ASU Poli s-a impus fără probleme în derby-ul Timișoarei cu Ripensia, cu două goluri de la 11 metri. Dublu debut la alb-violeți, care au urcat pe primul loc al clasamentului Ligii 2

Anda DELIU 26 Sep. 2020, 15:24 Liga 2

Până la urmă, pozițiile din clasament s-au confirmat în derby-ul Timișoarei, astfel că ASU Politehnica s-a impus fără probleme în fața Ripensiei, cu 2-0. Ambele goluri au venit în urma unor lovituri de penalizare, marcate de Mircea Axente și de Alexandru Popescu, după un joc mai bun al gazdelor în partida de pe Știința. Roș-galbenii au arătat că mai au mult de lucru, după un început de campionat mai slab asumat în ”cheia” obiectivului creșterii de jucători.

Cu toate că ASU Poli a fost în controlul jocului în debutul meciului, ocaziile mai clare le-au avut oaspeții de la Ripensia. În minutul 4, Radu Rogac a mers în atac la o fază fixă și a avut o reluare care a trecut puțin pe lângă buturi. Peste zece minute, Neagu a bătut periculos o lovitură liberă, dar nu l-a putut învinge pe Borbei.

Poli a început meciul cu un singur atacant, iar Axente a avut din nou o evoluție fluctuantă. Mai periculos a fost mijlocașul Alexandru Muntean, care a pus pericol de două ori, însă Păduraru a fost pe fază de fiecare dată.

Mircea Axente, dezamăgitor din nou

Jocul Ripensiei s-a ”stins” complet pe finalul de repriză, când alb-violeții nu au fost departe să deschidă scorul. Din nou, în prim-plan a fost Alexandru Munteanu, care l-a făcut pe portarul Păduraru să iasă din poartă. Mingea a fost aproape de Axente, dar vârful nu a putut ajunge la fază, în moment în care poarta era goală.

De altfel, dacă nu ar fi fost penalty-ul executat, atacantul bănățenilor, în continuare titularizat meci de meci, nu a arătat mai nimic.

Deschidere de scor după o fază creată de Alexandru Popescu

Repriza secundă a partidei de pe Știința a început cum nu se putea mai bine pentru echipa lui Octavian Benga. Alexandru Popescu a avut un șut periculos, care a dus la un corner, fază la care Sokovic a atins mingea cu mâna în careu. Penalty-ul dictat nu a putut să-i pună probleme lui Mircea Axente, chiar și ieșit din formă.

Cu 1-0 în cont, gazdele puteau majora diferența la o fază la care execuția lui Manea a lăsat de dorit. Până la urmă, s-a marcat tot din penalty.

Antrenorul Benga, ignorat de alb-violeți la al doilea penalty

Mera a fost lovit de Păduraru și arbitrul a arătat din nou punctul cu var. Deși Benga striga în continuă să bată tot Axente, acesta l-a lăsat pe Popescu, iar Scutaru i-a spus antrenorului că fotbaliștii au înțeles. Tânărul jucător a reușit să înscrie pentru 2-0 din minutul 59.

După ce s-a ajuns la acest scor, ASU Poli a mai pus pericol la poartă prin Manea, în timp ce Ripensia și-a încercat în zadar nrocul prin Ene sau Urvanțev. În aceste condiții, Benga i-a putut debuta și pe Petre Ivanovici, adus în ziua meciului, cât și pe tânărul Doru Andrei.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – RIPENSIA TIMIȘOARA 2-0

Mircea Axente 48’ – penalty, Alexandru Popescu 59’ – penalty

ASU Poli: Borbei – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Codrea, Coadă (A. Ignea 90’) – Al. Munteanu (D. Andrei 90’), Al. Popescu (Plazonja 69’), Alin Manea (P. Ivanovici 81’) – Mir. Axente (Bg. Vasile 81’)
Rezerve neutilizate: Fișteag – D. Radu, Plazonja, R. Toader
Antrenor: Octavian Benga

Ripensia: Păduraru – Val. Macrițchii, Rogac, Ad. Neacșu, Andr. Macrițchii (M. Maric 69’) – T. Călin, Coulibaly – Al. Popovici (cpt.)(Mih. Ene 46’), Al. Neagu (Vl. Tudorache 78’), Vasluian (Urvanțev 69’) – Sokovic (Golda 69’)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Sturzu, Burdeț, Țieranu
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Ştiinţa (Baza)(Timişoara – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Marius Chițu (Târgovişte); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Alexandru Filip (Constanţa); Rezervă: George Cătălin Roman (Timişoara); Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Cu 11 puncte, ASU Poli a urcat, pentru moment, pe locul 1 al Ligii 2, în urma înfrângerii Rapidului la Recea. Runda viitoare vor juca la Miercurea. Ripensia, cu 3 puncte, a căzut pe locul 20, penultimul, și va primi sâmbăta viitoare vizita Buzăului.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-derby-ul-timisoarei-19149643

Anda DELIU 26 Sep. 2020, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă