Petrolul, din nou dezamăgitoare în deplasare. Leo Grozavu nu se teme că va fi demis: „Știm că am dezamăgit, dar peste noapte nu se pot face lucruri mari”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2018, 22:22 Campionat

Petrolul a înregistrat joi seară, la Pitești, al treilea eșec în zece meciuri jucate în Liga 2, încasând pentru a doua oară consecutiv în deplasare câte trei goluri. După 2-3 la Cluj-Napoca în fața celor de la „U”, ploieștenii au pierdut cu 0-3 cu FC Argeș, demonstrând că titulatura de favorită certă la promovare este departe de echipa antrenată de Leo Grozavu. Cu diferențe mari de exprimare în meciurile de pe teren propriu și cele din deplasare, „lupii” pot să-și ia gândul de la Liga 1, acolo unde se îndreaptă Sportul Snagov și Academica Clinceni, echipe care demonstrează pe gazon că merită să ajungă în elită, chiar dacă nu reprezintă un nume în fotbal.

La finalul partidei de la Pitești, pierdută de Petrolul la scor de neprezentare, Leo Grozavu, era, ca de fiecare dată, foarte supărat pe jocul echipei sale. Antrenorul care își numără zilele rămase pe banca „lupilor galbeni” a acuzat din nou greșelile personale ale fotbaliștilor săi, spune că nu a greșit tactica și reproșează că nu-i sunt ascultate indicațiile. În plus, s-a ținut de glume despre mulțimea de jucătorii aduși chiar în mandatul său și a făcut ironii cu Messi și Thiago Silva.

„Victoria piteștenilor este meritată. Îi felicit pe această cale. Din păcate, este greu să emiți pretenții atâta timp cât faci greșeli personale. Eram avizați de ceea ce se întâmplă. În minutul 3 am primit un gol care putea fi ușor evitat. Din păcate, când am venit de la pauză s-a întâmplat la fel. Atâta timp cât faci greșeli individuale, e foarte greu să emiți pretenții. De fiecare dată când se pierde un joc antrenorul este de vină și formula este nepotrivită. Ă‚știa sunt jucătorii pe care îi avem și pe ăștia i-am introdus. Cei mai buni jucători pe care îi avem în momentul de față… Messi e ocupat la Barcelona. Thiago Silva e pe la Paris Saint Germain… Ă‚știa sunt jucătorii și cu ăștia jucăm… Nu este plăcut pentru nimeni să pierzi cu un asemenea scor. Suntem o echipă formată de puțin timp. Încă nu suntem cu toții la nivelul la care vrem să ajungem. Le-am spus că vom avea un joc foarte dificil la Pitești. Știam că Piteștiul joacă pe contraatac și se angajează foarte mult fizic. Noi am avut ocazie în primul minut și am primit acel gol imediat după aceea. Știam că atacantul Buhăescu este singura gură de foc a lor și nu am putut să-l blocăm. Știam foarte bine ce avem de făcut, dar dacă n-o facem…”, a spus Grozavu la finalul meciului de la Pitești.

„Nu mă tem că-mi voi pierde scaunul”

Chiar dacă tot mai multe zvonuri îl dau pe Leo Grozavu ca și demis de la Petrolul, antrenorul nu se teme că va fi dat afară după acest eșec. Aceeași poezie, cu campionatul este lung, așa e în fotbal, echipa nu e omogenă, a fost spusă și după umilința cu FC Argeș.

În timp ce Petrolul pierde și rămâne cu 19 puncte, liderul Sportul Snagov e neînvins în acest sezon și are 23 de puncte, iar sâmbătă poate ajunge la 26. Doar șapte puncte diferență de ploieșteni, care n-au fost însă în stare să-i bată pe ilfovene pe teren propriu.

„Campionatul este foarte lung, puncte se vor mai pierde… E fotbal… Dacă ar fi o știință exactă, am ști dinainte. Diferența se face la forma de moment. Capul face diferența. Sunt zile mai bune, zile mai puțin bune… La cinci zile distanță după 5-0, iei un 0-3. Astăzi nu putem să spunem că am făcut o partidă dezastruoasă. Am pasat, am șutat. Am întâlnit o echipă care știam cum interpretează jocul. Când e vorba de greșeli individuale, e greu să emiți pretenții. Nimic nu este pierdut. Și astăzi dacă câștigam, nu era nimic câștigat. Nu mi-e frică că-mi voi pierde scaunul. De fiecare dată când se pierde un meci, se pune problema dacă antrenorul e demis. Nu e suficient să îți dorești, trebuie să mai și poți. Știm că am dezamăgit, dar peste noapte nu se pot face lucruri mari. Cine garantează ca poate face lucruri mari, are ușa deschisă, pretutindeni”, a mai spus Grozavu.

Marți, de la ora 19:30, Petrolul joacă în intermediară pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea. Apoi urmează să o întâlnească tot acasă pe CS Mioveni, tocmai pe 17 octombrie.

Marius ANGHEL 05 Oct. 2018, 22:22 Campionat
Pe aceeași temă