Toni Foale a dus corabia ASU Politehnica la liman: „Să dea Dumnezeu ca anul ce vine să fie mai bun”

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 16:06 Campionat
Toni Foale a dus corabia ASU Politehnica la liman:**

Antonio Foale (54 de ani) a dus-o pe ASU Politehnica pe locul 7 la finalul celui de-al doilea sezon în eșalonul secund, o clasare în obiectivul trasat: primele opt poziții. Nu a fost deloc ușor pentru tehnicianul care era secund în stafful destul de numeros al lui Bogdan Andone, dar, până la urmă, cu rezultat oscilante, a zâmbit fericit după victoria din derby-ul cu Ripensia, scor 2-1.

Antrenorul Politehnicii a apreciat că diferența a făcut-o galeria, dar și pragmatismul elevilor săi. „Un final pentru noi, deoarece pentru noi a fost ultima etapă. Sunt fericit. Le mulțumesc băieților, tuturor suporterilor care au fost cu noi de-a lungul anului. Îi felicit pe băieții și să dea Dumnezeu ca anul ce vine să fim mai buni. A fost un joc frumos, cu ocazii de ambele părți. Noi, într-adevăr, am fost mai pragmatici. Contează și suporterii. Noi, cam la fiecare joc am jucat cu un om în plus, în 12”, a declarat Foale după joc.

Recunoaște că atribuțiile de principal au fost o provocare

Antonio Foale a devenit antrenor principal după ce nu mai făcuse asta la Politehnica din turul de campionat din Liga a 5-a. Refuzurile lui Cosmin Petruescu și Romulus Buia au făcut ca șefii clubului să privească spre propria curte pentru finalul de sezon.

Vara va aduce multe schimbări, dar, ca la orice misiune îndeplinită cu succes, antrenorul și-a lăudat elevii. „Chiar m-a mulțumit atitudinea lor, a fost una de profesionist. Chiar s-au autodepășit. Pentru mine a fost o onoare să lucrez cu acești băieți, profesioniști, de caracter. E o mândrie. Am acceptat provocarea și mă bucur că am acceptat-o”, a conchis Foale.

Un mesaj de „adio, dar rămân cu tine”, deoarece antrenorul va fi păstrat în staff, iar ștafeta de principal i-o va ceda, cel mai probabil, lui Cosmin Petruescu, de la CSM Lugoj.

Cum Clinceniul a câștigat duminică meciul cu Balotești și a făcut 58 de puncte, păstrându-și locul 6, ASU Poli va termina pe poziția a 7-a, cu 57 de puncte, după ce în ultima rudă va câștiga trei puncte la „masa verde”.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 16:06 Campionat
Pe aceeași temă