Ciocâlteu, la un nou gol pentru Aerostar. Băcăuanii au câștigat greu amicalul cu Bucovina Rădăuți

Marius ANGHEL 13 Feb. 2019, 17:21 Pregătiri, amicale

Sâmbătă, Aerostar trecea cu 4-2, la Piatra Neamț, de Foresta Suceava, fostă divizionară secundă, acum aflată abia pe locul 6 în Seria 1 a Ligii 3, cu toate că are susținere locală și pretenții de promovare. Marți, echipa băcăuană a întâlnit, într-un alt amical, tot o echipă din Seria 1, însă superioară Forestei, lucru care s-a demonstrat și pe teren. Tot pe terenul sintetic de la Piatra Neamț, Aerostar s-a impus greu, cu 1-0, în testul cu Bucovina Rădăuță, a treia clasată în grupa în care lider este SCM Gloria Buzău, iar altă favorită la promovare este SC Oțelul.

Formația antrenată de Florin Bratu a câștigat cu 1-0, la capătul unui meci foarte echilibrat, în care unicul gol a fost marcat târziu, în minutul 82, de către Alexandru Ciocâlteu, una dintre achizițiile din această iarnă ale Aerostarului. Printre remarcații partidei a fost tânărul portar sucevean Daniel Zvoronciuc, adus în această iarnă de Bucovina Rădăuți de la Juniorul Vaslui. Acesta a parat, în prima repriză, și o lovitură de pedeapsă, contribuind din plin la scorul strâns înregistrat în acest amical.

„Am avut parte de un antrenament bun, rezultatul final mai puțin contează. Am întâlnit o echipă care activează într-un eșalon superior, însă jucătorii noștri au reușit în mare măsură să se ridice la nivelul așteptărilor. Am avut și câteva acțiuni reușite pe faza ofensivă, când puteam să deschidem scorul la ocaziile ratate de Cerlincă, în două rânduri, și Stănescu. Mai avem destule lucruri de pus la punct în timpul rămas până la startul sezonului oficial de primăvară, însă am arătat că suntem pe drumul cel bun”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, antrenorul-jucător al Bucovinei Rădăuți, Daniel Bălan.

Bucovina a început meciul în alcătuirea: Zvoronciuc – Alecsandru, Chirilescu, Vitu, Antonesei – Dănilă, Stănescu, Ungurianu – Cerlincă, Ionesi, Păiuș. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat Puianu, C. Buziuc, Busuioc, Stoian, Coajă și R. Bosânceanu.

Aerostar: Udeanu – Mihălachioae, Porumb, Mihăeș, A. Florescu – Adăscăliței, Vișinar – C. Ardei, H. Ilie, Tilibașa – Buhăcianu. În partea secundă au jucat: Fl. Muntean – B. Ardei, A. Mutu, Al. Ichim, D. Drugă – Tăbăcariu, I. Chirilă – Ciocâlteu, Vraciu, Carabela – Al. Pop.

Altfel, băcăuanii au renunțat la înregimentarea lui Daniel Pîrv (CFR Cluj), preferând împrumutul lui Porumb de la Ardealul Cluj, un fundaș central de 18 ani.

Foto: Cristian Plosceac / fb Bucovina Rădăuță

Marius ANGHEL 13 Feb. 2019, 17:21 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă