Marius Bratu, gata să plece de la AFC Câmpulung după startul dezastruos: 4 eșecuri, 0 goluri marcate și 14 primite! Decizia luată de conducere

Andrei PASCU 20 Oct. 2024, 14:46 Liga 2

AFC Câmpulung Muscel are un parcurs dezastruos cu Marius Bratu la conducerea băncii tehnice. A debutat cu un eșec la scor, 0-3 cu Corvinul Hunedoara, după care a înregistrat același rezultat cu Metaloglobus, iar ulterior a cedat cu 0-4 contra Chindiei Târgoviște. Sâmbătă, 19 octombrie, AFC Câmpulung Muscel a mai contabilizat o înfrângere dureroasă, 0-4 contra CSC Șelimbăr, și deja apar semne de întrebare în privința schimbării antrenorului.

Este posibil ca Marius Bratu să plece în curând, chiar antrenorul declarând după înfrângerea cu CSC Șelimbăr, din etapa a 10-a, că, dacă oamenii din conducere îi vor cere, va lăsa locul vacant, pentru venirea unui alt antrenor.

Însă, după reacția lui Bratu, conducerea a transmis că actualul ”principal” are toată susținerea și că momentan nu i se va cere demisia sau că va fi demis.

Marius Bratu, pregătit să plece de la AFC Câmpulung Muscel

AFC Câmpulung nu numai că are eșecuri pe linie în mandatul lui Marius Bratu, dar nici nu a marcat. Antrenorul a declarat că vina îi aparține, pentru că în astfel de situații, cu înfrângeri pe linie, vina este doar a șefului băncii tehnice. A lăsat la latitudinea conducerii ideea schimbării sale, precizând că nu este o persoană care să renunțe în astfel de situații, dar că se va conforma în urma unor discuții cu oamenii care decid la nivelul structurilor înalte al echipei.

Toată situația a fost catalogată de Marius Bratu ca fiind una frustrantă, deși știa că vine la o echipă care stă rău din toate punctele de vedere comparativ cu majoritatea formațiilor din campionatul Ligii 2.

Sunt atât de supărat și nemulțumit, încât nici nu îmi găsesc cuvintele. Un aspect e cert, lucrurile nu merg așa cum trebuie să meargă. Lăsând la o parte că am primit patru goluri și echipa nu merge, e clar că vinovat este antrenorul. Îmi asum toate rezultatele, eu sunt la cârma echipei. O să mă gândesc… nu prea îmi place să iau decizii la cald, dar trebuie să mă gândesc… am vorbit cu conducerea și ne vom gândi, o să luăm o decizie (n.r. – referitor la schimbarea sa).

Din punctul meu de vedere… eu am venit deschis, să facem lucruri, dar din păcate la noi, la antrenori, așa este. Noi antrenăm, iar jucătorii se exprimă. E clar că în momentul în care vom discuta, vom lua o decizie și sper să fie una bună pentru echipa noastră.

(N.r. – Dacă s-a gândit la demisie) Tot timpul ești expus, știam unde vin, m-am gândit și la demisie. Am dormit trei ore noaptea trecută. Te gândești la toate, îți faci gânduri și după joc, dar și după rezultate. Eu nu sunt un laș, nu mă dau bătut, dar din discuțiile pe care le vom avea vom decide că sunt vinovat, nu este o problemă să plec. Important e ca echipa să iasă din criză, pentru că este o criză. Sper să alegem ce e mai bine pentru echipă.

Un antrenor vede într-un fel, are filozofia lui, încearcă să implementeze, uneori ești inspirat, alteori nu. Ca antrenor depinzi de jucători, de starea lor emoțională. Sunt convins că lotul pe care îl avem are jucători care pot face pasul la nivelul următor… dar mă repet, voi discuta cu conducerea și vom vedea ce vom face.

E frustrant felul în care pierdem, cum primim goluri. Când joci cu un adversar și «îți dă cu terenul în cap», ridici mâna și spui, «.bă, asta e»! E frustrant când pierzi așa”, a declarat Marius Bratu la finalul partidei cu CSC Șelimbăr.

Înfrângere la scor și contra CSC Șelimbăr

În ceea ce privește desfășurarea de scor a partidei AFC Câmpulung Muscel – CSC Șelimbăr, 0-4, sibienii au deschis tabela prin Raul Gherman, în minutul 24, iar patru minute mai târziu a punctat și Matko Babic. Până la pauză a înscris și Raul Gherman, în minutul 44, iar scorul final a fost stabilit de Rodri Hernando, în minutul 87.

  • Jucătorii utilizați de AFC Câmpulung Muscel în înfrângerea cu CSC Șelimbăr: Bălănică (M. Voicu 46′) – Teo. Farcaș, Alima, Gîsă – Otoo, Ntamack (Șt. Ghiță 70′), Bg. Vasile (cpt.), L. Stancu (Rob. Dumitrescu 90+2′) – Oprișan (D. Popescu 83′ ), Torje, Florică (Al. I. Popescu 46′)
    Rezerve neutilizate: Sanda, Ciurea, Longher, Andr. Stelea

Costin Ghiță anunță că Marius Bratu rămâne antrenorul Muscelului

Președintele clubului din Câmpulung Muscel, Costin Ghiță, a fost cel care a dat asigurări că momentan poziția lui Marius Bratu e sigură și că nu se pune problema înlocuirii antrenorului. Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla chiar și după etapa următoare, pentru că Ghiță a recunoscut că situația e dezastruoasă la echipă.

A afirmat conducătorul că așteaptă mai multă determinare, dăruire și implicare din partea jucătorilor.

E o situație dezastruoasă la Câmpulung în acest moment. Dar, eram conștienți că o să fie greu, ce jucători avem în lot. Aceștia au fost jucătorii alături de care am plecat la drum, am mai fost în această situație ca acum când eram în Liga 3, dar eu cred în acești jucători. Trebuie să schimbăm atitudinea, să ne dăruim. Trebuie să vadă că nu sunt cei mai buni jucători din Liga 2, așa cum cred unii dintre ei.

Trebuie să tragă mai mult, să dovedească pe teren, nu să spună asta în vestiar.

(N.r. – Dacă jucătorii pot fi sancționați pentru gafele făcute în meciuri) Nu putem pune așa ceva în Regulamentul de Ordine Interioară, Federația Română de Fotbal ne interzice acest lucru. E un abuz asupra dreptului la muncă. (…)

(N.r. – Dacă va fi schimbat antrenorul) Va fi o discuție, dar domnul Bratu are toată susținerea noastră. Azi, până la primirea primului gol, echipa nu a arătat rău. Dar, când iei un asemenea gol… dar și golul trei… sunt goluri foarte ușoare luate de o echipă de Liga 2. La fel și golul doi, o eroare de poziționare, la mijlocul terenului, dar asta va discuta stafful cu jucătorii.

Sperăm să adunăm puncte, pentru că s-au făcut eforturi aici, s-au făcut investiții mari, nu sunt foarte mulți oameni lângă această echipă. Dacă aveam un buget mai mare, puteam spune că ne batem la play-off, dar deocamdată atât ne permitem”, a afirmat Ghiță.

AFC Câmpulung, ultima clasată după falimentul Viitorului Pandurii

AFC Câmpulung Muscel se află pe locul 21 din 21 de echipe rămase în Liga 2, cu numai 6 puncte în 10 partide disputate. Are două victorii și opt eșecuri, dar și un golaveraj dezastruos, de 4 goluri marcate și 27 primite, cu -23 la ”adevăr”.

În etapa a 11-a din Liga 2, AFC Câmpulung Muscel va întâlni, în deplasare, Unirea Ungheni.

Declarațiile lui Marius Bratu și Costin Ghiță:


Foto și video: AFC Câmpulung Muscel

Andrei PASCU 20 Oct. 2024, 14:46 Liga 2
Pe aceeași temă