Președintele Petrolului a făcut analiza primelor clasate din Liga 2. Cum le consideră pe Chindia și „U” Cluj în lupta pentru promovare și ce șanse dă Snagovului și Clinceniului

Marius ANGHEL 22 Jan. 2019, 16:56 Campionat

Actualul campionat al Ligii 2 începea în luna august 2018 cu trei mari favorite la promovare, chiar dacă două dintre ele erau nou-venite din Liga 3. După 21 de etape, previziunile se adeveresc, iar cele trei formații se află aproape umăr la umăr în lupta pentru accederea în prima ligă. Totuși, atât Petrolul, „U” Cluj, cât și Chindia au încheiat anul sub locurile care duc direct în Liga 1, însă sunt aproape de liderul Sportul Snagov și a doua clasată Academica Clinceni.

Dintre primele cinci clasate, Petrolul este cea mai activă echipă în privința schimbărilor pe care le-a făcut în această pauză de iarnă. Echipa ploieșteană l-a numit pe interimarul Mugurel Cornățeanu ca antrenor principal, s-a despărțit de 12 jucători și a transferat șapte. Mutările încă nu s-au încheiat, urmează cantonamentul din Antalya, iar conducătorii așteaptă un retur în care să nu mai aibă sincope.

Invitat la emisiunea Presing, de la Prahova TV, Cristi Vlad, președintele Petrolului, a fost provocat de moderatorul Marian Dima să facă o descriere a primelor clasate în acest moment din Liga 2, contracandidatele „lupilor galbeni” pentru promovarea în Liga 1 în ultimele 17 etape rămase de disputat din acest sezon.

Chindia, o echipă cu putere

Despre Chindia, echipă pe care Petrolul a învins-o cu 2-0 pe „Ilie Oană”, Vlad o vede ca pe o adversară puternică. Târgoviștenii au cu un punct în minus în clasament, și-au menținut în mare parte lotul din tur, au făcut trei transferuri și au renunțat la trei jucători.

„Eu cred că Chindia este o echipă cu putere, și aici mă refer și datorită experienței pe care a acumulat-o în ultimele trei sezoane. Și-a format în trei ani de zile un nucleu de jucători care are experiența acestui nivel, cu unii ajunși la o oarecare maturitate. Vom vedea. Cu toate astea, noi am câștigat aici, pe Ilie Oană, cu 2-0, de o manieră categorică, cu cel mai bun joc pe care l-am făcut noi. Am încercat să aducem jucători care la meciuri extrem de importante, cu presiune, la meciuri în care trebuie să dovedească în primul rând caracter și putere mentală. Acești jucători aduși de noi se încadrează în acest principiu. Și cu calitate, spun eu, pentru că am văzut cum se mișcă”, a spus președintele Petrolului.

„U” Cluj, principala contracandidată

„U” Cluj este tot la un punct în spatele Petrolului, a învins-o cu 3-2 pe Cluj Arena și este considerată principala contracandidată în lupta pentru promovare. Înainte de ultimul meci din 2018 a fost preluată de Bogdan Lobonț, care se află la prima experiență ca antrenor. Această mutare, consideră Cristi Vlad, poate influența mult parcursul echipei în retur, pozitiv sau negativ. Până acum, clujenii au făcut doar două mutări în lot la capitolul noutăți, aducerea golgheterului de la Pandurii, Nicolae Pîrvulescu, și a fundașului Ionuț Ursu, de la Sepsi OSK.

„Au adus un antrenor care poate aduce ceva din rigoarea italiană sau care poate fi surpriza a ceea ce reprezintă Liga a 2-a. Și ei încearcă să se așeze cât mai bine pentru acest retur de campionat, au, ca și noi, același obiectiv. Cred că sunt principala noastră contracandidată”, e de părere Cristi Vlad.

Academica Clinceni, „nu o văd o mare problemă pentru noi”

Primele două clasate din acest moment, Sportul Snagov și Academica Clinceni, nu sunt văzute de președintele Petrolului ca adversare care să poată duce până la final lupta pentru promovare. Clinceniul, echipă cu care e la egalitate de puncte, însă care a învins Petrolul cu 2-1, nu e considerată „o mare problemă”. Echipa antrenată de Ilie Poenaru este una dintre cele mai stabile în acest moment, fără să facă mutări în lot.

„Clinceniul a avut un tur bun de campionat, însă am mai văzut echipe care au terminat turul pe locul 3 și erau să retrogradeze. Clinceniul este o echipă care ne-a bătut pe greșelile nostre. Având 1-0 și apoi greșelile de la golurile primite de maniera aia… n-ai, rămâi fără replică, fără cuvinte și atunci iei decizia să schimbi ceva. Eu nu o văd o mare problemă pentru noi și aici sunt mai multe considerente pe care mi le aduc”, a spus Cristi Vlad în emisiunea Presing, de la Prahova TV.

Sportul Snagov, „nu cred că vor reuși să aibă aceleași rezultate”

În timp ce despre liderul Snagov, care are un punct în plus, Cristi Vlad nu crede că va mai putea avea aceleași rezultate ca cele obținute în prima parte a sezonului. Împotriva primei clasate, ploieștenii au obținut un egal pe teren propriu, scor 0-0, iar în deplasare au învins-o la limită, scor 1-0.

La Sportul Snagov s-au schimbat la fel de multe lucruri în această iarnă aproape ca la Petrolul. Din cauza problemelor financiare, ilfovenii s-au despărțit de Laszlo Balint și de o serie de jucători, iar de curând l-au adus pe Eugen Trică și încearcă întărirea lotului cu câțiva fotbaliști experimentați. Prima achiziție este experimentatul mijlocaș Viorel Nicoară, un jucător care a evoluat puțin la Energeticianul.

„Sincer să spun, mai puțin mă interesează situația de la alte echipe. Sunt preocupat cu ceea ce facem noi. Aud, mă informez și știu tot despre ce este vorba. Am înțeles că sunt niște frământări la Snagov, au pierdut antrenorul, au pierdut câțiva jucători importanți, din punctul meu de vedere, și vom vedea ce se va întâmpla. Dar nu cred că vor reuși să aibă aceleași rezultate și în acest retur de campionat. Cred că cine are constanță și cine are liniște va avea un parcurs ușor către Liga 1”, a transmis Vlad.

Primele cinci clasate în Liga 2 la finalul primei părți a sezonului:

1.     Sportul Snagov     21     14     4     3     35-14     46 pct.
2.     Academica Clinceni     21     15     0     6     41-15     45

3.     Petrolul Ploiești     21     14     3     4     43-19     45
4.     Universitatea Cluj     21     13     5     3     47-15     44
5.     Chindia Târgoviște     21     13     5     3     41-23     44

Rezultatele directe înregistrate între primele cinci clasate:

Academica Clinceni – Sportul Snagov  0-1
Petrolul – Sportul Snagov  0-0 / Sportul Snagov – Petrolul  0-1
Sportul Snagov – Universitatea Cluj  0-0
Chindia Târgoviște – Sportul Snagov  4-1
Academica Clinceni – Petrolul  2-1
Universitatea Cluj – Academica Clinceni 3-0
Academica Clinceni – Chindia Târgoviște 0-1
Universitatea Cluj – Petrolul 3-2
Petrolul – Chindia Târgoviște 2-0
Chindia Târgoviște – Universitatea Cluj 2-1 / Universitatea Cluj – Chindia Târgoviște 3-1

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 22 Jan. 2019, 16:56 Campionat
Pe aceeași temă