CSM Slatina a evitat înfrângerea cu Unirea Slobozia la ultima fază. Daniel Oprescu: ”Nu meritam să pierdem. Mă bucur că echipa a avut puterea să revină.” Oltenii au un portughez în lot

Marius ANGHEL 28 Aug. 2022, 13:42 Liga 2

CSM Slatina are un început bun de sezon, la revenirea în Liga 2, având în vedere adversarii întâlniți în primele patru etape, toți cu pretenții și favoriți să acceadă în play-off.

În cel mai recent meci, echipa olteană a obținut ea o remiză norocoasă, 1-1 pe teren propriu cu Unirea Slobozia, după ce egalarea a reușit-o chiar la ultima fază a jocului, în minutul 90+5. În runda trecută, Slatina fusese egalată în prelungiri la Buzău, în 1-1 cu Gloria.

  • O victorie (3-0 la Buftea cu Concordia Chiajna), două egaluri (1-1 la Gloria Buzău și 1-1 acasă cu Unirea Slobozia) și un eșec (1-2 acasă cu Steaua) sunt rezultatele înregistrate de nou-promovata CSM Slatina în acest debut de Liga 2.

Daniel Oprescu a considerat echitabilă remiza cu Unirea Slobozia: ”Mă bucur că echipa a avut puterea să revină”

Denis Golda a deschis scorul pentru Unirea Slobozia în minutul 73, cu un șut din 7 metri, iar meciul se îndrepta spre o victorie a ialomițenilor, care ar fi rămas singura echipă din acest sezon cu punctaj maxim după primele patru etape. Nu a fost însă de acord Alexandru Sălcianu, la ultima fază, în minutul 90+5, când a înscris cu capul sub transversală, din 6 metri, după o centrare a căpitanului Doman.

După joc, Daniel Oprescu, antrenorul Slatinei, ultima dată selecționer al naționalei U18, a spus că echipa sa nu ar fi meritat să piardă această partidă.

”Aşa cum am spus-o şi după meciul de la Buzău, când noi am fost cei egalaţi în prelungiri, o spun şi acum, este echitabil. Nu meritam să pierdem, este un rezultat de egalitate şi mă bucur că până la urmă s-a terminat aşa. A fost un meci echilibrat, împotriva unei echipe pragmatice, care aduce foarte repede mingea în faţă, joacă foarte multe mingi lungi şi provoacă presiune, forţându-i pe adversari să greşească. Noi am greşit o singură dată, iar adversari ne-au taxat. Până la urmă, o echipă cu experienţă speculează exact aceste lucruri. Dar, eu zic că după aceste patru etape şi noi am căpătat un plus de experienţă. Eu mă bucur că echipa a avut puterea să revină, am demonstrat încă o dată că cei care vin de pe bancă trebuie să aducă întotdeauna un plus şi au făcut-o aproape în fiecare meci, aşa cum s-a întâmplat şi astăzi”, a declarat Oprescu, citat de News Flux.

Oprescu voia și mai multe puncte în acest debut de sezon: ”Este o oarecare nemulţumire”

Cu cinci puncte acumulate în primele patru etape, în fața unor adversari puternici, Daniel Oprescu se bate cu pumnul în piept și le răspunde celor care înainte de startul sezonului nu-i dădeau multe șanse Slatinei să obțină rezultate pozitive. Antrenorul e chiar nemulțumit, fiindcă spune că echipa sa putea avea și mai multe puncte.

”Toată lumea spunea că după primele patru etape există riscul să nu facem niciun punct. Avem cinci puncte şi, bineînţeles, este o oarecare nemulţumire, pentru că se putea chiar mai mult. Dar, totodată trebuie să fim realişti, suntem bine”, a mai declarat Oprescu, referindu-se că se putea obține mai mult din meciul cu Steaua, singurul pierdut.

  • CSM Slatina în egalul cu Unirea Slobozia: I. Pop – Gherghe, Trașcu (Necșulescu 76′), Sălcianu – Mitran, Al. Dinu (Leață 71′) – Doman (cpt.), Dav. Oprescu (Pisăru 71′), D. Toma, Cr. Dinu (C-tin. Radu 46′) – Al. Popovici (Neicu 67′). Rezerve neutilizate: Preduț – M. Șerban, M. Manea, Alexandre Oliveira.

Meciul viitor, cu Minaur, tot greu!

În etapa a 5-a, CSM Slatina va evolua în deplasare la Minaur Baia Mare, altă nou-promovată în Liga 2 în această vară. Ar fi primul joc mai ușor pentru olteni, după startul de foc din acest eșalon, însă Daniel Oprescu e de părere că și meciul cu maramureșenii va fi greu.

”Toate meciurile sunt grele, nu există niciun meci mai uşor decât altul. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat etapa trecută, când Steaua era favorită certă, iar Miercurea Ciuc a câştigat categoric, 4-0”, crede Oprescu, care a mai antrenat în cariera sa la nivelul Ligii 2 o echipă, tot din Slatina, pe FC Olt.

După patru etape, cu un meci rămas de disputat în această rundă, CSM Slatina se află, momentan, pe locul 9 în Liga 2, cu 5 puncte și golaveraj 6-4. E la egalitate, dar le devansează la golaveraj pe FC Brașov și Minaur Baia Mare.

Slatina are un jucător străin în lot, pe portughezul Alexandre Oliveira

La acest meci cu Unirea Slobozia, pe banca de rezerve a echipei din Slatina a apărut și un jucător nou, un străin, singurul pe care David Oprescu îl are la dispoziție.

Portughezul Alexandre Miguel Simoes Oliveira nu a fost în lotul echipei oltene în primele trei etape, contra ialomițenilor regăsindu-se pentru prima dată printre cei 20 de jucători aflați sub comanda lui Oprescu. Acesta este un mijlocaș de 22 de ani, pe care îi va împlini la 29 august, care în ultimele două sezoane a jucat la formația din prima ligă a Armeniei FC Noah. În campionatul trecut a prins 27 de meciuri, 18 ca titular, și a înscris 3 goluri.

În cariera sa a mai trecut pe la ID Vierirence și Leiria, ambele din Portugalia, pentru aceasta din urmă evoluând în sezonul 2019-2020 în 10 meciuri în liga a patra.

Cu Unirea Slobozia, Alexandre Oliveira nu a fost utilizat pe Daniel Oprescu, el rămând rezervă neutilizată. Portughezul nu a fost prezentat public, până la apariția acestui articol, ca achiziție de clubul din Slatina.

Golul înscris de Denis Golda în meciul CSM Slatina – Unirea Slobozia 1-1:

Golul marcat de Alexandru Sălcianu în meciul CSM Slatina – Unirea Slobozia 1-1:

Foto: News Flux
Video: CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

Marius ANGHEL 28 Aug. 2022, 13:42 Liga 2
Pe aceeași temă