Aerostar a trecut de Foresta cu „dublele” lui Pop și Vraciu, într-un amical cu trei penalty-uri! A noua achiziție a băcăuanilor vine de la CFR Cluj

Marius ANGHEL 11 Feb. 2019, 16:36 Pregătiri, amicale
Aerostar a trecut de Foresta cu

Aerostar Bacău a câștigat, sâmbătă, la Piatra Neamț, al treilea amical disputat în 2019, după ce a trecut cu 4-2 de Foresta Suceava, fostă divizionară secundă care acum se află pe locul 6 în Seria 1 a Ligii 3. Florin Bratu l-a utilizat în acest test și pe ultimul venit în lotul echipei băcăuane, Daniel Pîrv, un mijlocaș central de 21 de ani care vine sub formă de împrumut de la CFR Cluj.

Băcăuanii și-au luat repede un avantaj de două goluri după reușitele lui Alexandru Pop din minutele 15 și 23. Foresta a reușit însă să marcheze și ea o dată până la pauză, printr-un penalty transformat de Ionuț Artenie.

După pauză, sucevenii au egalat prin Robert Martin, cu un șut din apropiere, însă Aerostar a beneficiat apoi de două lovituri de pedeapsă, după imprudențele lui Ghimp și Logofătu. Cătălin Vraciu, fost și la Foresta, a punctat în minutele 61 și 62, din două lovituri de pedeapsă obținute și transformate tot de el, și a stabilit rezultatul final.

Pîrv, a noua achiziție

În acest amical, în repriza a doua, Florin Bratu l-a utilizat și pe Daniel Pîrv, cea de-a noua achiziție a Aerostarului în 2019, potrivit Deșteptarea. Mijlocașul central care pe 18 februarie împlinește 21 de ani a fost împrumutat de la CFR Cluj, echipă pentru care nu a apucat să debuteze la seniori.

Celelalte transferuri făcute de Aerostar sunt: portarul Andrei Udeanu (20 ani, împrumutat de la SC Oțelul Galați), fundașii Dudu Drugă (28 ani, ex Energeticianul), Stejărel Vișinar (19 ani, ex Bucovina Rădăuți) și Iulian Carabela (23 ani, ex Daco-Getica), mijlocașii Alin Gojnea (21 ani, ex CS Balotești), Sorin Tăbăcariu (24 ani, ex FC Argeș) și Alexandru Ciocâlteu (28 ani, ex Petrolul) și atacantul Alexandru Pop (25 ani, ex UTA).

Aerostar: Muntean – B. Ardei, Vișinar, Al. Ichim, D. Drugă – Tăbăcariu, I. Chirilă – Carabela, Vraciu, Ciocâlteu – Al Pop. În partea a doua au jucat: Udeanu – Mihălăchioae, Mihăeș, A. Mutu, A. Florescu – Adăscăliței, D. Pârv – H. Ilie, Gojnea, Căinari – Buhăcianu.

Foresta: Cărbune – Onofraș, Mateciuc, Vițelaru, Mocanu – Robciuc, Rigoni, Celeadnic, Vremea, Artenie – Andr. Pavel. În repriza a doua au mai intrat: Logofătu, Ionescu, Ghimp, Gulei, Martin și Bejenar.

Pentru Aerostar urmează un nou amical contra unei adversare din Liga 3, Bucovina Rădăuți, programat marți, de la ora 14:00, iar vineri, la aceeași oră, joacă la Miercurea Ciuc cu AFK Csikszereda.

De partea cealaltă, Foresta mai are programate meciuri de verificare cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț (13 și 22 februarie), Șomuz Fălticeni (16 februarie) și Juniorul Vaslui (20 februarie).

Foto: Costi Solovastru / Gazeta SV

Marius ANGHEL 11 Feb. 2019, 16:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă