se dezvolte și să își atingă obiectivele ambițioase.

Îți urăm mult succes, Costin, și sperăm că împreună vom scrie noi pagini de succes pentru Progresul Fundulea. Suntem mândri să te avem în echipa noastră și suntem nerăbdători să vedem ce realizări vom atinge împreună!

Cu respect,
Progresul Fundulea
”, a transmis Progresul Fundulea pe pagina de Facebook.

Progresul Fundulea, locul 5 în Seria 3 din Liga 3

Progresul Fundulea ocupă locul 5 în Seria 3 din Liga 3, cu 12 puncte, la un punct de locul 4, Agricola Borcea, și cu un punct peste locul 6, Gloria Băneasa. Primul loc în serie este ocupat de SC Popești Leordeni, cu 18 puncte, iar pe locurile 2 și 3 se află Înainte Modelu și Recolta Gheorghe Doja, cu 17, respectiv 15 puncte.

Prima etapă a Progresului Fundulea cu Costin Lazăr pe bancă va avea loc în etapa a 9-a, contra liderului, pe terenul acestuia.

Comunicatul în care clubul din Fundulea a anunțat despărțirea de Augustin Călin:

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Progresul Fundulea

Andrei PASCU 24 Oct. 2024, 19:58 Liga 3
Pe aceeași temă