Finanțatorul Dumitru Mihu, liniștit după ce Ripensia a încheiat meciurile oficiale în acest sezon de Liga 2: ”Vestea bună este că Ripensia nu a retrogradat”

Anda DELIU 15 May. 2020, 11:36 Liga 2
Finanțatorul Dumitru Mihu, liniștit după ce Ripensia a încheiat meciurile oficiale în acest sezon de Liga 2: ”Vestea bună este că Ripensia nu a retrogradat”

Vestea că doar primele șase clasate din Liga 2 mai au de jucat meciuri oficiale a fost primită cu satisfacție la Ripensia. Acum, prioritățile clubului sunt să se depună dosarul de certificare și de clasificare a academiei. Vineri, președintele va avea o ședință video cu toată echipa de seniori și stafful, pentru a decide ce pregătire va urma toată lumea în perioada următoare. Despre o liga secundă cu 23 de echipe, Dumitru Mihu este sceptic.

Finanțatorul – președinte al clubului Ripensia, Dumitru Mihu, a recunoscut că a votat scenariul 3 deoarece îi convenea să nu joace echipa sa. ”Am votat scenariul 3. Fiecare club a votat ce i-a convenit cel mai bine, să fim sinceri. Vestea bună e că nu am retrogradat. Oricum, scenariul 3 e varianta care nemulțumește cele mai puține echipa. Practic, una singură, UTA, e mai nemulțumită. Noi ne concentrăm pe depunerea dosarului de licențiere, pentru care suntem programați în 26 mai la FRF, și pe dosarul de clasificare al academie. Cel pentru academie l-am terminat, mâine sau luni îl trimitem, prin curier”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Ședință la Ripensia, vineri

Acum că, oficial, doar primele șase clasate din Liga 2 mai au meciuri, Ripensia va stabili ce se va întâmpla în perioada următoare. ”Mâine avem o ședință, cu toții. Va fi video. Trebuie să stabilim ce facem în perioada următoare. Nu sunt mulți jucători care termină contractele în 30 iunie. Trebuie să vedem ce va fi cu pregătirea, pentru că pauza va fi foarte lungă. Poate chiar până în august, dacă se reia competiția în septembrie. Jucătorii vor fi ieșiți din formă”, a explicat Mihu (foto text, alături de antrenorul Alexandru Pelici).

Președintele Ripensiei nici nu vrea să audă de o serie cu 23 de echipe

În condițiile actuale ale deciziilor FRF, teoretic, în Liga 2 din sezonul viitor vor juca 23 de echipe. Dumitru Mihu crede că e totuși improbabil. ”Bun, aceea a fost o decizie a federație, luată acum, sub presiunea timpului. Vom vedea, sunt și echipe care au probleme. Eu categoric nu voi fi de acord cu o singură serie. Și 20 de echipe erau prea multe, dar mai 23. Ar putea fi o soluție două serii de 11-12 echipe”, a spus finanțatorul Ripensiei.

Gândurile de neînscriere în competiție s-au mai ”micșorat”

Dumitru Mihu a declarat că are gânduri să nu înscrie echipa de seniori a Ripensiei în sezonul de Liga 2, ediția 2020-2021. Acum, pare să fi revenit la gânduri mai bune. ”Există, într-un anumit scenariu, și șansa să facem asta”, a precizat președintele, dând de înțeles că nu are idei așa de radicale.

În urma ”înghețării” sezonului pentru echipele de pe locurile 7-18 din Liga 2, Ripensia Timișoara a încheiat această ediție pe poziția a 13-a, cu 28 de puncte acumulate în 23 de meciuri jucate în 24 de etape dintr-un total de 38.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-discursul-lui-razvan-burleanu-in-fata-reprezentantilor-ligii-2-dupa-ce-s-a-votat-modul-in-care-se-incheie-acest-sezon-este-cea-mai-buna-decizie-va-da-liniste-e-un-compromis-pe-c-19132413

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ganduri-negre-la-ripensia-timisoara-finantatorul-se-gandeste-sa-nu-mai-inscrie-echipa-in-sezonul-urmator-de-liga-2-actualul-sistem-este-de-sorginte-bolsevica-s-a-inlocuit-23-aug-19131729

 

Anda DELIU 15 May. 2020, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă