Fără victorie în amicale, CS Comunal Șelimbăr căștigă la debutul în noul sezon de Liga 2, 1-0 cu Brașovul lui Dan Alexa. Lucian Buzan, gol de 3 puncte

Ovidiu BOICA 06 Aug. 2022, 15:35 Liga 2
Fără victorie în amicale, CS Comunal Șelimbăr căștigă la debutul în noul sezon de Liga 2, 1-0 cu Brașovul lui Dan Alexa. Lucian Buzan, gol de 3 puncte

CS Comunal Șelimbăr s-a impus, sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, cu 1-0 în fața echipei FC Brașov, prin golul lui Lucian Buzan, la 4 minute de la reluare. Oaspeții au trimis o dată în transversală și puteau egala în ultimele secunde.

La echipa sibiană au debutat, cu această ocazie, portarul Mitrovic, Mircea Manole, Gele, Octavian Ursu, Alex Dandea – noul căpitan – și Robert Riza, ultimul sosit la echipă doar cu câteva zile în urmă.

Și Dan Alexa, pe lângă debutul său oficial la FC Brașov, a utilizat în primul ”11” mai mulți jucători care s-au alăturat echipei în această vară, precum Micu, Marc, Sorsa, Lazăr și Saim Tudor.

Primă repriză fără gol între Șelimbăr și FC Brașov

”Călăreții roșii” n-au reușit nicio victorie în cele șase amicale din această vară, dar s-au bucurat la finalul jocului de la Râmnicu Vâlcea, din prima etapă a noului sezon de Liga 2, câștigând la limită în fața celor de la FC Brașov. Pe o căldură sufocantă, cu câte două pauze de hidratare pe repriză, cu circa 800 de spectatori în tribune, sibienii s-au impus prin golul lui Lucian Buzan, la 4 minute după pauză și, totodată, la primul șut pe poartă din acest meci.

Aflat la primul meci pentru Șelimbăr, francezul Jordan Gele a irosit prima ocazie de gol a meciului, trimițând alături, cu capul, din centrarea lui Ciocâlteu (8).

Oaspeții au replicat la jumătatea reprizei, în urma primei lovituri de la colțul terenului Rareș Lazăr șutând în blocaj, apoi mingea reluată de Marc a fost deviată în corner (24).

Un minut mai târziu a venit centrarea pentru Angelov, aflat în fața porții alărate de Mitrovic, goalkeeperul venit de la Genoa Primavera, însă a reluat dezamăgitor.

Nici Buzan nu a fost mai precis, irosind oportunitatea de a deschide scorul (27), iar Dandea a lovit puternic, cu capul, în urma unui corner, dar a trimis mingea prea înalt (30).

Și oaspeții ar fi putut intra în avantaj la cabine, însă Lambrinoc nu a reușit să controleze bine mingea în careul advers și sibienii au repus din 6 metri (45), în vreme ce, la ultima fază, Gele a trimis peste transversală de pe la vreo 20 de metri (45+3).

Lucian Buzan, decisiv pentru sibieni! Chică-Roșă a trimis în transversală, iar brașovenii au cerut și penalty

Gele a trecut la… serviciu, în debutul reprizei secunde, și Lucian Buzan a ”dezghețat” în sfârșit tabela, reluând din prima, din dreptul punctului cu var, fără speranțe pentru Micu (49).

În replică, Angelov a trimis în brațele lui Mitrovic (54), iar Spătaru n-a prins cadrul porții cu un șut de la 22 de metri (62).

Dan Alexa, tehnicianul Brașovului, a apelat și la golgheterul Buzăului din sezonul trecut, Adi Chică-Roșă, iar acesta a luat la țintă transversala, cu un sfert de oră înainte de final.

Spătaru (88), respectiv Cîrstean (89), au irosit alte două oportunități de a schimba scorul de pe tabelă, iar în prelungiri fiecare echipă a mai trecut o dată pe lângă gol.

Sibienii puteau face 2-0, pe contraatac, dar Octavian Ursu, mijlocașul originar din Mediaș, care a venit la CS Comunal de la Poli Timișoara, s-a precipitat și a șutat alături, la prima bară (90+3), pentru ca, în ultimele secunde, la un corner, oaspeții să ceară penalty, apoi Angelov a trimis în brațele lui Mitrovic, dar oricum ”centralul” Vădana fluierase fault în atac.

Pentru ultimele minute, antrenorul Șelimbărului a apelat și la Robert Riza, un fundaș de bandă sosit la echipă de-abia în ultimele zile și pe care clubul n-a apucat încă să-l prezinte. Acesta a evoluat sezonul trecut la Astra, iar în această vară fusese prezentat la Chindia, club din Liga 1 unde nu a apucat însă să joace.

Astfel, echipa din Șelimbăr începe cu dreptul și actualul sezon, după ce acum un an, la prima prezență în Liga 2, a câștigat cu Dacia Unirea Brăila (3-1).

CS COMUNAL ȘELIMBĂR – FC BRAȘOV 1-0

Lucian Buzan 49′

CS Comunal Șelimbăr: Mitrov – Monea, Dandea (cpt.), Natea, Arhirii – Rob. Boboc, Al. Luca – Mir. Manole (Oct. Ursu 80′), Ciocâlteu (Riza 82′), Buzan (Curtean 74′) – Gele (Cîrstean 82′)
Rezerve neutilizate: Silveanu – Vișa, Hulpușiu, R. Crișan, Visic
Antrenor: Eugen Beza

FC Brașov: Micu – M. Burlacu (Chică-Roșă 58′), Fustar, Marc (Negrean 90′), Dumbravă (cpt.) – Sorsa, R. Lazăr, Rz. Iorga (Tud. Oltean 84′) – Lambrinoc (Spătaru 58′), Angelov, Saim Tudor (Vas. Constantin 84′)
Rezerve neutilizate: Mikulic – Leonte, Lascu, Martinov
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: 1 Mai (Municipal) (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea). Arbitru: Sorin Vadana (Cluj-Napoca). Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Ioan Daniel Humita (Armeniş – Caraş Severin). Rezervă: Marius Nechita Chioran (Floreşti – Cluj). Observator arbitri: Gheorghe Moise (Bucureşti). Delegat joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-buftea-buzau-ramnicu-valcea-targu-jiu-si-dej-derby-ul-moldovei-are-startul-la-ora-1130-19239577

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-start-lansat-in-liga-2-a-invins-la-scor-concordia-chiajna-dar-daniel-oprescu-a-surprins-la-finalul-jocului-de-la-buftea-reactia-antrenorului-19239649

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-incepe-noul-sezon-de-liga-2-cu-un-lot-schimbat-aproape-in-totalitate-doar-patru-jucatori-au-fost-pastrati-dintre-cei-care-au-jucat-barajul-cu-chindia-iar-noile-achizitii-sunt-in-nu-19239572

Ovidiu BOICA 06 Aug. 2022, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă