Adrian Popa speră, chiar dacă Steaua a ”pierdut” un an în Liga 2. Mijlocașul, convins că se poate promova fără probleme sezonul următor: ”Așa, ne putem bate la primele două locuri”

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2022, 14:37 Liga 2
Adrian Popa speră, chiar dacă Steaua a ”pierdut” un an în Liga 2. Mijlocașul, convins că se poate promova fără probleme sezonul următor: ”Așa, ne putem bate la primele două locuri”

Rămasă pe dinafară în acest sezon în privința luptei la promovare pentru Liga 1, Steaua trebuie să se reorganizeze cât mai repede și să facă totul pentru a primi undă verde în ceea ce privește accederea în prima divizie din stagiunea următoare de Liga 2. Un lucru e cert, jucătorii sunt deciși să facă și mai mult.

Adrian Popa știe cum poate promova Steaua anul viitor: ”Vor mai veni trei-patru jucători și ne putem bate la primele două locuri”

Dacă în 2021/2022 Steaua a terminat pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2 și, în mod normal, ar fi trebuit să joace în barajul pentru promovare, Adrian Popa e convins să eșecul de acum trebuie văzut din perspectivă pozitivă pentru stagiunea care urmează. Mijlocașul de 33 de ani e convins că, dacă Steaua va face trei-patru transferuri importante în vară, va putea să tindă chiar la primele două locuri.

Însă, până atunci Steaua trebuie să schimbe forma de organizare, pentru că Legea Sportului nu o poate ajuta cu o posibilă modificare decât peste cel mai devreme două sezoane, din stagiunea 2023/2024.

”Dacă obiectivul va fi promovarea, vor mai veni trei-patru jucători și ne putem bate la primele două locuri, n-am mai discuta de baraj. Nu se știe cum se va aborda sezonul, sunt lucruri care țin de conducere”, a spus Adrian Popa la Digi Sport, care pune o oarecare presiune pe oamenii care decid soarta clubului din Ghencea.

Steaua, mesaj de mulțumire pentru fani

La nivel declarativ, Steaua nu a anunțat nimic în privința atragerii unui investitor privat. În ultimele luni s-a axat pe dorința modificării Legii Sportului, pentru a avea ocazia să promoveze în Liga 1 încă din acest sezon. Dacă nu se fac pași cât mai rapizi pentru schimbarea statutului clubului, atunci și la startul stagiunii următoarea Steaua s-ar putea afla în aceeași situație, să înceapă întrecerea fără a avea de partea ei posibilitatea promovării pe cale legală, iar mai apoi aceasta să fie realizată și pe plan sportiv.

Steaua le-a mulțumit fanilor pentru faptul că au susținut echipa pe toată durata sezonului abia terminat pentru clubul din Ghencea. A fost emisă o postare pe contul de Facebook al echipei, în care este promisă îndeplinirea obiectivului, promovarea Stelei, în cele din urmă, în Liga 1, cel mai devreme în sezonul 2022/2023.

Daniel Oprița, împreună cu jucătorii și colaboratorii săi, Gabi Boștină, Fane Nofitovici, Sorin Bobariu, Paul Sofelea, George Matara, Costel Cucu, Gheorghe Neagoe și Dan Dinescu, le mulțumesc suporterilor Stelei pentru susținerea necondiționată din acest sezon, atât la meciurile de acasă, cât și la cele din deplasare.

«Suntem convinși că ați contribuit din plin la realizarea obiectivului, acela de a termina în primele patru echipe ale campionatului. Alături de voi am fost mult mai puternici și vom face totul să ducem echipa unde vă doriți».

Steaua București mulțumește tuturor suporterilor!”, se arată în postarea Stelei.

AS47: ”Echipa a făcut totul pentru promovare! Daniel Oprița, suporterii Stelei îți mulțumesc!”

Mesajul Stelei vine la o zi distanță după Asociația steliștilor 1947 (AS47) a avut un comunicat în care aprecia evoluția echipei la prima participare în Liga 2 și mulțumea antrenorului Daniel Oprița. Titlul comunicatului a fost: ”Echipa a făcut totul pentru promovare!”

”Aparent, sezonul nostru pe teren se încheie aici (ca și al altora, care nu au mai apucat să joace finala campionatului).
Moment numai bun să îl remarcăm pe cel care merită cel mai mult aprecierea noastră, care a dus Steaua la barajul de promovare în Liga 1, Daniel Oprița, cea mai bună alegere pe care a făcut-o clubul în ultimii ani, un antrenor profesionist și dedicat echipei.
Puterea lui de muncă și inspirația, dorința de a duce Steaua cât mai sus și spiritul de luptă au făcut ca echipa noastră să fie, la sfârșitul sezonului, pe un loc de promovare în Liga 1.
Chiar dacă obiectivul Stelei din acest sezon era evitarea retrogradării, deznodământul fiind anunțat încă din debutul stagiunii, Oprița a ignorat aceste fapte și a realizat că Steaua nu poate ocupa decât primele locuri din competiție. Și asta cu mulți jucători în lot care au evoluat pentru noi încă din Liga 4, dar care suntem siguri că vor face față cu brio și în Liga 1.
Pe lângă aceste piedici, au mai venit și atacurile din partea presei, cele mai „agresive” din ultimii ani, pe care cu toții le-am resimțit, și care sigur au afectat echipa, dar Oprița a fost capabil să le gestioneze cu succes.
Munca lui Oprița a fost completată de oamenii pe care și i-a adus alături: Fane Nofitovici, Gabriel Boștină, Sorin Bobariu, Dinescu Dan, Paul Sofelea, George Matara, Costel Cucu, Gheorghe Neagoe.
În egală măsură, le suntem recunoscători jucătorilor care au îmbrăcat în acest sezon tricoul roș-albastru: Horia Iancu, Raul Bălbărău, Codruț Sandu, George Călințaru, Darius Oroian, Walace da Silva, Sergiu Bactăr, Ovidiu Morariu, Dean Beța, Adrian Ilie, Robert Neacşu, Liviu Băjenaru, Mădălin Mihăescu, Valentin Bărbulescu, Rareș Enceanu, Florin Răsdan, Emilian Pacionel, Stephan Drăghici, Ștefan Pacionel, Adi Popa, Tinel Marin, Teodor Erhan, Claudiu Donose, Alexandru Zaharia, Cristian Bustea, Claudiu Dragu, Iustin Răducan, Cezar Gherghiceanu, Răzvan Florea, Andrei Zătreanu, Remus Chipirliu, Dragoș Huiban, Vasile Buhăescu.
Daniel Oprița, suporterii Stelei îți mulțumesc!”, a scris AS47 pe pagina sa de Facebook.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-presedintele-frf-da-mura-n-gura-conducerii-stelei-cum-sa-rezolve-problema-dreptului-la-promovare-in-liga-1-sunt-doua-directii-a-doua-foarte-accesibila-in-48-de-ore-s-ar-putea-real-19231918

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-indignata-fata-de-decizia-frf-de-a-o-trimite-pe-concordia-chiajna-la-barajul-de-promovare-in-liga-1-in-locul-ei-comunicatul-cu-intarziere-al-clubului-este-nedreapta-19231885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-steaua-si-u-cluj-bune-de-plata-dupa-show-ul-facut-in-tribune-de-galeriilor-lor-cu-cat-a-fost-sanctionata-echipa-ploiesteana-in-urma-bucuriei-alaturi-de-suporteri-dupa-pro-19231841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liviu-bajenaru-primul-jucator-care-paraseste-steaua-dupa-terminarea-campionatului-mijlocasul-de-39-de-ani-nu-si-termina-cariera-dupa-partida-cu-fc-hermannstadt-si-a-anuntat-unde-vrea-sa-joace-19231781

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2022, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă