CSM Focșani schimbă antrenorul! S-a despărțit de Călin Moldovan, cel care a urcat-o în Liga 2. O primă propunere de înlocuitor, refuzată din start de conducere

Marius ANGHEL 18 Sep. 2024, 19:51 Liga 2

CSM Focșani este a doua echipă din actualul sezon de Liga 2, ediția 2024-2025, care schimbă antrenorul. Urmează altă nou-promovată în campionat, care l-a înlocuit pe Costin Lazăr cu focșăneanul Marius Bratu. Argeșenii au făcut schimbarea după cinci etape, iar vrăncenii au luat decizia după șase etape.

Antrenorul secund Rareș Forika asigură perioada de interimat, următorul joc al echipei din Focșani urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 12:00, acasă, contra FCU Craiova.

Focșaniul ocupă locul 20 din 22 în Liga 2 după șase etape, cu 3 puncte acumulate.

Călin Moldovan și CSM Focșani s-au despărțit după șase etape de Liga 2

CSM Focșani a anunțat la mijlocul săptămânii, miercuri, 18 septembrie, despărțirea în condiții amiabile de antrenorul care a promovat-o în Liga 2 în această vară și pe care îl numise la jumătatea lunii aprilie, la o lună după demisia lui Octavian Grigore.

Sub conducerea lui Călin Moldovan, echipa din județul Vrancea a înregistrat o victorie (2-0 cu AFC Câmpulung Muscel), în runda de debut, și cinci eșecuri (0-2 la CFC Argeș, 0-3 cu Metalul Buzău, 0-1 la ACSM Reșița, 0-1 cu CSC Dumbrăvița și 0-1 la Steaua). Cu golaveraj 2-8 și 3 puncte în cont, echipa ocupă locul 3, antepenultimul.

În plus, echipa a fost eliminată din Cupa României, în Play-off, de prim-divizionara FC Hermannstadt (scor 0-3), după ce trecuse în tururile anterioare de echipele din Liga 3 AFC Odorheiu Secuiesc (1-0) și Sporting Liești (3-2).

”Călin Moldovan nu mai este de astăzi, 18 septembrie, antrenorul principal al echipei de fotbal.
CSM Focșani 2007 și antrenorul Călin Moldovan au hotărât astăzi, de comun acord, încheierea contractului de colaborare cu clubul nostru.
Călin Moldovan a venit la echipa CSM Focșani 2007 pe 15 aprilie 2024, reușind să promoveze în Liga 2, după victoria cu 2-0 în finala barajului de promovare, de pe Stadionul Milcovul, cu CS Dinamo București.
Antrenor interimar al echipei va fi Rareș Forika, actualul antrenor secund al formației noastre.
Clubul CSM Focșani 2007 îi mulțumește lui Călin Moldovan și îi dorește să aibă parte de cât mai multe realizări în cariera de antrenor!”, a transmis, miercuri seară, CSM Focșani.

Reziliere la patru zile distanță după ultimul meci, după discuții tensionate

Ținând cont că ultimul meci al echipei a avut loc sâmbătă, la București, unde s-a pierdut pe final jocul cu Steaua, scor 0-1, iar anunțul despărțirii a venit tocmai miercuri după-amiază, rezultă că discuțiile privind rezilierea nu au fost tocmai ușoare.

Sportul de Vrancea a notat pe pagina sa de Facebook că ieri și astăzi au fost discuții la stadionul Moldovul, în vestiar și în afara lui, pe un ”ton foarte ridicat”.

”În jurul orelor 14.00, Călin Moldovan si-a prezentat demisia în fata Comitetului Director al clubului municipal focsanean!
Aceasta a fost acceptata, probabil în anumite conditii negociate!
Din acest moment antrenamentele și pregătirea meciului cu FC Craiova sunt în sarcina secundului Rareș Forika, preparatorului fizic Catalin Gheorghe si a antrenorului de portari Mihai Barbu.
În funcție de rezultatul meciului cu FCU Craiova, se poate sa mai existe și alte demisii din actualul staff tehnic care a rămas și probabil, anticipam noi, chiar a președintelui executiv, Bobi Mahu.
Situația la echipa de fotbal CSM 07 Fosani este una tensionata, încordată și cu un moral jos.
În aceste condiții, partida de sambata cu Craiova este una foarte, foarte grea!
Pe surse, se pare ca si ieri si azi, discuțiile de la stadionul Milvovul și din vestiar și din afara lui au avut un ton foarte ridicat!”, a comunicat sursa citată mai sus.

Varianta Dorin Goian, refuzată din start!

Sportul de Vrancea a scris, ulterior, că președintele Mahu l-a propus ca antrenor pe Dorin Goian, însă Consiliul Director al clubului a respins această variantă. Goian este, din această vară, director tehnic la Cetatea Suceava, o echipă nou-înființată și înscrisă direct în Liga 4 Suceava.

Focșaniul a pierdut ultimele trei meciuri din Liga 2 la limită, cu scorul de 0-1, cu goluri primite pe final, în 90+4 la Reșița, cu autogol dat în minutul 73 contra CSC Dumbrăvița și cu gol încasat în minutul 76 cu Steaua. După eșecul din Valea Domanului, Călin Moldovan era convins că va redresa situația echipei, iar după înfrângerea cu Dumbrăvița era abătut și nu se pronunța despre ceea ce urmează. După jocul cu Steaua nu a vorbit.

Foto: CNC Media Action și CSM Focșani

Marius ANGHEL 18 Sep. 2024, 19:51 Liga 2
Pe aceeași temă