Turcia, lovită de încă un cutremur de peste 7 grade. Reprezentant al FC Brașov: ”Suntem ok. Nu s-a simţit nimic”

Adi MARICA 06 Feb. 2023, 15:09 Liga 2
Turcia, lovită de încă un cutremur de peste 7 grade. Reprezentant al FC Brașov: ”Suntem ok. Nu s-a simţit nimic”

O serie de seisme puternice au zguduit în această dimineață Turcia. Primul cutremur, de 7,8 grade pe scara Richter, a avut loc la ora 04:17, la adâncimea de 17,9 de kilometri, în partea de sud a țării, în provincia Gaziantep, dar care s-a resimțit inclusiv în Liban, Siria şi în Cipru.

Al doilea cel mai ridicat, estimat la magnitudinea de 7,5, s-a produs la o distanță de circa 100 de kilometri de epicentrul primului, la ora 13:25.

Cel puțin 1.504 de persoane au fost ucise în Turcia și Siria după primul cutremur, iar alte mii au fost rănite, potrivit CNN.

Delegația FC Brașov nu a simţit cutremul

În această perioadă, în Turcia, în Antalya, oraș din sudul țării, se află și șase echipe de fotbal din Liga a 2-a din România: FK Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna, Unirea Dej, FC Brașov, SC Oțelul Galați și Minaur Baia Mare. Tot astăzi seară, în Antalya ajunge și Poli Iași.

Delegația FC Brașov se află în această perioadă în Belek (stațiune din provincia Antalya).

”Tragedia care s-a abătut asupra Turciei nu a afectat, din fericire, şi cantonamentul echipei FC Braşov. Astăzi echipa a avut un program normal de pregătire, iar dimineaţă antrenamentul s-a desfăşurat normal, fără nicio problemă.

«Suntem ok. Nu s-a simţit nimic. Antrenamentul de astăzi a decurs normal, nu a fost nicio urmă de panică. Din câte am aflat şi noi, cutremurul a fost undeva la 600 – 700 de kilometrii de noi.», a spus Marius Babeiu, directorul de marketing al FC Braşov, prezent în cantonament cu echipa.

Stagiul de pregătire al formaţiei se va desfăşura normal”, notează site-ul oficial al FC Brașov.

Marți, 7 februarie, FC Braşov are programat cel de-al treilea meci amical, contra formaţiei Tuzla City, din prima ligă din Bosnia şi Herţegovina. Meciul va avea loc la ora 15:00 a Turciei, ora 14:00 în România.

Radu Mătăsăreanu: ”Undele seismelor au fost resimțite mai puțin în această zonă”

Tot în Belek se află și impresarul brașovean Radu Mătăsăreanu, care spune că zona nu a fost afectată de cutremure, iar echipele își continuă programul normal de pregătire.

”Antalya e protejată de munți și poate de aceea undele seismelor au fost resimțite mai puțin în această zonă. Din ce văd la televizor, în Gaziantep e dezastru. Aici, în Belek, echipele își continuă programul normal de antrenamente și jocuri”, a spus Mătăsăreanu.

Video cu momente ale antrenamentului de astăzi al echipei FC Brașov:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cutremur-cu-magnitudinea-de-78-grade-in-turcia-unde-se-afla-in-cantonament-si-sase-echipe-de-fotbal-din-liga-2-sc-otelul-si-unirea-dej-si-au-informat-suporterii-despre-situatia-lor-19259668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-egala-cu-o-echipa-daneza-din-partea-inferioara-a-ligii-secunde-tudor-cocis-a-marcat-pe-final-de-joc-19259644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-multumit-dupa-victoria-brasovului-cu-sahtior-karagandy-am-aratat-bine-imi-pare-rau-pentru-saim-tudor-19259458

Adi MARICA 06 Feb. 2023, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă