Patru meciuri și o nou-promovată i-au trebuit Stelei să obțină prima victorie în Ghencea în acest sezon de Liga 2. Daniel Oprița: ”Unii vor mai mult spectacol. Noi chiar încercăm să jucăm”

Marius ANGHEL 14 Sep. 2024, 16:39 Liga 2

La a patra încercare, Steaua a reușit să obțină prima victorie pe teren propriu în noua ediție a Ligii 2. A fost nevoie ca o nou-promovată să ajungă în Ghencea pentru a pleca învinsă de către trupa condusă de Daniel Oprița.

Cu scorul de 1-0 a trecut Steaua de CSM Focșani, sâmbătă, în cadrul etapei a 6-a a Ligi 2, marcatorul golului fiind golgheterul din ultimele sezoane, Bogdan Chipirliu, acum într-o perioadă în care reușitele nu prea se mai lipesc de el.

Daniel Oprița s-a declarat mulțumit de victorie și de atitudinea jucătorilor săi, iar în aceeași notă a fost și căpitanul Stephan Drăghici, înlocuit încă de la pauză la acest meci.

Bogdan Chipirliu, din nou deciziv pentru Steaua, acum contra CSM Focșani

După 0-0 cu CFC Argeș, 2-2 cu ACSM Reșița și 0-0 cu FCU Craiova, Steaua a reușit abia la a patra încercare să bifeze prima victorie pe teren propriu în această ediție a Ligii 2, 2024-2025.

CSM Focșani, o nou-promovată care pierduse precedentele patru meciuri din campionat, a fost adversarul bucureștenilor, unul care a cedat abia pe final, în minutul 76, atunci când a fost marcat unicul gol al jocului desfășurat în Ghencea. Reușita lui Bogdan Chipirliu, imediat după ce a trecut de linia din fața careului, a venit după ce spaniolul Dani Iglesias i-a pasat pe culoar, iar atacantul gălățean a trecut de Ciopa și i-a fentat și executat pe fundașul Vișinar și portarul Uțiu, titularizat în premieră după ce în primele cinci etape apărase Ureche.

  • Chipirliu a mai înscris o dată pentru Steaua în acest sezon de Liga 2, în precedentul succes, în 1-0 la Dumbrăvița.

Daniel Oprița, după succesul Stelei cu Focșaniul: ”O victorie meritată. Nu cred că există vreun dubiu”

După fluierul final al partidei, Daniel Oprița a remarcat faptul că jucătorii săi au luptat încontinuu pentru acest gol care să le aducă victoria și a spus, din nou, faptul că suprafața de joc, utilizată în această vară-toamnă și de FCSB și naționala României, îi crează un dezavantaj Stelei.

”O victorie foarte meritată, chiar dacă scorul a fost doar 1-0. Practic, echipa adversă nu știu dacă și-a creat vreo ocazie, nici șuturi nu știu dacă a avut, unul sau două pe spațiul porții. Am dominat jocul.

Îi felicit pe băieți, pentru că știu ce înseamnă să joci cu o echipă care se aglomerează în fața careului, pe un teren despre care pot să spun că nu ne ajută. O spun clar, ne dezavantajează, pentru că trebuie să faci o preluare în plus și adversarul are timp să e blocheze. Este un impediment pentru noi, dar trebuie să ne nescurcăm cu terenul acesta.

Îi felicit pe băieți, au obținut o victorie meritată. Nu cred că există vreun dubiu.

E un motiv de bucurie pentru noi, chiar dacă unii vor mai mult spectacol. Noi chiar încercăm să jucăm. Asta e părerea mea. Nu e ușor, că nici noi nu suntem – și o spun încă o dată – extratereștrii. Suntem jucători normali. Dar luptăm. O să luptăm până la capăt și o să vedem ce va ieși. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, ci doar să-i felicit pentru efortul pe care l-au depus. Nu am nemulțumiri. Au încercat, am avut ocazii, nu a intrat mingea, terenul îți pune și el piedici, așa că nu am ce să le reproșez, decât să-i felicit și să-i laud pentru victorie”, a spus Oprița la microfonul Steaua TV, partida din Ghencea fiind transmisă în direct de clubul Steaua, dar a putut și ascultată și sub comentariul lui Ilie Dobre, pe pagina de Facebook și pe contul de YouTube ProSport.

  • Steaua, în victoria cu CSM Focșani: Frănculescu – Beța, Vîrtej, Ad. Ilie – St. Drăghici (cpt.)(Nacho Heras 46′), Rober Sierra, Dani Iglesias (A. Raicu 87′), Nedelea (Ad. Popa 46′) – Dav. Păcuraru (Dav. Matei 46′), Chipirliu (Dane 90+3′), Răsdan. Rezerve neutilizate: Raf. Munteanu – Maeschi, Kereki, Bărbulescu.

Urmează meciuri cu FC Bihor și FK Miercurea Ciuc, ”foarte grele”, în opinia lui Oprița

În cele șase etape trecute până acum din Liga 2, Steaua a alternat remizele cu victoriile, acum închizând a treia astfel de combinație: 0-0 cu CFC Argeș, 1-0 la Metalul Buzău, 2-2 cu ACSM Reșița, 1-0 la CSC Dumbrăvița, 0-0 cu FCU Craiova și 1-0 cu CSM Focșani.

Cum din Cupa României, competiția unde avea singurul obiectiv cu adevărat important, echipa a fost eliminată încă de la primul meci, la lovituri de departajare, de către Concordia Chiajna, Steaua va mai juca în acest sezon doar în Liga 2, unde urmează să întâlnească o altă formație cu culorile roșu și albastru.

În etapa a 7-a, Steaua joacă în deplasare la Oradea, cu nou-promovata FC Bihor, tocmai învinsă de CSC Dumbrăvița (scor 0-1). Partida programată pe stadionul ”Iuliu Bodola” deschide runda, joi, 19 septembrie, de la ora 17:00. Apoi urmează meciul de acasă cu FK Miercurea Ciuc, liderul campionatului și singura formație cu punctaj maxim după primele cinci etape.

”Toate meciurile sunt precum cele cu Focșaniul, foarte grele. E foarte echilibrată Liga a 2-a, nu va fi ușor, dar sperăm să acumulăm cât mai multe puncte, maximum din cele două și vedem”, a mai spus Daniel Oprița.

Stephan Drăghici. ”Ne bucurăm că reușim să câștigăm chiar cu 1-0 și că rămânem neînvinși”

Despre meciul cu CSM Focșani, din partea Stelei a vorbit și căpitanul Stephan Drăghici, înlocuit la pauză de Oprița.

”Am dominat meciul de la început până la final și victoria trebuia să vină la un moment dat. Oaspeții au venit să se apere, și-au apărat șansa, însă noi am încercat să-i desfacem și a venit golul și asta a fost. Ne bucurăm de cele trei puncte. Este o victorie importantă, pentru că ne menține acolo, pe locurile de play-off, și trebuie să rămânem acolo, în primele locuri, și să terminăm cât mai sus”, a spus Drăghici la microfonul Steaua TV.

Jucătorul polivalent, de bandă, a fost pus să explice și de ce echipa, în acest sezon, marchează puțin, dar primește și puține goluri, spre deosebire de ediția trecută de campionat.

”Nu știu care este cauza pentru care înscriem puțin, dar important este că nu mai primim atât de multe goluri ca sezonul trecut și ne bucurăm că reușim să câștigăm chiar cu 1-0 și că rămânem neînvinși. Asta este important”, a spus jucătorul de 26 de ani, originar din Roșiorii de Vede și care este la Steaua din august 2021, adică de la începutul aventurii echipei în Liga 2. În tot acest timp, în trei sezoane și șase etape, a strâns 67 de meciuri dintr-un total de 89 și a înscris 5 goluri.

El a vorbit și despre achizițiile din această vară ale Stelei, în calitatea sa de căpitan: ”Toți au venit cu foame de rezultat, au venit să ne ajute să ne îndeplim obiectivul, să terminăm cât mai sus, și până acum eu zic că avem un parcurs cât de cât bun.”

  • 5-2 este golaverajul Stelei în acest sezon de Liga 2, cu cele 12 puncte fiind în acest moment pe locul 4, la egalitate cu CS Afumați și Metaloglobus, situate pe pozițiile 2 și 3 datorită golaverajului mai bun, 8-4, respectiv 11-8.
  • 11-8 era golaverajul Stelei în sezonul trecut de Liga 2, după șase etape, cu 7 puncte fiind atunci pe locul 9, peste echipele cu care era la egalitate de puncte, Chindia, CFC Argeș, CS Mioveni și Viitorul Pandurii.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 14 Sep. 2024, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă