Statistica, invocată de Marius Stoica înainte de derby-ul Argeșului: „Spune că jucăm mai bine în deplasare.” Mioveniul merge la victorie la Pitești

Marius ANGHEL 27 Feb. 2020, 11:28 Campionat
Statistica, invocată de Marius Stoica înainte de derby-ul Argeșului:

După un start sub așteptări în noul an, cu înfrângere pe teren propriu cu Viitorul Pandurii (scor 0-2), CS Mioveni poate să-și ia revanșa față de suporterii echipei chiar la finalul acestei săptămâni, duminică, atunci când urmează să joace în derby-ul cu rivala Campionii FC Argeș. Partida dintre cele două echipe din Liga 2 care reprezintă județul Argeș va avea loc duminică, de la ora 13:30, la Pitești, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, iar antrenorul Mioveniului, Marius Stoica, și jucătorii Valentin Coșereanu și Raul Costin au prefațat întâlnirea.

Marius Stoica: „Am adus multe puncte de afară și sperăm să jucăm și acum bine și să aducem puncte”

Ca de fiecare dată, un meci între echipa Piteștiului și cea a Mioveniului naște orgolii. Antrenorul galben-verzilor, Marius Stoica (50 de ani), a vorbit despre statistica din acest sezon, care spune că CS Mioveni joacă mai bine în deplasare decât pe teren propriu, se așteaptă la un joc încrâncenat și e de părere că Argeșul va juca la rezultat și va avea un mare avantaj, aportul publicului, care se poate transforma în al 12-lea jucător.

„Este o partidă a orgoliilor. Se întâlnesc două echipe bune, care au avut rezultate până acum. Noi am avut un tur foarte bun. Venim acum după un joc care poate mental ne-a dat un pic înapoi, dar s-a întâmplat ca să nu putem lua cel puțin un punct… Ne pregătim pentru jocul de duminică cu FC Argeș, o echipă bine organizată. Nu trebuie să ne sperie acest joc, am arătat că putem juca de la egal la egal cu orice echipă. Gândim pozitiv, încercăm să jucăm bine, statistica spune că jucăm mai bine în deplasare, am adus multe puncte de afară și sperăm să jucăm și acum bine și să aducem puncte. FC Argeș va juca la rezultat. E normal să vedem un joc încrâncenat, suntem două echipe bune, am arătat și noi și ei că putem juca de la egal la egal cu orice echipă și că putem să batem pe oricine. Și ei și noi ne dorim să câștigăm punctele. Rămâne să vedem ce se va întâmpla. E clar însă că ei vor avea un suport pe care noi nu îl avem, al 12-lea jucător”, a spus Marius Stoica în conferința de presă desfășurată miercuri la stadionul Orășenesc din Mioveni.

Într-adevăr, CS Mioveni are un procentaj mai bun în meciurile desfășurate în acest sezon în deplasare. Dacă acasă, în 11 partide, are 18 puncte și se află în clasamentul special pe locul 7, în jocurile din deplasare, Mioveniul are 19 puncte acumulate în 10 întâlniri și se situează pe locul 1 clasamentul special.

Valentin Coșereanu: „Orice se poate întâmpla”

Căpitan în primul meci oficial din 2020, Valentin Coșereanu (28 de ani), e de părere că într-un astfel de derby se poate întâmpla orice.

„Este un meci special, un derby al județului. Va fi o partidă grea, dar sperăm să facem lucruri bune în acest joc. Trebuie să ținem capul sus și să jucăm bine la Pitești. Ne dorim să câștigăm și să acumulăm puncte. Dar, este un meci de fotbal și se știe că orice se poate întâmpla”, a spus Coșereanu, care în acest sezon are 21 de meciuri disputate, 17 ca titular, și a înscris trei goluri.

Raul Costin: „Dacă ne facem jocul nostru pragmatic, defensiv, va fi totul OK”

Experimentatul Raul Costin (35 de ani) crede că meciul de la Pitești va fi unul închis și că Mioveniul are toate elementele pentru a se impune.

„Cheia jocului este la noi. Dacă ne facem jocul nostru pragmatic, defensiv, va fi totul OK. Noi plecăm bine pe contraatac. Cred că va fi un joc închis, ca în tur. Sperăm să vină multă lume. Așteptăm nerăbdători acest meci. Pentru noi, duminică începe campionatul și vrem să facem multe jocuri bune pe care să le câștigăm”, a vorbit mijlocașul Raul Costin, care are 20 de meciuri jucate în acest sezon, 19 ca titular, și a înscris patru goluri.

În acest moment, în clasament, CS Mioveni ocupă locul 2, direct promovabil, cu 37 de puncte, iar Campionii FC Argeș se situează pe poziția a 4-a, cu 34 de puncte.

În tur, CS Mioveni a câștigat cu 2-0 întâlnirea cu echipa din Pitești, prin golurile marcate de Andrei Hergheligiu (45+1 și 59 – penalty). 4.000 de spectatori au asistat la această partidă desfășurată pe stadionul Orășenesc din Mioveni. Ultima întâlnire dintre cele două formații pe stadionul „Nicolae Dobrin” a avut loc în returului sezonului trecut, în fața a 3.000 de spectatori, când Argeșul s-a impus cu 2-0 prin golurile lui Andrei Panait (90) și Eduard Florescu (90+4).

Marius ANGHEL 27 Feb. 2020, 11:28 Campionat
Pe aceeași temă