CSM Focșani s-a bătut singură în meciul cu Dumbrăvița! Călin Moldovan și-a îndreptat discursul inclusiv către arbitra Alina Peșu și are o nedumerire: ”Și nu sunt misogin, nu am nimic cu femeile!”

Marius ANGHEL 01 Sep. 2024, 17:21 Liga 2

CSM Focșani rămâne cu trei puncte în clasamentul Ligii 2 și după desfășurarea etapei a 5-a, adică cu punctele obținute în chiar prima rundă a sezonului în care activează ca nou-promovată, atunci când trecea pe teren propriu de o altă nou-promovată, 2-0 cu AFC Câmpulung Muscel.

Sâmbătă, trupa antrenată de Călin Moldovan a pierdut acasă jocul cu CSC Dumbrăvița, scor 0-1, după ce și-a dat singură gol.

După meci, antrenorul a ridicat din umeri, a făcut semne de neputință, în condițiile în care a considerat că jucătorii săi au pierdut încă o partidă, a doua consecutivă, deși nu meritau. Moldovan s-a luat inclusiv de arbitrajul Alinei Peșu și a spus că nu înțelege cum CCA a delegat pentru un al doilea joc consecutiv o arbitră la centrul jocurilor desfășurate la Focșani.

CSM Focșani a pierdut acasă cu CSC Dumbrăvița după ce și-a dat o ”stupizenie” de autogol

Golul care a decis întâlnirea dintre CSM Foșcani și CSC Dumbrăvița, încheiată la scorul de 0-1, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2, a venit de pe capul fundașului Răzvan Tamași. Acesta, în minutul 72, a trimis, de la circa 20 de metri, o minge spre propriul portar, un balon degajat lung în față de către Zurbagiu, Ureche era ieșit la 10 metri, a fost surprins și nu a ajuns pentru a respinge măcar. Un autogol pe care antrenorul Călin Moldovan îl pune în primul rând pe seama ieșirii într-o poziție în care nu avea ce căuta a lui Ureche, goalkeeper adus în această vară din prima ligă, de la FC Botoșani.

”E greu, e foarte greu. E frustrant să pierzi la modul ăsta, contra unui adversar care nu a călcat la noi în careu, nu a cadrat un șut spre poartă. Să iei un gol de o asemenea stupizenie, nu știu cum să-l cataloghez. E trist. Dacă stau să mă gândesc la ultimele două jocuri, am pierdut cum am pierdut la Reșița (n.r. – cu gol primul în minutul 90+4), astăzi am pierdut după un joc de luptă. Într-adevăr, nu au fost multe ocazii nici de partea noastră, era previzibil, am întâlnit o echipă care asta este caracteristica ei principală, lupta, un joc foarte simplu, un joc direct, pe atacanți. Am reușit să contracarăm, fundașii centrali au jucat foarte bine, Jalbă și cu Vișinar, deci nu am avut probleme din punct de vedere defensiv. A venit golul ăsta care e… Probabil (n.r. – se uită la cer) undeva, ceva, poate astrele, nu știu, dar e inadmisibil să pierzi două meciuri cum le-am pierdut noi. Din păcate, asta este, asta este situația, trebuie să o acceptăm, nu avem ce face. Vedem ce va fi, dar e un moment greu”, a spus Moldovan la conferința de presă, transmisă în direct pe YouTube de către SDV TV.

Focșaniul, condus pentru a doua oară acasă, consecutiv, de femei arbitru. Moldovan, nemulțumit de arbitrajul Alinei Peșu: ”Nu le-a lăsat deloc să ne atingem, să ne luptăm pentru minge”

Pe lângă faptul că antrenorul echipei din Vrancea pune rezultatele echipei sale, cel puțin ultimele două, pe seama ”astrelor”, acesta s-a arătat ”nedumerit” de delegarea Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Pentru al doilea meci la rând disputat pe stadionul Milcovul, CCA a delegat ca arbitru central o femeie. Dacă jocul cu Metalul Buzău (scor 0-3) a fost condus de Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov), cel de acum, cu CSC Dumbrăvița (scor 0-1), a fost arbitrat de Ionela Alina Peşu (Craiova).

Moldovan nu are o problemă cu această situație, însă a reproșat modul în care Peșu a condus jocul, o discuție între antrenor și arbitră având loc pe teren încă din minutul 12, când ”principalul” Focșaniului a avut ceva să-i transmită ”centralei” și a chemat-o la margine.

”Autogolul nu Tamași este greșeală imensă de portar, greșeală uriașă de portar. Adică portarul nu are ce să caute acolo niciodată. Deci nu a fost nici măcar o minge spre spațiul porții și luăm gol. Dumbrăvița e o echipă împotriva căreia e greu să joci, să-ți creezi ocazii. Stau foarte bine defensiv, nu ies la joc, sunt agresivi și astăzi am întâmpinat și un arbitraj care, din punctul meu de vedere, nu le-a lăsat deloc să ne atingem, să ne luptăm pentru minge, la orice contact era fault pentru ei. E foarte greu în condițiile astea. Și sunt nedumerit, vă spun sincer. Eu nu știu ce echipă din Liga a 2-a are de două ori… Și nu sunt misogin, nu am nimic cu femeile, Doamne ferește!, dar nu știu nicio echipă din Liga a 2-a care a avut două arbitraje feminine acasă, la rând.

Mi-e greu să comentez. Sunt prea supărat. Dar ideea este că, din punctul meu de vedere, nu am fost lăsați să ne luptăm sub nicio formă. La orice contact, întorcea. Erau atacuri duse la careul advers, se fluieră contact. Minge lungă, venea mingea în terenul nostru. E greu, e foarte greu să joci așa. Și colac peste pupăzi, mai luăm și golul pe care îl luăm…”, a mai spus Călin Moldovan.

În minutul 85, echipa de pe Milcov a rămas și în inferioritate numerică, după ce Alexandru Zaharia, unul dintre jucătorii săi cu mare experiență din ofensivă, a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

  • CSM Focșani, în meciul cu CSC Dumbrăvița: Ureche – Pedro Albino, Jalbă, Vișinar, Tamași – S. Săpunaru (cpt.)(Gorovei 46′), Brînzan – D. Mihai (Rența 46′), Al. Fl. Zaharia, G. Dănăilă (Cr. Ciobanu 67′) – Dodoi. Rezerve: Uțiu – Fl. Simion, Dakaj, T. Dănilă, Al. Gab. Dumitru, Ciopa.

”Se poate întâmpla orice, de oriunde poți să iei puncte, dacă ai șansă”

Antrenorul a fost destul de rezervat în declarații și în ceea ce va urma. Nu ar fi exclus să se gândească la plecare. De exemplu, Cosmin Stan, antrenorul Dumbrăviței, care a vorbit la conferință înainte de Moldovan, dar după ce apucase să discute cu omologul său, a transmis că l-a încurajat pe ”principalul” Focșaniului să îndure această perioadă și să continue, fiindcă vor veni și momente mai bune.

”Orice joc se joacă, de oriunde poți să iei puncte, dar ca să iei puncte trebuie să ai și un pic de șansă. Luați ca exemplu meciul Dumbrăviței. Nici n-au făcut trei pase consecutive, n-au ajuns la poartă noastră și au câștigat cu 1-0. Ăsta e fotbalul! Bravo lor, au luptat, poate Dumnezeu i-a ajutat! Se poate întâmpla orice, de oriunde poți să iei puncte, dacă ai șansă, dacă crezi în șansa ta”, a mai spus Călin Moldovan, care a fost destul de reținut atunci când a fost întrebat dacă mai așteptă ”numărul 9”: ”E mare nevoie, ca de aer avem nevoie, dar nu știu…”

Până la ”numărul 9”, CSM Focșani a legitimat de curând un mijlocaș elvețian în vârstă de 22 de ani, Arlind Dakaj, pe care l-a și folosit în a doua repriză a meciului din Cupa României cu FC Hermannstadt, de la mijlocul săptămânii. Fotbalistul care ultima dată a fost la Erzeni Shijak, în prima ligă din Albania, a fost rezervă la partida cu Dumbrăvița.

CSM Focșani, la egalitate cu alte două nou-promovate în Liga 2, în subsolul clasamentului

După acest eșec, al patrulea consecutiv în cinci etape, moralul trupei focsășene este la pământ, iar pauza pe care o ia campionatul, cu ocaziția acțiunilor naționalelor, este binevenită.

Cu 3 puncte acumulate, CSM Focșani ocupă locul 18 în Liga 2, cu golaveraj 2-7, fiind între alte două nou-promovate în clasament, Metalul Buzău (5-6), dar care are un meci mai puțin disputat, și AFC Câmpulung Muscel (3-13).

În etapa a 6-a, CSM Focșani joacă în deplasare la Steaua, care urmează să joace luni în runda a 5-a, acasă cu FCU Craiova. Bucureștenii au, momentan, 8 puncte și sunt pe locul 6.

Foto: CNC Media ActionCSM Focșani

Marius ANGHEL 01 Sep. 2024, 17:21 Liga 2
Pe aceeași temă