Două penalty-uri și un autogol au decis amicalul dintre FC Argeș și Daco-Getica. Rezultatul nu-l îngrijorează pe Săndoi, dar îi dă speranțe lui Baciu

După victoria importantă de sâmbătă, cu 3-0, în fața echipei FC R București, FC Argeș a primit un duș rece în amicalul de miercuri după amiază cu Daco-Getica București. Echipa piteșteană a pierdut cu 1-2 jocul desfășurat la Curtea de Argeș împotriva fostei Juventus, retrogradată din Liga 1.

Trupa din Capitală antrenată de Marius Baciu a deschis scorul prima, după 20 de minute, prin Voicu, care a transformat o lovitură de pedeapsă scoasă tot de el. Însă piteștenii au restabilit destul de repede egalitatea. După șapte minute, Cătălin Stan a fost agățat în careu de portarul Stoian, iar Sorin Tăbăcariu a transformat penalty-ul.

Totuși, bucureștenii au reușit însă din nou să intre în avantaj. Nu au făcut-o dintr-un penalty, ci cu un autogol. Fundașul Dorinel Oancea a deviat în propria poartă șutul lui Voicu din afara careului, astfel că Daco-Getica a intrat în avantaj la vestiare.

După pauză, piteștenii au forțat egalarea, însă Vișa, Tofan, Alin Popa și Ionuț Năstăsie nu au fost inspirați în fața porții. Astfel, FC Argeș a pierdut amicalul cu Daco-Getica și a înregistrat primul eșec dintre cele cinci amicale disputate în această vară (4-0 cu ACS Basarabi Curtea de Argeș, 1-1 cu Academica Clinceni, 2-1 cu CS Balotești și 3-0 cu FC R București).

Săndoi vede greșeli persistente, însă e mulțumit de cum se prezintă echipa

Emil Săndoi a spus că pentru acest amical a dorit să folosească mai mult jucătorii care au evoluat mai puțin în amicale. Antrenorul echipei FC Argeș a remarcat aceleași greșeli pe care le-a văzut și în sezonul trecut, însă, în general, e mulțumit de felul în care se prezintă echipa înainte de startul noului sezon.

„Este important pentru noi că am reușit să folosim și jucătorii care au evoluat mai puțin în această perioadă sau în returul campionatului trecut. Am vrut să-i folosim o perioadă mai mare în meciul cu Daco Getica. Eu nu pun mare preț pe rezultatele din meciurile amicale. S-au mai făcut unele greșeli individuale. Din păcate, văd că la unii jucători care au greșit în returul campionatului trecut, greșelile persistă și acum. Asta este situația. Noi voiam să ne convingem de potențialul fiecărui jucător și de aceea am început cu cei care au evoluat mai puțin. Pe final de partidă i-am introdus și pe ceilalți. Mai avem un singur amical, sâmbătă cu cei de la Filiași, după care așteptăm debutul în campionat. În mare, sunt mulțumit de felul în care se prezintă echipa înainte de startul noului sezon. Și la jocul de acasă cu cei de la Clinceni, la cel cu Rapid de acum câteva zile, dar și la cel de astăzi când am intrat în efectiv complet, am dominat de o manieră categorică și am avut multe ocazii de a marca. Jucătorii s-au pregătit foarte bine. Sper ca la ultimul amical pe care îl avem, cel de sâmbătă, să nu avem parte de accidentări pentru că nu avem un lot foarte numeros. Așteptăm debutul campionatului. Eu mă gândesc doar la primul meci oficial, nu mă gândesc la meciul al doilea sau al treilea. Mă interesează primul meci pe care îl avem în campionat. După aceea, rămâne să ne concentrăm pentru partida a doua. De fiecare dată intrarea într-o competiție este destul de grea pentru toate echipele. Nu contează nivelul, dar noi trebuie să fim pregătiți pentru că avem un meci acasă pe care va trebui neapărat să-l câștigăm”, a spus Săndoi.

Baciu vorbește de o pregătire întârziată, dar și despre gânduri de promovare

De partea cealaltă, Marius Baciu crede că jucătorii săi sunt în urmă cu pregătirea fizică față de celelalte echipe din Liga 2, însă nu exclude o surpriză, o revenire în prima ligă.

„Meciul cu FC Argeș a fost un antrenament bun pentru noi. Suntem mai în urmă cu pregătirea față de celelalte echipe. Am început mai târziu cantonamentul. Acum toate echipele se reglează pe ultima sută de metri pentru startul sezonului, însă noi suntem oarecum cu un pas în spate pentru că au fost niște momente destul de dificile pentru clubul nostru. Am fost chiar la un pas să nu mai continuăm, dar până la urmă mă bucur că s-au găsit soluții. Avem un conducător, un comandant să zic așa, pe domnnul Ciuclea, pe care nu l-a lăsat inima să nu continuăm. Asta mă bucură foarte mult pentru cartierul nostru, pentru Colentina, care și-a dorit foarte mult să se întoarcă echipa acasă. Chiar dacă am început mai târziu pregătirea, vom putea găsi soluții pentru a face o echipă competitivă și frumoasă în următoarea perioadă. Obiectivul nostru în noul sezon este să câștigăm toate meciurile. Chiar dacă suntem puțin în urmă cu pregătirea, avem câțiva jucători de calitate. Astăzi am jucat cu o echipă mult mai omogenă decât noi, cu o echipă care a terminat în mare cantonamentul. Nu m-a interesat atât de mult meciul acesta, dar pentru noi a fost binevenită și victoria de astăzi. Motivațional este extraordinar pentru băieți. Putem discuta de orice în acest sezon, inclusiv de o nouă promovare. La ce s-a întâmplat în România și la ce jucători sunt, se poate întâmpla orice. Liga a 2-a, ca și cluburi este interesantă, dar pentru mine, valoarea loturilor este destul de precară față de cum se vorbește”, a spus Marius Baciu.

FC Argeș: N. Grecu – D. Oancea, Hreniuc, Gugu, Vișa – Ct. Stan, A. Popa, Panait, Tăbăcariu – Ct. Barbu, Nilă. După pauză au mai intrat: Oct. Popescu, Ureche – Tofan, Șerbănică, Turda, Buleică, R. Costin, Șerban și Buhăescu. Antrenor: Emil Săndoi.

Daco-Getica: Stoian – Carabela, Beța, Georgescu, Dima – Teuț, Călințaru, Grigore, R. Stănescu – Voicu, Bustea. După pauză au mai intrat: Teodorescu, Ad. Ilie, Neacșu, Motroc, Militaru, Udrea și Mîrzea. Antrenor: Marius Baciu.

În ultimul amical înainte de startul sezonului, FC Argeș joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, cu ACSO Filiași.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: fb FC Argeș

Pe aceeași temă