„U” Cluj ține ritmul după Clinceni și Chindia. Lobonț: „Suntem în cărțile promovării”. Victoria cu Farul a fost „meritată, după o partidă discretă”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 16:47 Campionat

„U” Cluj a trecut cu bine peste sincopele cu Petrolul și CS Mioveni, le-a învins pe Daco-Getica (6-2) și SSC Farul (2-1) și se menține în cursa pentru promovarea în Liga 1 alături de Academica Clinceni și Chindia Târgoviște. Sportul Snagov și Petrolul par să fi ieșit din această luptă după ultimele rezultate înregistrate.

Cu constănțenii, Universitatea a deschis scorul încă din minutul 3, după ce Cristian Gavra a marcat cu o lovitură de cap. Farul a încercat să reintre în joc, a preluat posesia, însă a pedalat în gol, iar ocaziile create nu au fost periculoase. Tot clujenii puteau majora diferența dacă Florescu (32) nu ar fi trimis din 5 metri peste poartă. În parta secundă, Dorin Goga (59′) a adus liniște cu un șut la colțul scurt, în timp ce jucătorii lui Petre Grigoraș au avut replici doar prin Fotescu (69, 75), prima dată neputând să-l învingă pe Dinu, iar a doua oară nimerind transversala. În prelungiri, după expirarea celor trei minute arătate de arbitru, Diogo Rosado (90+4′) a marcat golul de onoare al „marinarilor”.

După această nouă victorie, Lobonț a recunoscut că meciul a fost unul modest. „Am obținut o victorie meritată, după o partidă discretă din toate punctele de vedere, pentru că nu avem ritmul să jucăm două meciuri la distanță de trei-patru zile, atât noi, cât și celelalte echipe. Am urmărit tot ce s-a întâmplat pe parcursul săptămânii și aceasta este realitatea. Nu este, însă, niciun fel de problemă. Sunt experiențe din care învățăm cu toții, așa că ne adaptăm la situațiile ivite. Suntem în cărțile promovării. Important este că am obținut cele trei puncte. Nu a fost ușor, deoarece Farul este o echipă bună, compactă, cu jucători de calitate, bine așezată în teren și pregătită de un antrenor experimentat, Petre Grigoraș. L-am prins ca jucător, am evoluat împotriva sa, dar astăzi am fost adversari pe bancă. Toți fotbaliștii sunt esențiali pentru Universitatea Cluj, indiferent de numele pe care îl poartă”, a spus Bogdan Lobonț, citat de site-ul Universității Cluj, la finalul partidei cu SSC Farul.

După 30 de etape, „U” Cluj e pe locul 3, cel care duce la barajul de promovare, la șapte puncte sub Academica Clinceni (70 pct.) și trei de Chindia Târgoviște (66 pct.) și la trei, respectiv patru puncte în fața celor de la Sportul Snagov și Petrolul.

În etapa următoare, „U” Cluj joacă duminică, de la ora 11:30, pe terenul ultimei clasate din Liga 2, Dacia Unirea Brăila.

Foto: Cristian COSMA (FC Universitatea Cluj)

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 16:47 Campionat
Pe aceeași temă