ASU Politehnica își petrece jumătate de săptămână pe drum, chiar înainte de derby-ul cu Ripensia. Alb-violeții au plecat de luni spre Brăila: „O să fie o partidă dificilă”

Marius ANGHEL 08 Oct. 2018, 17:17 Campionat
ASU Politehnica își petrece jumătate de săptămână pe drum, chiar înainte de derby-ul cu Ripensia.** Alb-violeții au plecat de luni spre Brăila:

Etapa intermediară din Liga a 2-a, prima din actuala ediție de campionat, cade destul de prost pentru ASU Politehnica Timișoara, care trebuie să se deplaseze tocmai până la Brăila. Bănățenii au plecat deja de astăzi spre orașul din estul țării, vor înnopta la București, iar marți vor continua drumul. O adevărată „expediție”, mai ales că duminică urmează derby-ul local cu Ripensia.

Brăilenii au intrat recent în insolvență, iar după zece etape sunt singura echipă fără victorie din eșalonul secund. Chiar și așa, antrenorul Cosmin Petruescu știe că nu va fi un meci ușor. „O partidă dificilă prin prisma distanței pe care o parcurge. Vom pleca cu două zile înainte. Brăila rămâne o echipă imprevizibilă din punct de vedere al rezultatelor. Au pierdut cu 4-0 cu Pandurii rămași în zece oameni, dar în schimb cu ei Chindia s-a impus greu, ca să nu mai vorbim de meciul de Cupa României împotriva celor de la Dinamo, în care au pierdut cu 3-1. Va trebui să găsim soluțiile necesare să obținem cele trei puncte”, a declarat Cosmin Petruescu.

Lotul Brăilei îi dă bătăi de cap „Conferențiarului”

Avantajele timișorenilor sunt revenirea după etapa de suspendare a lui Cristian Scutaru, dar și faptul că accidentarea lui Mera nu a fost foarte gravă și căpitanul poate face deplasarea. Cosmin Petruescu recunoaște că îi e greu să anticipeze cum va juca echipa antrenată de Florentin Petre, din cauza că vin mulți jucători străini să completeze lotul, care a început sezonul cu tineri fotbaliști români.

„Este o echipă imprevizibilă, la fel ca și Farul, pentru că au în lot foarte mulți jucători străini, de care e greu să aduni informații. Constanța ne-a surprins prin apariția lui Mbaka, apărut în premieră. Aveam alte așteptări pentru acea poziție. Să sperăm că cei de la Brăila să nu ne facă astfel de surprize”, a mai spus Petruescu.

ASU Politehnica e pe locul 11 cu 14 puncte după zece etape. Dacia Unirea e pe ultimul loc, cu 4 puncte. Meciul de la Brăila are loc miercuri, de la ora 15:00, și nu este televizat. Pentru alb-violeți, duminică de la 18:00, urmează un meci televizat cu Ripensia, la care vor avea statul de gazde.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 08 Oct. 2018, 17:17 Campionat
Pe aceeași temă