Ripensia și-a prezentat lotul pentru noul sezon, deși nu s-au terminat toate transferurile. Ce spune Cosmin Petruescu despre fotbaliști

Anda DELIU 26 Aug. 2020, 12:42 Liga 2

Ripensia și-a prezentat lotul, marți seară, într-un cadru oficial, la un local de tip biergarten de pe malul Begăi, din Timișoara. Deocamdată, nu putem vorbi despre lotul complet, deoarece se mai discută cu jucători care urmează să semneze cu clubul. Altfel, antrenorul Cosmin Petruescu spune că e mulțumit de ce are la dispoziție.

La eveniment nu au fost prezenți fani, dar au fost mulți din Grupul de Sprijin pentru Ripensia și Ripensia 100, alt club al oamenilor de afaceri care dau bani pentru echipa de fotbal din Liga 2.

Lotul prezentat i-a curpins pe: George Păduraru, Ștefan Dobre, Haralambie Mociu (portari), Marjan Maric, Alexandru Benea, Andrei Macrițchii, Darius Țiereanu, Nenad Lalic (fundași), Ion Vasluian, Cosmin Gladun, Stephane Coulibaly, Valerii Macrițchii, Alin Burdeț, Tudor Călin, Alexandru Neagu, Gabriel Stoi, Vlad Tudorache, Ivan Urvanțev, Cosmin Sîrbu (mijlocași), Denis Golda, Alexandru Popovici și Nemanja Sokovic (atacanți).

Căpitan va fi Alexandru Popovici.

Discuții pentru a semna se mai poartă cu Mihai Ene și Adrian Neacșu.

Cosmin Petruescu se așteptă la un campinat interesant

Antrenorul Ripensiei, Cosmin Petruescu, se așteaptă la o nouă ediție papitantă la Liga 2.

”E un sezon interesant. În primul rând, prin prisma modului inedit de desfășurare a competiție, printr-un singur tur, apoi play-off-ul, play-out-urile. Va fi o situație inedită, un campionat inedit. Sperăm să ieșim cu bine din această organizare care la prima vedere nu pare să ne avantajeze, pentru că avem 11 meciuri pe care trebuie să le disputăm în deplasare și doar 9 jocuri pe teren propriu. Dar sunt optimist, sunt încrezător, am mare încredere în potențialul Ripensiei, chiar dacă lotul în această perioadă a suferit unele modificări. Mă bucur că am reușit să păstrăm un nucleu de jucători, un nucleu de bază, cu ajutorul cărora sperăm să reușim să-i integrăm cât mai repede și pe cei care au sosit mai repede la echipă. Suntem pregătiți și sperăm să confirmăm lucrul acesta printr-o serie de rezultate bune”, a spus Petruescu.

Transferurile nu sunt închise la Ripensia

”Conferențiarul” spune că mai sunt mici emoții cu legitimările, iar lotul Ripensiei va fi definitivat spre finalul perioadei de transferuri. ”Sunt mulțumit de transferurile care s-au realizat până acum. Sperăm să le avem și faptic pe teren, nu doar pe hârtie, pentru că am înțeles că mai sunt mici probleme de rezolvare a unor transferuri, chestiuni care țin de birocrație. Cu siguranță, atât timp cât data-limită până la care se pot face transferuri este 4-5 octombrie, dacă vom mai găsi unul-doi jucători care să aducă plus valoare lotului, sunt convins că domnul președinte Mihu va face tot pentru a ne acoperi cantitativ și valoric”, a mai spus antrenorul Petruescu.

Clubul Ripensia va crește temporizat

Altfel, acest sezon va fi unul de tranziție la roș-galbeni, după cum o spune conducătorul Dumitru Mihu.

”Așteptăm să putem să ajungem la capăt, în primul rând. Sperăm ca această situație pandemică în care ne aflăm să nu ne blocheze, să putem să ne desfășurăm activitatea. Din punct de vedere sportiv, obiectivul este de a crește. Avem un lot tânăr, mulți jucători care sunt la început de drum. Obiectivul este ca până la sfârșitul campionatului, ei să formeze un grup puternic, în așa fel încât începând de anul viitor și celălalt an să încercăm să atacăm obiectivul pe care îl avem, promovarea. Pentru că e clar. La Ripensia obiectivul este performanța, deci acesta este cuvântul, dar nu performanță cu orice risc și în orice condiții. Eu am gândit acest proiect în așa fel încât el să fie sustenabil și orice s-ar întâmpla, în situațiile cele mai critice, să nu avem probleme cum au avut alte cluburi. Noi trebuie să mergem înainte și atunci temporizăm această creștere în așa fel încât să putem să ne atingem obiectivul”, a spus finanțatorul-președinte Dumitru Mihu.

Ripensia debutează în deplasare în noul sezon de Liga 2, sâmbătă, de la ora 15:30, urmând să joace la Drobeta Turnu Severin, cu nou-promovata ”FC U” Craiova.

TOT PROGRAMUL SEZONULUI REGULAR ÎL POȚI VEDEA AICI

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-cerut-modificarea-programului-ligii-2-finantatorul-echipei-m-a-suparat-si-chiar-am-avut-cateva-discutii-la-federatie-mi-s-a-promis-ca-se-vor-face-corectii-19145494

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-primelor-doua-etape-ale-noului-sezon-al-ligii-2-fc-u-craiova-ripensia-e-primul-joc-televizat-19145463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ripensiei-isi-dorea-un-campionat-clasic-in-liga-2-desi-recunoaste-ca-si-formatul-ales-de-majoritatea-cluburilor-va-fi-greu-de-dus-la-capat-este-un-compromis-vor-veni-vremuri-g-19145208

Anda DELIU 26 Aug. 2020, 12:42 Liga 2
Pe aceeași temă