Călin Moldovan, primul eșec în baraj pentru Liga 2. CSM Focșani a pierdut dubla cu Metalul Buzău, dar mai are o șansă pentru a promova. ”Cred că acest baraj s-a decis în manșa tur”

Adi MARICA 05 Jun. 2024, 22:27 Liga 3

Dezamăgire mare în tabăra celor de la CSM Focșani după ce au pierdut barajul final pentru promovarea în Liga 2 contra Metalul Buzău.

După 2-1 la Focșani, în manșa tur, echipa din județul Vrancea a cedat cu scorul de 0-2 în returul de la Buzău.

CSM Focșani a pierdut returul cu Metalul Buzău și promovarea în Liga 2

Buzoienii au înscris rapid în jocul retur al fazei finale a barajului de promovare în Liga 2. Alin Manea a punctat în minutul 5 cu un șut din careu, după ce inițial Niczuly respinsese șutul puternic al lui Borțoneanu. Al doilea gol, cel care nu a mai trimis meciul în prelungiri, a venit în minutul 54, din piciorul lui Valentin Robu, care a scăpat singur cu portarul și l-a executat din 7-8 metri, după o pasă pe culoar a lui Moldovan.

”Am ratat o oportunitate imensă de a promova în Liga 2. Cred că acest baraj s-a decis în manșa tur, atunci când am avut 2-0 și apoi am avut ocazia să facem 3-0, însă pe final au marcat cei de la Buzău. Returul de la Buzău s-a disputat în condiții speciale, pe un teren sintetic cu dimensiuni minime și nu ne-am putut adapta”, a spus, pentru Liga2.ro, Călin Moldovan, antrenorul Focșaniului de la mijlocul lunii aprilie.

Pentru antrenorul brașovean, înfrângerea din returul barajului cu Metalul Buzău este primul primul eșec ca antrenor în barajele pe care le-a disputat. Până acum, Moldovan avea o serie incredibilă cu opt victorii și un egal în barajele disputate ca antrenor la Corona Brașov, FC Brașov și CSM Focșani, fie pentru promovarea în Liga 2, fie pentru menținerea în Liga 2.

  • Metalul Buzău și CSM Focșani au fost colege și în acest sezon în Liga 3, unde diferența de puncte dintre ele a fost colosală. În meciurile directe din campionat au fost înregistrate următoarele rezultate, în ordinea disputării lor: 1-2 la Buzău, 2-3 la Focșani, 3-0 la Buzău, 0-1 la Focșani și 2-1 la Buzău. Au fost o victorie, în prima întâlnire, pentru CSM Focșani și apoi patru victorii pentru Metalul Buzău. În faza finală a barajului, echipele și-au împărțit victoriile, însă Metalul s-a impus mai clar în retur.

CSM Focșani mai are, totuși, o șansă la promovarea în liga secundă

Totuși, Călin Moldovan nu dezarmează. Patru dintre cele cinci echipe învinse în finalele barajelor vor disputa o mini-competiție, cu semifinale și finală, iar CSM Focșani este printre acestea.

SCM Râmnicu Vâlcea, CSM Focșani, CS Dinamo București și CSC Ghiroda și Giarmata Vii vor lupta pentru un loc în Liga 2, al șaselea promovabil din Liga 3, o premieră.

”Mai avem o șansă să ajungem în Liga 2. Așteptăm să vedem cu ce echipa vom juca în semifinale, dar un lucru e clar. Vom lupta până la capăt”, a mai spus antrenorul de la CSM Focșani.

  • Cele două semifinale vor fi stabilite de FRF prin tragere la sorți în data de 7 iunie! Acestea au loc în data de 12 iunie, în timp ce finala se joacă la 15 iunie.

CSM Focșani în meciul cu Metalul Buzău: R. Niczuly – Săpunaru (cpt.), Perju, Ciopa, Tamași, Mih. Negoiță (Mih. Stancu 60′), Jun Toba (Cr. Ciobanu 60′), Andr. Mazilu (Dim. Toader 73′), Al. Zaharia (Gorovei 46′), Tchassem, Rob. Enache. Rezerve neutilizate: S. Preda – Al. Dumitru, Dănilă, R. Ungurianu, Dr. Oprea.

CSM Focșani și Metalul Buzău au jucat în premieră în faza finală a barajului de promovare în Liga 2, la a doua încercare

Pentru CSM Focșani, calificarea în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 a fost o premieră, după ce la precedenta experiență, în 2022, a pierdut faza semifinală cu Dante Botoșani (0-0 la Focșani și 1-2 la Bucecea).

Tot o premieră a fost și cazul Metalului Buzău. A mai jucat în baraje în sezonul trecut, când a fost eliminată din faza semifinală de către Ceahlăul, echipă care avea să și promoveze în Liga 2. În tur, la Piatra Neamț, a fost 1-1, iar în retur, la Buzău, Metalul a pierdut cu scorul de 1-2.

CSM Focșani a terminat Seria 2 pe locul 2, la 21 de puncte în spatele Metalului Buzău. A ajuns în faza finală a barajului după ce în semifinală a trecut de Bucuvina Rădăuți, liderul din Seria 1, după 2-0 acasă și 1-1 în deplasare.

Foto: CSM Focșani

Adi MARICA 05 Jun. 2024, 22:27 Liga 3
Pe aceeași temă