CS Comunal Șelimbăr continuă să cadă în clasamentul Ligii 2 și pierde contactul cu plutonul fruntaș. Eugen Beza, reacție după înfrângerea cu Minaur Baia Mare și ce spune de lupta la play-off

Răzvan STÎNGĂ 24 Oct. 2022, 15:07 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr cade etapă după etapă în clasamentul din Liga 2, iar în runda a 11-a, cu Minaur Baia Mare, a mai bifat un eșec, 0-3. A fost al patrulea meci la rând în campionat fără victorie pentru sibieni, care vor începe etapa următoare de pe locul 10.

CS Comunal Șelimbăr a mai pierdut un meci în Liga 2, 0-3 cu Minaur Baia Mare. Analiza lui Eugen Beza

Acum câteva etape CS Comunal Șelimbăr era chiar și pe primul loc și era adusă în discuții pentru o poziție de play-off, dar acum a început să cadă și să piardă contactul cu plutonul din frunte.

Formația lui Eugen Beza a început prost meciul cu Minaur Baia Mare și a primit gol în minutul 17, când a punctat Ciprian Stanciu.

CS Comunal Șelimbăr a încercat să forțeze pe final, pentru cel puțin un punct, așa cum a declarat și Beza la conferința de presă, și tocmai acolo s-a făcut diferența de trei goluri. Au marcat în ultimele minute Ricky Gneba și Vasile Chitaș, iar CS Comunal Șelimbăr a suferit un eșec la scor.

Eugen Beza, reacție după un nou eșec al CS Comunal Șelimbăr. Principalul punct negativ după jocul cu Minaur Baia Mare 

Referitor la principalul detaliu care a dus la eșec, Eugen Beza a remarcat modul în care echipa a reacționat în momentul în care Minaur Baia Mare demara atacurilor, după ce câștiga posesia. Deși a lucrat la antrenamente în ultimul timp, antrenorul nu a reușit să pună echipa la punct pe tranziție negativă, pe repliere.

Am capitulat pe final, am rămas fără schimbări și am rămas în 10 oameni. Pentru mine, că am fi pierdut cu 0-1 sau 0-3 era la fel. Am riscat, e greu când încerci să întorci după ce primești gol, și în 10 oameni. Avem un lot bun, un lot cu care am încercat să ne batem pentru play-off.

Am început bine sezonul, dar suntem într-o cădere. Jucătorii și-au dorit și acum, dar văd că în prima repriză am pierdut pe tranziție negativă. Minaur Baia Mare a și schimbat antrenorul, poate era mai motivată, s-a produs șocul de care se vorbește în România. Am primit gol repede și atunci ne-am avântat să revenim, am vrut să câștigăm. Jocul nostru a fost și cu doză de risc.

A fost dezorganizare pe faza de tranziție negativă. Am lucrat foarte mult, dar degeaba. În momentul în care echipa adversă are ocazii, te clatini. Aici e vorba de toată echipa, nu numai de cei din zona defensivă. Ne-a lipsit claritatea în momentul în care am ajuns în careul advers. A fost și neșansa, am ratat și la 0-3 prin Raicea.

Avem un blocaj foarte mare la finalizare, iar jucătorii, când nu câștigă, devin crispați, precauți, adversarul are timp să se organizeze. Avem, apoi, probleme pe organizarea defensivă”, a spus Eugen Beza la conferința de presă.

  • CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Monea, R. Crișan, Dandea (cpt.), Tătar – Tud. Man (Al. Luca 46′), Cărăruș (Ad. Cîrstean 71′) – Oct. Ursu (Rob. Boboc 71′), Curtean (Ciocâlteu 60′), Mir. Manole (Raicea 60′) – Gele
    Rezerve neutilizate: Silveanu – Arhirii, Riza, Natea

Eugen Beza prevede în continuare surprize în Liga 2, iar CS Comunal Șelimbăr speră la un loc în play-off

Referitor la modul în care arată clasamentul din Liga 2 și partida următoare, Eugen Beza continuă să păstreze doza de optimism. E convins că surprizele neplăcute pot apărea și în cazul echipelor din fruntea campionatului, iar cu privire la runda următoare, cu Ripensia, de pe teren propriu, e precaut.

Unirea Constanța, o echipă de copii, a bătut echipe importante, așa că nu e joc ușor cu Ripensia. Poate e mai ușor cu echipele din față, pentru că stai în gardă. Când joci cu echipele mai mici, atunci vrei să domini, să câștigi. Atunci, jocul devine foarte greu.

Ne-am îndepărtat puțin de zona de play-off, iar în următorul meci trebuie să găsim variante să câștigăm. Calificarea în play-off e, acum, un obiectiv care se poate realiza. În momentul în care am fost în zona de play-off și făceam rezultate bune, cred că era un obiectiv realist.

Trebuie să luăm lucrurile ca atare și să luptăm mai departe. Anul acesta nu am văzut o echipă de calibrul formațiilor de sezonul trecut, Petrolul, FC Hermannstadt, Cluj. A scăzut nivelul și tocmai de aceea orice surpriză e valabilă. Anul acesta, odată cu obiectivul pe care îl avem, trebuie să încercăm să fim în play-off, pentru că avem condiții”, a mai spus Eugen Beza.

CS Comunal Șelimbăr, meci cu Ripensia în etapa a 12-a din Liga 2

CS Comunal Șelimbăr e exact la mijlocul clasamentului după mai bine de jumătate de sezon regular, după 11 meciuri. Are patru victorii, patru egaluri și trei înfrângeri și un golaveraj de 12 goluri marcate și 10 primite.

Ultimul succes al CS Comunal Șelimbăr a fost bifat în runda a 7-a, 1-0 cu Concordia Chiajna în deplasare. Apoi, au urmat două egaluri, 1-1 cu Steaua și 1-1 cu Unirea Slobozia, și două eșecuri, 0-1 cu Gloria Buzău și 0-3 cu Minaur Baia Mare.

Următorul adversar al sibienilor, Ripensia, e pe locul 16 momentan, cu 11 puncte.

Foto: Minaur Baia Mare
Video: : Baia Mare Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/geaba-vointa-daca-nema-putirinta-selimbarul-pierde-cu-scor-de-neprezentare-la-baia-mare-mihai-iosif-debut-cu-dreptul-in-campionat-la-minaur-19250979

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cadoul-perfect-pentru-ziua-lui-mihai-iosif-minaur-baia-mare-a-trecut-la-scor-de-cs-comunal-selimbar-iar-antrenorul-prinde-incredere-felicit-jucatorii-pentru-atitudine-19250967

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-poli-timisoara-si-minaur-baia-mare-cs-comunal-selimbar-se-joaca-de-la-ora-1100-19250867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-de-la-ora-1100-se-joaca-la-dej-chiajna-timisoara-si-miercurea-ciuc-dinamo-are-meci-de-la-ora-1200-19250612

Răzvan STÎNGĂ 24 Oct. 2022, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă