Geaba voință, dacă nema putirință! Șelimbărul pierde cu scor de neprezentare la Baia Mare. Mihai Iosif, debut cu dreptul în campionat, la Minaur

Ovidiu BOICA 23 Oct. 2022, 19:54 Liga 2
Geaba voință, dacă nema putirință! Șelimbărul pierde cu scor de neprezentare la Baia Mare. Mihai Iosif, debut cu dreptul în campionat, la Minaur

Jucătorii echipei CS Comunal Șelimbăr au pornit cu gânduri mari spre Baia Mare, dorindu-și să pună capăt seriei negative, însă n-au avut nicio șansă în fața unei formații impulsionate de venirea pe bancă a lui Mihai Iosif, cel care a promovat-o pe Rapid, iar acum a fost ”uns” la Minaur pentru a le asigura băimărenilor liniștea, la prima participare în Liga 2.

Șelimbărul a cedat cu scor de neprezentare, 0-3, încasând în numai 90 de minute jumătate din golurile primite în precedentele zece jocuri de campionat.

Jocul greșeala așteaptă

Jucătorii lui Eugen Beza au început curajos meciul, mingea șutată de Octavian Ursu, de la 12-13 metri, lateral dreapta, fiind deviată în corner (3). După lovitura de la colțul terenului, Manole a rămas pe jos în careul Minaurului, după o ciocnire cu Radu Crișan, având nevoie de îngrijiri medicale (4). Ursu și-a mai încercat o dată norocul, dar și de data asta a trimis într-un adversar, apoi a reținut Costache (9).

Cum de întâmplă de obicei, nu e pentru cine se potrivește, e pentru cine se nimerește, așa că, la primul atac mai de Doamne-ajută al băimărenilor, Ciprian Stanciu a primit în suprafața de pedeapsă, pe dreapta, și l-a învins pe Mitrovic cu o reluare din colțul careului de 6 metri (17).

Încă fără gol în campionat în cele 11 meciuri de până acum, francezul Gele a avut golul de 1-1 în vârful ghetei, la centrarea lui Ursu, în centrul careului, însă a dat pe lângă minge și s-a prăbușit pe gazon (23), apoi a fost rândul lui Monea să trimită o nouă centrare, Tudor Man s-a ciocnit cu Alexe, în încercarea de a relua mingea, iar Manole a căutat colțul lung, de la 14 metri, lateral stânga, însă a trimis alături (24).

Mircea Manole și-a încercat încă o dată tirul, însă nici de data asta n-a prins cadrul porții (29), băimărenii având mai multe emoții la balonul înalt trimis de Tătar, în cros, pentru Ursu, portarul Costache boxând până în marginea careului de 16 metri, unde a reținut în sfârșit după un duel aeriat cu Gele, în urma căruia a avut nevoie de îngrijiri (32).

Ultimele două situații de gol de dinaintea pauzei au fost ale gazdelor, Stanciu punându-l la încercare pe Mitrovic cu un șut cu pământul, de pe la vreo 30 de metri (39), apoi Chinde trimițând peste transversală, tot de la distanță (41).

Foc de paie în debutul reprizei secunde

Șelimbărenii au început sus și repriza secundă, iar nou-intratul Alex Luca a verticalizat pentru Manole, al cărui șut a fost blocat de un adversar, apoi mingea a ajuns la același Luca, iar mingea reluată de juniorul sibienilor a fost deviată în corner (47). ”Călăreții roșii” s-au ”stins” însă imediat și jocul s-a mutat în cealaltă jumătate de teren.

Stanciu a fost aproape de ”dublă” la 7 minute de la reluare, când a primit în dreapta de la Ciocan, însă Mitrovic l-a blocat.

Raphael Stănescu (56), respectiv Ursu (59) și-au încercat norocul cu șuturi de la distanță, fără probleme însă pentru cei doi portari.

Și, Cătălin Stanciu a fost atât de aproape de al doilea gol în urma unei lovituri de la colțul terenului, când a apărut la colțul scurt și a reluat cu capul, însă Raicea a respins din apropierea liniei porții (67).

Gazdele au continuat ofensiva la poarta lui Mitrovic și Alexe l-a servit în centrul careului pe Muacir, care însă nu a ajuns la întâlnirea cu mingea (69), apoi același Muacir a deviat cu câlcâiul mingea șutată de Donca, din alergare, însă nu a prins cadrul porții (70).

Ciocâlteu a punctat la impresia artistică, reluând din voleu, de la 10 metri, o minge centrată din flancul drept de Monea, însă a trimis în brațele lui Costache (82).

Alte două goluri în numai 5 minute!

Băimărenii și-au asigurat liniștea cu 6 minute înainte de final, când au pornit contraatacul din marginea propriei suprafețe de pedeapsă, Stanciu l-a lansat în adâncime pe Gheba, care l-a lobat elegant, de la 25 de metri, pe Mitrovic.

Și cu un om în minus, Tătar ieșind accidentat în minutul 85, iar Beza efectuând deja toate cele cinci schimbări, echipa din Șelimbăr n-a mai contat în ofensivă nici cât  făcut-o până acum. Mai mult, Chinde i-a pasat lui Chițaș printre fundași, acesta din urmă a scăpat singur cu Mitrovic, pe care l-a driblat și a trimis din unghi în plasă pentru 3-0, la o fază în care sibienii au văzut un ofsaid la cel care a marcat.

Jucătorii lui Eugen Beza n-au reușit să înscrie nici măcar golul de onoare, în prelungiri Gele așezându-i mingea ca pe tavă lui Raicea, care a reluat însă incredibil, peste transversală, din doar 6 metri (90+2)!

MINAUR BAIA MARE – CS COMUNAL ȘELIMBĂR 3-0

Ciprian Stanciu 17′, Ricky Gneba 84′, Vasile Chitaș 88′

Minaur Baia Mare: Al. Costache – Ct. Alexe, Rz. Lazăr, Mondragon (cpt.), Ius. Neacșu – Gneba, Donca (Bakare Ouato 90′), Raph. Stănescu (Muacir 61′), Ciocan (Chitaș 61′) – Chinde (Rotar 90′), Cip. Stanciu (Oiță 85′)
Rezerve neutilizate: Băilă – Dav. Simion, Potcoavă, Gherman
Antrenor: Mihai Iosif

CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Monea, R. Crișan, Dandea (cpt.), Tătar – Tud. Man (Al. Luca 46′), Cărăruș (Ad. Cîrstean 71′) – Oct. Ursu (Rob. Boboc 71′), Curtean (Ciocâlteu 60′), Mir. Manole (Raicea 60′) – Gele
Rezerve neutilizate: Silveanu – Arhirii, Riza, Natea
Antrenor: Eugen Beza

Stadion: ”Viorel Mateianu” (Baia Mare). Arbitru central: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Marius Bălan (Cluj-Napoca). Arbitru de rezervă: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca). Observator de arbitri: Iulian Spătaru (Timişoara). Delegat de joc: Daniel Sabou (Zalău).

CS Comunal Șelimbăr se află pe poziția a 10-a în Liga 2, cu 16 puncte, iar Minaur a urcat pe locul 15, cu 12 puncte.

În etapa a 12-a, sibienii joacă pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Ripensia, în timp ce Minaur evoluează cu cealaltă echipă din Timișoara, Politehnica, pe terenul acesteia, tot sâmbătă, de la ora 11:00.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cadoul-perfect-pentru-ziua-lui-mihai-iosif-minaur-baia-mare-a-trecut-la-scor-de-cs-comunal-selimbar-iar-antrenorul-prinde-incredere-felicit-jucatorii-pentru-atitudine-19250967

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-poli-timisoara-si-minaur-baia-mare-cs-comunal-selimbar-se-joaca-de-la-ora-1100-19250867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-de-la-ora-1100-se-joaca-la-dej-chiajna-timisoara-si-miercurea-ciuc-dinamo-are-meci-de-la-ora-1200-19250612

Ovidiu BOICA 23 Oct. 2022, 19:54 Liga 2
Pe aceeași temă