FC Bihor Oradea, calificare cu emoții în turul 3 din Cupa României. Succes la limită contra Crișul Sântandrei, iar Gustavo Aragolaza nu a fost mulțumit: ”Nu mă așteptam”

Andrei PASCU 08 Aug. 2024, 16:24 Cupa României

FC Bihor Oradea a reușit prima victorie în acest sezon, dar nu a avut un meci deloc ușor cu echipa din Liga 3 – Crișul Sântandrei, în turul 2 din Cupa României, pe care a învins-o la limită, scor 2-1, în urma unui gol primit în minutul 90.

La pauză, echipa din Oradea a terminat la egalitate cu clubul din divizia a treia, 0-0, dar anumite schimbări făcute la pauză de Gustavo Aragolaza au dat roade. Astfel, FC Bihor Oradea s-a calificat în turul 3 din Cupa României.

FC Bihor Oradea, calificare cu emoții în turul 3 din Cupa României

După 45 de minute fără gol, FC Bihor Oradea a reușit să marcheze în minutul 58, prin Andreas Chiriţoiu, care intrase pe teren la pauză. Apoi, în minutul 81, FC Bihor Oradea și-a apropiat victoria prin golul lui Sergiu Jurj, el începând partida din poziția de titular și fiind integralist.

De partea cealaltă, gazdele partidei de miercuri, 7 august, au marcat în minutul 90, prin Patrick Blăgea. Despre meci, FC Bihor Oradea le-a oferit fanilor un comentariu referitor la desfășurarea întâlnirii, cu ocaziile cele mai importante.

Prima ocazie a fost consemnată în minutul 4, când, jucătorii de la Crişul Sântandrei au executat o lovitură de colţ, iar Robert Popescu a reluat cu capul peste poartă. Tot gazdele au avut o ocazie foarte mare în minutul 17, când, tot după o lovitură de colţ executată de pe dreapta de Sorian, acelaşi Popescu nu a reuşit să marcheze din doi metri. Replica orădeană a venit în minutul imediat următor, când Luca Tincău a şutat de la 18 metri, dar a reţinut portarul Iulian Anca-Trip.

Gazdele au revenit în ofensivă şi în minutul 20, Sergiu Pop a şutat din unghi, dar a respins portarul Ionuţ Rus.
Două minute mai târziu, Luca Tincău a şutat prin surprindere de pe partea stângă, din unghi, printre mai mulţi jucători, dar mingea a fost respinsă din faţa porţii.

În minutul 39, Andrei Hosu a şutat din unghi de pe dreapta, dar a scos portarul Ionuţ Rus, care cu acest prilej şi-a făcut debutul la FC Bihor. Doar un minut a trecut şi echipa gazdă a beneficiat de o lovitură de colţ, în urma căreia, Robert Popescu a reluat cu capul pe lângă poartă.

Cu trei minute înainte de pauză şi FC Bihor a avut o bună ocazie. Gunie a executat o lovitură liberă, iar Andrei Gal a reluat cu capul, puţin peste transversală.

Ultima ocazie din prima repriză a aparţinut tot oaspeţilor. În urma unei centrări de pe dreapta, Mihai Gîdea a reluat cu capul, pe lângă poartă.

Nemulţumit de jocul din prima repriză, tehnicianul echipei FC Bihor, Gustavo Aragolaza a efectuat trei schimbări la pauză. Astfel, din primul minut al reprizei secunde, i-a introdus în teren pe Călin Jurj, Robert Curescu şi Andreas Chiriţoiu, acesta din urmă fiind şi cel care avea să deschidă scorul.

Golurile au venit în partea a doua

Totuşi, debutul părţii secunde a adus un forcing al gazdelor, care, preţ de câteva minute, au pus în pericol poarta orădeană. Spre exemplu, în minutul 51, Alexandru Sorian a executat foarte bine o lovitură liberă, Sergiu Pop a recentrat cu capul, iar Robert Popescu a fost blocat la şase metri de poartă. Un minut mai târziu, după o lovitură de colţ, fundaşul central al Crişului, Cahill Ntchinda a reluat cu capul pe lângă poartă.

După ce a scăpat cu bine de această presiune a gazdelor, jucătorii de la FC Bihor au ripostat periculos. Astfel, în minutul 58, nou-intratul Andreas Chiriţoiu a executat foarte bine o lovitură liberă de la 24 de metri, la colţul scurt, şi l-a învins pe portarul advers, orădenii deschizând scorul, 0-1.

Trei minute mai târziu, Sergiu Pop de la gazde a executat periculos o lovitură liberă de la marginea careului, dar şi pe lângă bară.

Cei de la Crişul au continuat să fie periculoşi, iar în minutul 73, după o minge trimisă în careu, Sergiu Pop a reluat cu capul, a respins portarul de lângă bară, iar şutul lui Turcan, din unghi, a fost în plasa laterală.
Peste doar un minut a venit replica Bihorului. După o minge trimisă în careu, Ricardo Farcaş a reluat cu capul, pe lângă bară.

FC Bihor a făcut 2-0 în minutul 81, când Andrei Moga, introdus în repriza a doua, i-a trimis foarte bine în careu lui Sergiu Jurj, care din poziţie bună nu a iertat şi a înscris pe lângă portar.

După ce Robert Curescu a trimis periculos în faţa porţii, în minutul 88, dar nu a fost cine să reia spre poarta gazdelor, jucătorii de la Crişul Sântandrei au redus din handicap în minutul 90, când, prea relaxaţi, fundaşii orădeni au pierdut mingea pe partea dreaptă, gazdele au interceptat, au trimis în careu, la 7 metri de poartă, în poziţie centrală, de unde Patrick Blăgea nu a iertat şi a marcat pentru 1-2. Acesta a fost şi scorul final, astfel că FC Bihor a obţinut calificarea pentru turul al III-lea al Cupei României”, a transmis FC Bihor Oradea pe site-ul oficial.

  • FC Bihor Oradea: I. Rus – Seb. Cucu (C. Jurj 46’), Gal, Ioviţă (Farcaş 68’), Ban – Gîdea (Curescu 46’), Gunie, Sala, Cherman (Andr. Moga 80’) – Sg. Jurj, Tincău (Aur. Chiriţoiu 46’)

Gustavo Aragolaza nu a fost prea mulțumit de evoluție

Gustavo Aragolaza, într-un scurt interviu oferit la finalul partidei, s-a declarat mulțumit doar de rezultat, precizând că jocul în sine nu l-a convins. Voia mai mult de la jucătorii săi și a punctat că l-a nemulțumit și golul încasat pe final de FC Bihor Oradea.

Nu mă așteptam să facem un joc slab, dar în repriza a doua schimbările au dat roade, au dat vigoare, am reușit un rezultat bun, cu o echipă bună. Îmi pare rău de golul primit, am și suferit în acest meci cum suferă toate echipele la un moment, dar la final rezultatul e cel mai important. Am câștigat acest meci, asta contează!”, a transmis Aragolaza.

Orădenii vor disputa meciul din etapa a 2-a din Liga 2

FC Bihor Oradea a debutat pe teren propriu în prima etapă a noului sezon de Liga 2, sâmbătă, 3 august, cu Viitorul Pandurii, cu care a remizat fără gol, 0-0.

Până în runda a 5-a, FC Bihor va mai avea în program meciuri cu AFC Câmpulung Muscel (deplasare), Campionii FC Argeș (acasă), Metalul Buzău (deplasare) și CSM Reșița (acasă).

În privința duelului cu AFC Câmpulung Muscel, Aragolaza a precizat că vrea un rezultat pozitiv, dând de înțeles că vrea victoria.

Trebuie să pregătim meciul la capacitate maximă, mergem să jucăm, sper să obținem un rezultat pozitiv, cum a fost și astăzi. Cu siguranță vor fi pe teren alți jucători decât cei care au jucat astăzi.

Mergem acolo să câștigăm, rezultatul final trebuie să ne dea satisfacție”, a mai spus antrenorul din practică al FC Bihor Oradea.

Foto și video: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 08 Aug. 2024, 16:24 Cupa României
Pe aceeași temă