Pregătesc șampania, vine promovarea! Târgoviștea e aproape să dea start fiestei pe care o așteaptă de două decenii: Chindia în Liga 1

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 07 May. 2019, 12:29 Campionat

Orice victorie e importantă, orice punct contează în lupta pentru promovare, dar un succes obținut de maniera celui de luni produce entuziasm și poate însemna startul unei fieste pe care Târgoviștea o așteaptă de două decenii. Să câștigi în ultimele secunde pe terenul execrabil al unei formații care a dominat luni bune campionatul, să joci solid pe o ploaie torențială și aproape pe întuneric, că așa au vrut televiziunile să programeze derby-ul etapei, asta denotă caracter, ambiție și dăruire.

Sigur, nici o remiză lângă pădurea de la Ghermănești n-ar fi fost rea pentru oamenii lui Viorel Moldovan. S-a jucat echilibrat, cu ocazii bune de ambele părți, dar Chindia totuși mai periculoasă. Florea (42) a semnat cea mai mare șansă a oaspeților în primul mitan. Aioani a securizat buturile, după reluare cu câteva intervenții magistrale. Cherchez (58) a ratat incredibil, din 6 metri, pentru ca orezăria să se incline apoi spre careul târgoviștenilor.

Borțoneanu (61) a nimerit transversala, pentru ca Aioani să pareze cu genunchiul, ca la handbal, în fața lui Buia (62). Golul a picat când nu se mai aștepta nimeni, în minutul trei al prelungirilor: Mihaiu și Martac au colaborat inteligent, ultimul cu o pasă perfectă pentru decarul Mihai, care a finalizat pe jos, cu șansă, în stânga lui Marinescu.

Chindia obține al treilea succes cu 1-0 din dublele cu Clinceni și Snagov și, în mod normal, nu mai poate rata promovarea directă în Liga 1. Până la finalul sezonului au rămas cinci runde, roș-albaștrii urmând să susțină trei meciuri pe teren propriu, cu adversari din jumătatea inferioară a clasamentului, Balotești, ca și retrogradată, Metaloglobus și Luceafărul Oradea. Ar mai fi deplasarea de la Pandurii, probabil meciul campionatului pentru Adrian Bogoi, și ultima etapă, la Petroșani, cu Energeticianul, echipă cu probleme.

Contestația Clinceniului, respinsă de Comisia de Disciplină și Etică

Luni, la prânz, s-a judecat contestația depusă de Academica Clinceni înaintea jocului de la Târgoviște, pierdut de ilfoveni cu 1-0 pe 25 aprilie. Cum era de așteptat, rezultatul a rămas cel din teren, Comisia FRF apreciind drept neîntemeiată contestația ilfovenilor, cărora li s-a părut că vizele medicale ale jucătorilor Chindiei nu ar fi fost tocmai în regulă.

„E o decizie normală. Nu am vrut să ne antepronunțăm. Chindia respectă regulamentele în vigoare”, a fost reacția lui Marcel Ghergu, președintele Chindiei, pentru Liga2 ProSport.

Cu Balotești, sâmbătă la 12

Chindia va juca în etapa a 34-a a campionatului cu CS Balotești, pe teren propriu, sâmbătă, la ora 12:00. Partida cu penultima clasată din Liga a 2-a nu va fi televizată, așa că organizatorii așteaptă ca tribunele deschise ale stadionului să fie pline. Vremea se anunță mult mai prietenoasă în week-end, cu 20-22 de grade la ora meciului la Târgoviște.

„Mai sunt cinci etape, trebuie să fim canalizați, concentrați la maximum. Nimeni și nimic nu ne poate opri din drumul nostru către promovare. Într-adevăr, am obținut o victorie cu șansă, dar șansa face parte din joc, șansa este de partea celor care cred în ea, care muncesc, care se bat, care au atitudine, care se sacrifică. Și noi am făcut nu numai astăzi acest lucru, ci pe toată durata campionatului, până în momentul de față”
Viorel Moldovan, antrenor Chindia Târgoviște

SPORTUL SNAGOV – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 0-1
Liviu Mihai 90+3′

Andr. Marinescu – Gîț, V. Lică, Fl. Ilie (cpt.), Bg. Stancu – L. Ion, Borțoneanu, Cubleșan – Buia (Tazouti 71′), Al. Ioniță, Huiban (Dănălache 90′)
Rezerve neutilizate: Târnovanu – I. Șerban, Laur. Manole, Liv. Gheorghe, Safsaf
Antrenor: Eugen Trică

Aioani – Martac, Leca, Bg. Șandru, D. Panait – Andr. Șerban (A. Mihaiu 46′), Liv. Mihai, D. Novac, Cr. Neguț – D. Florea (Val. Alexandru 74′), Cherchez (cpt.)(Rață 68′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – C. Dinu, D. Dumitrașcu, Neicuțescu
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Voința (Ghermănești – Ilfov); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Florian Alexandru Vișan și Daniel Vlase (ambii din Galați); Rezervă: Sergiu Anton (București); Observatori: Andrei Ioniță (București) și Dorinel Dincă (Călărași).

Cum arată acum clasamentul cu cinci etape înainte de finalul sezonului:

1.     Academica Clinceni     33     25     1     7     67-19     76 pct.
2.     Chindia Târgoviște     33     22     7     4     63-31     73

3.     AS FC Universitatea Cluj     33     21     6     6     77-26     69 
4.     Petrolul Ploiești     33     20     5     8     59-32     65 
5.     Sportul Snagov     33     19     6     8     48-30     63

*locurile 1 și 2 promovează direct, iar locul 3 merge la barajul pentru promovare. După jocul dintre Snagov și Chindia, din acest sezon al Ligii 2 mai rămân de disputat cinci etape.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Marius TUDOR

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 07 May. 2019, 12:29 Campionat
Pe aceeași temă