CSM Reșița a dat lovitura în Regie. Dorinel Munteanu vede succesul cu Rapid ca fiind unul meritat. Ce au spus „eroii” Buș și Cobrea

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 13:43 Campionat

CSM Reșița a produs marea surpriză a etapei a 24-a a Ligii 2. Echipa antrenată de Dorinel Munteanu a reușit să câștige cu 1-0 meciul din deplasare cu Rapid, în Regie, și să părăsească locul retrogradabil pe care a iernat.

Victoria bănățenilor a venit într-un moment în care giuleștenii puteau urca pe locul 2, direct promovabil, dar și în urma unui joc cu greșeli mari de arbitraj în favoarea Rapidului. În prima repriză, Labeau a făcut henț în propriu careu, însă arbitrul Bogdan Dumitrache (București) nu a dictat penalty, apoi a dat o lovitură liberă indirectă în careul Reșiței, deși nu se impunea, pentru ca în minutul 88 să dicteze lovitură de pedeapsă pentru gazde la un plonjon al lui Hlistei. Alberto Cobrea a apărat însă lovitura de la 11 metri executată de Valentin Alexandru.

Unicul gol la întâlnirii a fost marcat în minutul 79 de Laurențiu Buș, după un contraatac pornit de la mijlocul terenului, o pătrundere în careu pe dreapta, fentarea portarului și o finalizare la colțul lung.

Dorinel Munteanu: „A fost un meci tensionat, un meci în care Rapidul a fost pusă sub presiune, a făcut presiune”

Dorinel Munteanu crede că CSM Reșița a câștigat meritat meciul cu Rapid, deși, cel puțin în prima repriză, fără intervențiile portarului Cobrea, scorul putea lua cu ușurință proporții.

„A fost o victorie importantă pentru noi. În fiecare joc avem posibilitatea să obținem un punct sau trei puncte. La acest joc am reușit să luăm trei puncte. În prima repriză am avut puțină șansă, deoarece Rapidul a avut o bară. Portarul nostru a fost într-o zi de grație, Cobrea, iar în repriza a doua echipa și-a revenit, am controlat jocul, ne-am creat ocazii și am câștigat meritat. De la începutul acestui retur am plecat cu gândul că avem șanse să ne salvăm de la retrogradare. Pentru noi, fiecare joc trebuie să-l tratăm foarte serios și sunt convins că dacă băieții mențin acest ritm, avem mari șanse să ne salvăm. A fost un meci tensionat, un meci în care Rapidul a fost pusă sub presiune, a făcut presiune, dar, din punctul meu de vedere, ținând cont de repriza a doua, am câștigat meritat”, a declarat, pentru Radio Reșița, Dorinel Munteanu la finalul partidei.

„Am fost convins că ne primim șansa și s-a întâmplat ce am discutat la pauză. Îmi felicit echipa, nu numai pe portar, pentru a doua repriză, dar bucuria trebuie să fie foarte-foarte scurtă, poate până ajungem la Reșița. De luni pregătim jocul cu Chiajna, unul extrem de greu, care, pentru noi, cu această victorie cu Rapid, și fără trei puncte cu Concordia nu ne ajută deloc”, a mai spus antrenorul Reșiței.

Laurențiu Buș: „Cu atât mai mult suntem fericiți că am luat cele trei puncte”

Autorul golului care a decis meciul Rapid – CSM Reșița, Laurențiu Buș a recunoscut că el și coechipierii săi se așteptau ca giuleștenii să nu piardă acasă, astfel că victoria obținută este și prețioasă. 

„Toți știm că Rapid joacă foarte bine în Regie și ne așteptam la un rezultat pozitiv, într-adevăr. Cu atât mai mult suntem fericiți că am luat cele trei puncte. Șansele noastre de a ne salva de la retrogradare cresc de la meci la meci. Important este să adunăm puncte și vom vedea la sfârșit ce va fi”, a declarat Buș după meci.

Alberto Cobrea: „Se vrea performanță, dacă putem spune așa dacă e o performanță evitarea retrogradării”

În poarta Reșiței a făcut minuni Alberto Cobrea, goalkeeper achiziționat în această iarnă și care pare să fi câștigat lupta pentru postul de titular cu Cristian Zimmermann. Acesta a făcut minuni cu paradele sale, în special în prima repriză, iar în partea a doua, în minutul 90, a apărat un penalty executat de Valentin Alexandru.

„La ce își dorește Rapidul, e surprinzătoare înfrângerea. La ce ne dorim și noi, nu e surprinzătoare, pentru că noi vrem să evităm retrogradarea. Cele trei puncte câștigate sunt foarte importante pentru îndeplinirea obiectivului. De asta am venit aici marea majoritate a jucătorilor. Ne-am adunat să salvăm echipa asta pentru că are tradiție, are istorie și ne-am mândri cu realizarea asta. Se vrea performanță, dacă putem spune așa dacă e o performanță evitarea retrogradării. Mă bucur că am reintrat în circuit, aș putea spune așa, am stat foarte mult timp pe margine și asta mă interesează cel mai mult, să joc, să îmi demonstrez calitățile”, a spus Alberto Cobrea.

Cu victoria din meciul cu Rapid, CSM Reșița a acumulat 24 de puncte, a evalat Concordia Chiajna, dar a depășit-o la golaveraj, situându-se acum pe locul 15 în clasament, ultimul care asigură menținerea. Runda viitoare, echipa din Valea Domanului joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, chiar cu Concordia.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP și Eduard VÎNĂ‚TORU / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 13:43 Campionat
Pe aceeași temă