”Am aşteptat patru meciuri să luăm primele puncte”. Mihai Ianovschi e mulțumit de primul succes al CSM Slatina în Liga 2 și anunță: ”Ușor, ușor, lucrurile se vor rezolva.” Unde mai e de lucrat

Andrei PASCU 21 Sep. 2020, 17:13 Liga 2

CSM Slatina a scăpat de grupul echipelor cu eșecuri pe linie în Liga 2, după etapa cu numărul 4. Oltenii au câștigat pe teren propriu cu Fotbal Comuna Recea (scor 2-0) și au acumulat primele trei puncte. Antrenorul Mihai Ianovcshi a făcut o analiză a partidei și a remarcat și părți bune, dar și părți mai puțin bune. Dat fiind faptul că echipa sa a marcat de două ori, a fost mulțumit de jocul ofensiv.

Mihai Ianovschi: ”Pentru mine este îmbucurător că echipa a avut atitudine mai bună” 

”Principalul” Slatinei a precizat însă că apărarea nu s-a comportat așa cum își dorea și mai e nevoie de anumite reglaje în zona respectivă. În opinia lui Ianovcshi, atunci când problemele se vor rezova, CSM Slatina va arăta mult mai bine și poate pune dificultăți și formațiilor în fața cărora pornește cu șansa a doua.

”Am aşteptat patru meciuri ca să luăm primele puncte, dar aşa cum le-am spus şi băieţilor, cu răbdare lucrurile uşor, uşor se vor aşeza. Astăzi, am avut momente bune de joc, dar bucuria cea mai mare este că nu am primit gol. Am reuşit, într-un final să rezolvăm problema defensivă, chiar dacă au avut momente şi adversarii când au dominat şi erau într-o situaţie delicată ca şi noi, din punct de vedere defensiv lucruile au fost ok. Era limpede că în momentul în care vom rezolva problema defensiv, lucrurile din punct de vedere ofensiv se vor rezolva de la sine, şi am înscris două goluri, unul  din fază fixă şi unul din acţiune, ceea ce ne dă linişte pentru a pregăti meciurile următoare.

Pentru mine este îmbucurător că echipa a avut atitudine mai bună, jocul a arătat mult mai bine, într-adevăr este un jucător care avea nevoie să înscrie, pentru că a avut în primele trei meciuri situaţii în care nu a înscris, dar este un jucător tânăr, iar la jucătorii tineri se întâmplă şi situaţii de acest gen. Nu am remarcat niciodată jucătorul, ci grupul, atitudinea lor, am arătat că suntem un grup frumos, unit, care poate face lucruri frumoase la nivel de Liga a 2-a”, a declarat Mihai Ianovschi după meciul cu Fotbal Comuna Recea, citat de Gazeta Nouă.

Mihai Ianovschi: ”Am întâlnit o echipă care a apelat foarte mult la mingea lungă” 

Antrenorul de la CSM Slatina a remarcat câteva probleme ale echipei sale și din cauza strategiei abordate de Fotbal Comuna Recea, care a jucat cu baloane lungi. Au fost momente care au condus la mai multe greșeli din acest motiv.

”Este normal să fie şi momente de cădere într-un joc, momente în care şi adversarul domină, am întâlnit o echipă care a apelat foarte mult la mingea lungă, este normal să apară anumite greşeli. Şi astăzi am avut un joc deschis, în care nu ne-am apărat, am început cu un presing sus, ca la fiecare meci, şi am încercat să ne impunem jocul pe care vrem să-l facem meci de meci”, a mai previzat Mihai Ianovschi.

CSM Slatina a înregistrat, așadar, prima victorie în Liga 2, după promovare. Anterior, în primele trei etape, înregistrase următoarele eșecuri: 0-1 cu Dunărea Călărași, 1-2 cu Viitorul Pandurii și 0-3 cu Rapid. Următorul meci pentru SCM Slatina este cu U Craiova 1948 SA, în deplasare la Severin, tocmai marți, 29 septembrie, de la ora 19:00.

CSM Slatina ocupă locul 17 în Liga 2, cu 3 puncte, la egalitate cu ”U” Cluj, CS Mioveni și Ripensia Timișoara.

Foto și video: CSM Slatina – Fotbal 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-resita-e-un-prim-episod-din-derby-urile-banatului-la-mioveni-si-constanta-sunt-partide-puternice-19148567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costurile-de-organizare-ale-unui-meci-de-liga-2-explicate-de-la-cei-de-asu-poli-pizza-ocupa-un-loc-de-cinste-19149017

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/eroul-de-la-guadalajara-are-scoala-de-fotbal-care-ii-poarta-numele-la-sighet-emeric-dembroschi-va-incerca-sa-ofere-fotbalului-alte-talente-din-acest-izvor-nesecat-numit-m-19149022

Andrei PASCU 21 Sep. 2020, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă