FC Bihor, avantajată că meciul cu AFC Câmpulung Muscel nu se joacă în Argeș. Orădenii fac deplasarea cu avionul și speră la prima victorie în Liga 2

Marius ANGHEL 09 Aug. 2024, 11:30 Liga 2
FC Bihor, avantajată că meciul cu AFC Câmpulung Muscel nu se joacă în Argeș. Orădenii fac deplasarea cu avionul și speră la prima victorie în Liga 2

În runda a doua a noului sezon de Liga 2, nou-promovatele AFC Câmpulung Muscel și FC Bihor Oradea au meci direct și vor încerca să obțină prima lor victorie. Ambele echipe au jucat și la mijlocul acestei săptămâni, în Cupa României, argeșenii având nevoie de prelungiri pentru a-și depășit adversarul din Liga 3.

Bihorenii sunt avantajați de faptul că meciul nu se va disputa la Câmpulung, ci la Buftea, iar în cursul săptămânii au mai anunțat o plecare dintre jucătorii care au pus umărul pentru obținerea promovării.

FC Bihor face deplasarea cu avionul pentru meciul cu AFC Câmpulung Muscel și vine după un meci de 90 de minute în Cupa României, față de cel de 120 de minute al argeșenilor

În prima etapă, AFC Câmpulung Muscel a cedat în deplasarea de la CSM Focșani, scor 0-2, iar FC Bihor a remizat pe teren propriu cu Viitorul Pandurii, scor 0-0. Acum, argeșenii vor avea un nou meci contra unei alte nou-promovate în Liga 2, cum sunt și ei.

La mijlocul săptămânii, miercuri, amândouă echipele au jucat în Turul 2 al Cupei României. AFC Câmpulung Muscel a avut nevoie de prelungiri pentru a trece în deplasare de Olimpic Zărnești (scor 3-2, după 2-2 după 90 de minute), fosta colegă din Liga 3, în timp ce FC Bihor a învins cu 2-1 Crişul Sântandrei, într-o deplasare mai scurtă.

Spre finalul săptămânii, sâmbătă, argeșenii și bihorenii au jocul direct din sezonul regular al Ligii 2, în etapa a 2-a. Partida nu se va juca la Câmpulung, ci tocmai la marginea Buftei, în Ilfov, fiindcă trupa antrenată de Costin Lazăr încă nu și-a adus stadionul la standarde pentru a fi omologat pentru acest eșalon.

Trupa orădeană este avantajată de faptul că nu va juca la Câmpulung, ci la Buftea. Face deplasarea cu avionul, până la București, iar de la aeroportul din Capitală și până în orașul ilfovean va avea de parcurs o distanță aproape infimă, 19 kilometri, față de situația în care ar fi trebui să ajungă în municipiul din județul Argeș, aflat la 176 kilometri distanță. De la Oradea la Câmpulung sunt circa 470 de kilometri.

”Pentru această confruntare, echipa noastră va face deplasarea vineri după-amiază, cu avionul, urmând a fi cazată la Mogoşoaia”, a transmis FC Bihor.

Gustavo Aragolaza, înaintea meciului cu AFC Câmpulung Muscel: ”Mergem să jucăm şi acolo la victorie”

Ambele echipe vor lupta în etapa a 2-a pentru prima lor victorie în Liga 2, iar directorul tehnic al FC Bihor Oradea, Gustavo Aragolaza, de facto antrenor principal, spune că va opta pentru alți jucători decât cei utilizați în Cupă.

Partida are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la baza sportivă a FRF de la Buftea, pe terenul de iarbă al acesteia.

”Pregătim meciul de la Buftea aşa cum pregătim toate jocurile, cu intensitate maximă. Mergem să jucăm şi acolo la victorie şi sperăm că va fi un rezultat pozitiv. Cu siguranţă vom trimite în teren o altă echipă faţă de cea utilizată în meciul de Cupă de miercuri. Noi tot timpul mergem să câştigăm, dar până la urmă rezultatul este cel care îţi dă satisfacţie”, a declarat Aragolaza.

În meciul de la Buftea, FC Bihor l-ar putea avea ca adversar pe mijlocașul Bogdan Vasile, la care a renunțat după promovarea în Liga 2. Vasile a semnat în această săptămână cu trupa musceleană.

Sergiu Ciocan nu mai continuă nici el cu FC Bihor

În ceea ce privește renunțările la jucătorii care au ajutat-o să promoveze în această vară în Liga 2, FC Bihor a consemnat în această săptămână încă o plecare.

Sergiu Ciocan, despre care clubul spunea la momentul plecării în cantonament în Ungaria că a rămas acasă din cauza ”unor probleme medicale”, nu mai continuă nici el cu orădenii.

”Clubul FC Bihor anunţă încetarea colaborării cu jucătorul Sergiu Ciocan.
FC Bihor îi mulţumeşte lui Sergiu pentru activitatea sa depusă în echipamentul roş-albastru orădean şi îi transmite mult succes în cariera sa pe mai departe!”, a transmis FC Bihor.

Ciocan (25 de ani) era unul dintre jucătorii cu experiență nu numai la nivelul Ligii 2, unde a jucat pentru Minaur Baia Mare și Unirea Dej, ci chiar și în prima ligă, unde a strâns 35 de jocuri în trei sezoane pentru Gaz Metan Mediaș. Nu a fost bun, însă, pentru bihoreni, care, iată, mărește și mai mult lista celor care au contribuit la promovarea sa și cu care nu a mai continuat colaborarea.

Foto: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 09 Aug. 2024, 11:30 Liga 2
Pe aceeași temă