FC Argeș a făcut instrucție cu FC R, înainte ca bucureștenii să plece în cantonament la Brașov. Ce spun Emil Săndoi și Schumacher

Marius ANGHEL 23 Jul. 2018, 16:41 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii de la FC Argeș merg ceas în perioada de pregătire. Alb-violeții au câștigat, sâmbătă, cel de-al patrulea meci de verificare din această vară, după ce s-au impus la scor de neprezentare, 3-0, în confrunta­rea cu FC R București, nou-promovată în Liga 3. Golurile grupării din Trivale au fost marcate de Alin Buleică, în prima repriză, respectiv Raul Costin și Andrei Nilă, în cea de-a doua parte.

Partida dintre piteșteni și bucureșteni s-a disputat pe stadionul Municipal din Curtea de Argeș în fața a aproape 1000 de spectatori. Prima repriză a fost una destul de modestă, cu puține ocazii de gol. Singurele oportunități notabile au fost un șut al lui Buhăescu, reținut în doi timpi de portarul Ciuculescu și golul lui Buleică la care goalkeperul feroviarilor a rămas fără replică.

Partea secundă a întâlnirii a fost mult mai dinamică. Rapidiștii au fost nevoiți să iasă la joc și au lăsat mai multe spații libere care au fost speculate la maxim de argeșeni. La doar cinci minute de la reluarea partidei, FC Argeș și-a dublat avantajul pe tabelă prin Raul Costin, care a marcat de la peste 40 de metri după ce l-a văzut puțin ieșit dintre buturi pe pe Voican. Argeșenii au mai ratat încă două oportunități de a marca prin Buhăescu și Ionuț Șerban, însă șuturile acestora nu au prin cadrul porții sau au fost respinde de defensiva bucureștenilor.

Scorul final a fost stabilit de Andrei Nilă în ultimul minut al timpului regulamentar. Atacantul piteștean a pătruns în careu, însă a fost blocat în momentul șutului de portarul Rapidului, însă balonul a revenit din nou la Nilă, care de data aceasta, nu a mai iertat.

Pentru FC Argeș, disputa cu Rapidul a fost al patrulea meci de verificare. În primele trei, alb-violeții au învins cu 4-0 pe ACS Basarabi Curtea de Argeș, au remizat, 1-1, cu Academica Clinceni și au învins cu 2-1 pe CS Balotești.

FC Argeș: Ureche – Turda, Vișa, Hreniuc, Tofan, R. Costin, I. Șerban, Buleică, Șerbanică – I. Năstăsie, Buhăescu. După pauză au mai intrat: N. Grecu, Ct. Stan, Panait, Nilă, Tăbăcariu, Gugu, Ct. Barbu, Alin Popa, Oancea și Borțosu. Antrenor: Emil Sandoi.

FC R: Ciuculescu (Voican 46′) – I. Voicu (Boian 46′), Maftei (Babaua 54′), D. Bratu (Iacob 14′, Lădaru 79′), M. Stancu (Demici 46′) – Moise (Burlacu 46′, Olariu 68′), Duriță (A. Grigore 46′), Cârstocea (Lădaru 46′, Mitea 68′), Goge (Dovleac 46′) – Vlada (Jurj 46′), Manole (A. Nițu 46′, A. Dumitrescu 68′, Iova 79′). Antrenor: Constantin Schumacher.

Săndoi: „Jucăm toate meciurile numai la victorie!”

La finalul amicalului de sâmbătă cu FC R, Emil Săndoi s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale. Tehnicianul grupării din Trivale este convins că jucătorii săi vor avea evoluții la fel de bune și în noua ediție de campionat.

„Un meci de pregătire în care am încercat ca primul 11-ce să-l ținem în teren timp de 60 de minute, în nici un caz tot meciul. Nu ne-a interesat rezultatul. Vrem să creăm o omogenitate în linia defensivă, pentru că marile probleme din returul campionatului trecut, acolo le-am avut. De asta am adus niște jucători tineri, de perspectivă, care din punctul meu de vedere, până în momentul de față s-au prezentat de la bine în sus. Și Turda, dar și Hreniuc, au avut evoluții constant bune. Au dat siguranță echipei. Este foarte important acest lucru care ne-a lipsit în campionatul trecut. Noi reușeam să înscriem foarte mult, dar tot așa primeam și multe goluri. Eu sper ca această constanță a lor, chiar dacă sunt jucători sub 21 de ani, să se mențină și în campionat. Am încredere în calitățile lor că vor crește odată cu trecerea timpului. Felicitări jucătorilor pentru efortul pe care l-au depus în toată perioada de pregătire. Chiar am niște caractere în echipă. Chiar dacă poate fi o lipsă de motivație faptul că nu avem drept de promovare, am jucători de mare caracter în echipă și sunt convins că toate meciurile pe care le vom disputa, le vom juca numai la victorie, ca și când am avea drept de promovare. Asta îmi doresc de la ei și o să vedeți că asta o să se întâmple în campionat. Nu poate spune nimeni ce rezultate vom avea, pentru că numai Dumnezeu știe. O să vedeți o echipă care se va dărui pe teren meci de meci, indiferent de adversarul pe care îl va întâlni”, a spus Săndoi după întâlnirea cu giuleștenii.

Schumacher: „Vom face tot posibilul pentru a promova”

De partea cealaltă, Constantin Schumacher a pus eșecul cu FC Argeș pe seama nivelului de pregătire al echipei sale, care și-a reluat antrenamentele doar de câteva zile. Principalul giuleștenilor este sigur că odată cu trecerea timpului, jocul echipei sale va crește de la meci la meci, iar FC R se va bate pentru promovare.

„Un test util pentru mine, dar și pentru echipă. Suntem după doar patru zile de antrenamente și sunt mulțumit de ceea ce au arătat băieții astăzi. Am folosit două echipe pentru a da șansă la toți jucătorii să aibă minute și sper ca după perioada de pregătire să ne atingem obiectivele. Încercăm să punem în practică automatismele, iar echipa să arate din ce în ce mai bine de la meci la meci. Am încercat să-mi aduc cât mai mulți juniori, pentru că vom avea nevoie de mulți juniori în Liga a 3-a. Sunt sigur că cei care vor rămâne vor face tot posibilul pentru a promova. Relațiile mele cu FC Argeș sunt foarte bune și așa vor rămâne. Am avut mulți prieteni în tribună și voi avea pentru că am stat 7 ani la FC Argeș. Voi avea tot timpul oameni care mă susțin, care știu ce am făcut pentru FC Argeș. Sper ca FC Argeș să-și atingă obiectivul. Am înțeles că anul acesta nu vor putea promova. Sunt sigur că jucători tineri pe care îi au, vor crește mult în valoare, iar anul viitor vor avea ca obiectiv promovarea. Sper să ajungem să fim echipa care ne vom bate cu ei pentru primele patru locuri promovabile. Din acest an vom avea o Academie. Vom avea 10 grupe de copii care vor fi ai Rapidului. Vor fi jucătorii tineri care vor crește și care vor veni din spate pentru a întări echipa”, a spus Schumacher.

Încă două jocuri test pentru FC Argeș

Până la începerea noului sezon competițional al Ligii 2, FC Argeș va mai disputa încă două meciuri de verificare. Piteștenii vor întâlni pe 25 iulie pe Daco-Getica, colega de serie din eșalonul secund, iar pe 28 iulie vor evolua împotriva formației de liga a treia ACSO Filiași. Locația și orele de disputare a celor două partide nu a fost încă stabilită.

Giuleștenii susținuți de mulți fani

Amicalul FC Argeș – FC R București a stârnit interesul iubitorilor de fotbal atât din Argeș, dar și din București. La partidă au asistat mulți oameni veniți din Pitești cu mașinile personale, dar și din București. Astfel, în tribunele stadionului Municipal din orașul Basarabilor, la startul partidei erau în jur de 1.000 de spectatori. Cei peste 300 de fani giuleșteni veniți din Capitală au făcut un adevărat show în tribune, susținând echipa pe toată durata meciului, indiferent de scorul înregistrat pe tabela de marcaj.

Schumacher îi regretă pe Niculae și Pancu

În confruntarea cu FC Argeș, antrenorul Constantin Schumacher nu s-a putut baza pe Daniel Niculae și Daniel Pancu. Cei doi jucători ai giuleștenilor, cu sute de meciuri în Liga 1, au luat decizia de a nu mai continua cu FC R.

Schumacher a spus după meci că le respectă decizia, dar speră ca cei doi să se răzgândească: „Îmi doresc să revină Nico, pentru că el a fost 30% din echipă, dar dacă nu va veni, noi îl vom susține în continuare. Suntem lângă el și vom merge înainte, pentru că suntem profesioniști și avem un obiectiv de atins”.

Imediat după meciul cu FC Argeș, fotbaliștii de la FC R s-au îmbarcat în autocar și au plecat la Brașov, unde vor efectua cantonamentul de pregătire centralizată. La meciul cu piteștenii, Constantin Schumacher a avut la dispoziție un lot de 30 de jucători, însă, la finalul cantonamentului, tehnicianul va mai tria din aceștia și-i va opri doar pe cei care fac față cerințelor sale.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: Academia Rapid

Marius ANGHEL 23 Jul. 2018, 16:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă