Revenire surpriză la Dacia Unirea Brăila, fără punct în Liga 3 în acest sezon! Alin Pînzaru s-a întors la echipa la care și-a început cariera de antrenor

Marius ANGHEL 03 Oct. 2024, 12:32 Liga 3
Revenire surpriză la Dacia Unirea Brăila, fără punct în Liga 3 în acest sezon! Alin Pînzaru s-a întors la echipa la care și-a început cariera de antrenor

Fără punct acumulat în primele cinci etape ale noului sezon de Liga 3, Dacia Unirea Brăila încearcă să se repună pe picioare cu un antrenor alături de care a avut rezultate în trecut, pe vremea când activa în Liga 2.

Mutarea făcută este cumva surprinzătoare, ținând cont de nivelul la care a activat în ultimii ani Alin Pînzaru (48 de ani), căci despre el este vorba.

Echipa din Brăila ar fi trebuit să fie ultima în Seria 2 a Ligii 3, însă înșelătoria la care s-a pretat Voința Limpeziș i-a adus din partea FRF un meci pierdut la ”masa verde”, cât și o penalizare cu șase puncte, ceea ce a dus-o pe minus în clasament.

Alin Pînzaru, director tehnic la Dacia Unirea Brăila

Liber de contract din vară, când și-a încheiat contractul cu Petrolul, unde a fost antrenor secund în stafful lui Laszlo Balint, Alin Pînzaru a fost solicitat de clubul din Brăila, unde și-a încheiat cariera de fotbalist și și-a început-o pe cea de antrenor, și a răspuns afirmativ.

”Ca răspuns la solicitarea noastră, având în vedere perioada nefastă pe care clubul nostru o traversează din punct de vedere sportiv, Alin Pânzaru se întoarce în postura de director tehnic al echipei.
Revenirea sa marchează un moment important pentru clubul nostru, iar pe această cale îi urăm un călduros bun venit și suntem convinși că experiența și dedicarea sa vor aduce un plus de claritate, coerență și valoare echipei noastre”, a transmis Dacia Unirea Brăila, marți, 1 octombrie.

Formația brăileană era pregătită de Marian Samuilă și Adrian Baldovin.

Președintele Vasile Popa: ”Pînzaru este soluția de redresare a Daciei Unirea. Va evalua lotul și pe urmă vom căuta soluții”

Mai nou, la modă este să numește un director tehnic la echipă, o funcție superioară celei de antrenor principal. La fel a procedat și Dacia Unirea Brăila cu Pînzaru, care de marți ”a intrat în pâine”, conducând primul antrenament.

Președintele Vasile Popa spune că a mai încercat și în trecut aducerea lui Pînzaru, iar acum, ținând cont de actualul nivel al echipei, nu speră la minuni, însă este convins că este mai bună decât să fie codașă în Liga 3.

”Am mai avut o tentativă de a-l readuce la Brăila pe Alin Pînzaru. Acum, după demisia neașteptată a lui Samuilă, am decis să refacem echipa. Cu Pînzaru, Dacia Unirea a avut rezultate foarte bune, ne-am luptat chiar la promovarea în prima ligă. Acum datele problemei sunt altele și nu ne așteptăm la minuni. Ultimele rezultate ne-au dus către această soluție. Eu cred că echipa brăileană nu are valoarea pe care o arată poziția din clasament. Pînzaru este soluția de redresare a Daciei Unirea, este un antrenor cu experiență, a fost secund în SuperLigă la UTA, Craiova, Ploiești. Ne poate ajuta. El va evalua lotul și pe urmă vom căuta soluții să-l întărim, dacă noul director tehnic va considera că este necesar”, a declarat Vasile Popa, citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

Alin Pînzaru a mai antrenat echipa din Brăila timp de șase ani!

Ultima dată, Alin Pînzaru a fost antrenor secund la Petrolul între aprilie și iunie 2024. A colaborat cu Laszlo Balint, cel cu care a făcut echipă încă din iulie 2019, la UTA, cu care a reușit promovarea în prima ligă, apoi la U Craiova și din nou la UTA.

Între a doua experiență avută la UTA și Petrolul, Pînzaru a condus, pentru scurt timp, septembriedecembrie 2023, echipa din Liga 2 CSM Alexandria, unde rezultatele nu au fost tocmai cele dorite.

Înainte să înceapă colaborarea cu Balint, cel născut la Iași a fost antrenor principal la CF Brăila / Dacia Unirea Brăila, formație la care și-a și încheiat cariera de fotbalist și la care a stat nu mai puțin de șase ani pe bancă (iulie 2012 – iunie 2018), dar a mai antrenat și în Liga 3 pe SC Oțelul Galați (septembrie 2018 – martie 2019) și CSM Alexandria (aprilie 2019 – iunie 2020).

Pînzaru deține licenței UEFA PRO.

Dacia Unirea Brăila joacă acasă la Șuțești și nu are niciun punct acumulat în actualul sezon de Liga 3!

În ceea ce o privește pe Dacia Unirea Brăila, aceasta continuă să aibă evoluții modeste în Liga 3, încă acuzând sezonul dezastruos avut în Liga 2 în ediția 2021-2022, când a retrogradat doar cu cinci puncte acumulate în 25 de meciuri, după ce promovarea a reușit-o mai mult din ambiția de a câștiga barajul în fața rivalilor de la SC Oțelul Galați, cu toate că financiar nu era pregătită pentru acest nivel fotbalistic.

Au urmat experimente cu străini și un nou sezon dezastruos, de această dată în Liga 3 (2022-2023), cu doar 5 puncte acumulate în 28 de meciuri, dar a rămas în campionat la invitația FRF pe locurile vacante, iar în ediția 2023-2024 s-a reușit menținerea fără emoții, cu 43 de puncte strânse în 28 de jocuri.

Acum însă, în ediția 2024-2025, Dacia Unirea a început din nou prost, cu cinci eșecuri în cinci etape, fiind singura echipă din Seria 2 fără punct acumulat, dar nu este pe ultimul loc, ci pe penultimul, pe 9, datorită înțelătoriei practicată de Voința Limpeziș.

2-1 la Viitorul Onești, 1-4 cu Aerostar Bacău, 2-3 la CSM Adjud, 0-4 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 și 1-7 la Unirea Braniştea sunt rezultatele din acest sezon ale echipei din Brăila, care, însă, își dispută meciurile de pe teren propriu la Şuţeşti!

Pînzaru va debuta la Dacia Unirea în meciul de sâmbătă, de la ora 15:00, programat la Şuţeşti, contra Sporting Liești (locul 5, 7 puncte), contând pentru etapa 6 a Ligii 3.

Echipa din Brăila continuă să promoveze mulți jucători africani!

Foto: Flaviu Buboi (Sport Pictures) și Dacia Unirea Brăila

Marius ANGHEL 03 Oct. 2024, 12:32 Liga 3
Pe aceeași temă