Optimismul e încă prezent la Dunărea Călărași. Cristian Bud, pregătit să continue în ciuda restanțelor salariale: ”Am avut discuții cu conducerea”. George Tudoran înclină să plece: ”Au fost multe probleme, vedem ce va fi”

Andrei PASCU 04 Jun. 2021, 00:23 Liga 2

Deși situația financiară de la Dunărea Călărași e una destul de gravă, câțiva dintre fotbaliști încă mai speră să își vadă restanțele salariale. În această categorie intră și atacantul Cristian Bud (35 de ani), care tinde să continue la echipă și în sezonul următor.

Cristian Bud, surprinzător la finalul returului cu FC Voluntari: e dispus să continue la Dunărea Călărași 

Cum în ultimele luni au fost făcute tot felul de promisiuni către jucători, așa s-a întâmplat și înaintea returului din barajul de menținere-promovare în Liga 1, cu FC Voluntari, pierdut de călărășeni cu 0-4. La finalul confruntării, veteranul din lotul antrenat de Cristian Pustai a declarat că, în foate mare măsură, va continua la Dunărea Călărași și în stagiunea 2021/2022.

Are încredere în promisiunile care să fac, ba chiar mai mult de atât, ”vârful” a avut curajul să spună, într-o seară tristă pentru echipă, că la anul sunt șanse și mai mari la promovarea în Liga 1.

Culmea, același Bud amenda restanțele salariale cu o declarație publică, în urmă cu aproximativ două luni. Și atunci vedea partea plină a paharului în finalul unor dezvăluiri despre situația financiară a Dunării Călărași și avea încredere că situația se va regla.

Ne bucurăm că am ajuns până aici, avem salarii neplătite de trei, patru luni, cinci. Sperăm ca până la urmă să se rezolve tot. Cred că o să continui aici, am avut discuții cu conducerea și cred că pot să continui. Încă mai pot, nu vreau să mă las. Iubesc acest sport, fotbalul, și cât mă țin picioarele vreau să joc fotbal, să dau din ce în ce mai mult, cât pot mai mult.

Vedem ce o să fie de la anul, normal că ne dorim să ajungem în play-off și la anul, dar trebuie să așteptăm începutul de campionat și să luăm apoi ficecar meci în parte”, a declarat Cristian Bud, despre problemele cu banii de la Dunărea Călărași, la microfonul DigiSport.

În privința meciului retur cu FC Voluntari, atacantul a declarat:

În prima repriză, noi am fost cu ocaziile iar ei cu golurile. Dar ăsta e fotbalul, se joacă pe goluri, nu pe ocazii. Ei au fost mai buni, îi felicităm și mergem mai departe. Atât am putut azi, am putut și în tur. Ne bucurăm că am ajuns până aici și vedem ce o să fie”.

George Tudoran, pregătit de o nouă experiență în cariera sa din această vară 

Mijlocașul George Tudoran (25 de ani) nu a fost la fel de optimist ca al său coleg, în privința viitorului său la Dunărea Călărași. El înclină, din declarația oferită la finalul returului cu FC Voluntari, să plece la un club la care să-i fie respectată munca.

În interviul de la marginea terenului, mijlocașul a zâmbit când a venit vorba de perioada pe care are de luat banii de la Dunărea Călărași. Ultimul salariu l-a văzut zilele trecute, pentru luna ianuarie a acestui an.

Au fost multe probleme. Toți ne dorim ca acum să mergem în vacanță și vom vedea ce va fi. E bine că suntem toți sănătoți și vedem ce vom face pe viitor. Nu știu ce o să fac, acum sunt și supărat. Am avut o ocazie, am ratat.

Ultimul salariu l-am încasat înainte de meciul cu Voluntari, pe ianuarie (n.r. – râde). Asta e situația, e bine că avem puterea să zâmbim. Acum intrăm în vacanță și e bine că suntem sănătoși. E bine că nu au fost certuri între noi, chiar dacă a fost o situație delicată. Am fost foarte uniți, am tras până la final și acum suntem mândri de ce am făcut. Știm cât de greu a fost, din interior”, a declarat George Tudoran la microfonul DigiSport.

Referitor la meciul cu FC Voluntari, intervenția sa a fost una destul de scurtă:

Prima repriză am dominat, până la un anumit punct, dar apoi Voluntari a marcat și am picat. Eu zic că în prima repriză am avut câteva situații clare, dar din cauză că nu am fost lucizi nu am marcat. Trebuie să fii lucid acolo, în fața porții. Trebuie să ai forță în picioare, care trebuie să vină numai după antrenamente, normal, și nu am marcat, ei au marcat la fiecare situație, iar acolo s-a făcut diferența”.

Din informațiile Liga2.ro, o mare parte din jucătorii de la Dunărea Călărași au început negocierile cu alte cluburi din Liga 2, iar în cazul câtorva lucrurile sunt clare și s-au înțeles deja cu alte formații. Ei urmează să fie prezentați în zilele următoare, până acum fiind așteptat finalul efectiv al sezonului, barajul cu FC Voluntari.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures și George Filip/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-imaginea-unui-om-aflat-la-capatul-puterilor-dupa-barajul-cu-fc-voluntari-le-am-zis-jucatorilor-ca-sunt-mandru-ca-am-ajuns-pana-aici-nu-se-putea-realiza-mai-mult-m-19188235

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-voluntari-a-rapus-inca-o-echipa-din-liga-2-la-baraj-a-treia-si-se-mentine-in-liga-1-reactia-lui-liviu-ciobotariu-dupa-succesul-cu-dunarea-calarasi-am-prins-ultimul-vagon-din-trenul-lig-19188234

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugeniu-cebotaru-a-treia-achizitie-a-petrolului-pentru-noul-sezon-moldoveanul-a-fost-jucator-de-baza-la-clinceni-in-ultimele-doua-sezoane-de-liga-1-19188181

 

Andrei PASCU 04 Jun. 2021, 00:23 Liga 2
Pe aceeași temă