Ciutac și Ungurian au reînceput treaba la Foresta cu gândul la salvarea de la retrogradare. „Misiunea noastră este foarte grea”. Fostul conducător, amenințat cu plângere penală

Marius ANGHEL 04 May. 2018, 01:34 Campionat
Ciutac și Ungurian au reînceput treaba la Foresta cu gândul la salvarea de la retrogradare.

Proaspăt reveniți în structura de conducere a Forestei Suceava după îndepărtarea lui Farid Khallaf, președintele executiv Andrei Ciutac și vicepreședintele Mihai Ungurian au vorbit, miercuri, despre situația de la gruparea galben-verde în cadrul unei conferințe de presă.

„Am venit să încercăm să salvăm ce mai poate fi salvat. Vom face toate eforturile pentru a scăpa echipa de la retrogradare, însă misiunea noastră este foarte grea dacă ținem cont de poziția din clasament și de subțirimea lotului, care numără în acest moment doar 13 jucători, jumătate dintre aceștia fiind juniori. Nu exclud însă posibilitatea retrogradării, în acest caz urmând să o luăm de la capăt din eșalonul al treilea”, a declarat președintele Forestei, Andrei Ciutac.

Vicepreședintele executiv Mihai Ungurian a anunțat că odată cu excluderea lui Farid Khallaf din cadrul asociației a revenit lângă echipă și Ion Lozovan, care a stins conflictul cu George Negură, celălalt finanțator.

„Sper să ducem proiectul la bun sfârșit, însă vom avea mult de muncă, pentru că situația clubului în acest moment este una delicată. Am început deja demersurile pentru stingerea datoriilor clubului și purtăm tratative cu oameni de afaceri potenți din Suceava, care-și doresc ca fotbalul de pe Areni să nu moară. În acest sens, salutăm revenirea domnului Ciprian Nuțu, de la firma Trutzi, lângă echipă. Sper să avem o bună funcționalitate a clubului în perioada imediat următoare, urmând ca la finalul campionatului să tragem linie și să constituim o organigramă care să corespundă așteptărilor”, a precizat Mihai Ungurian.

Acuze grave între noua conducere a Forestei și Farid Khallaf

Chiar dacă a fost îndepărtat de la club, subiectul Farid Khallaf rămâne însă unul de actualitate pentru noii conducători ai grupării sucevene, care-l acuză pe fostul vicepreședinte că a sustras documentele originale ale clubului.

„Noi vrem să ne despărțim pe cale amiabilă de Farid Khallaf, de aceea îl invităm la Suceava să returneze documentele clubului, de care avem nevoie la întocmirea dosarului necesar pentru accesarea banilor de la primărie. În caz contrar, vom fi nevoiți să formulăm o plângere penală”, a dezvăluit Andrei Ciutac.

De partea cealaltă, nici Farid Khallaf nu se lasă mai prejos și insinuează că Mihai Ungurian a decontat în luna decembrie a anului trecut suma de 84.084 de lei de la Consiliul Local, iar respectivii bani nu au ajuns la jucători.

„Nu este adevărat ce prezintă Farid Khallaf. De asemenea, consider că nu este oportun să intrăm acum într-o astfel de polemică. Dacă domnul Farid Khallaf se consideră prejudiciat cu ceva poate urma căile legale. Trebuie să rămânem concentrați la ce avem de făcut pe acest final de sezon. Ne așteaptă șase etape de foc, în care trebuie să fim uniți și să facem totul pentru salvarea de la retrogradare. La finalul campionatului vom răspunde tuturor acuzațiilor”, a mărturisit Mihai Ungurian.

După 32 de etape desfășurate în Liga 2, Foresta Suceava ocupă ultimul loc activ din clasament, cu 30 de puncte. Primele echipe aflate deasupra liniei retrogradării, Dacia Unirea și Metaloglobus, au 34 de puncte. Sâmbătă, de la ora 11:00, Foresta are meci greu la Șiria, cu UTA.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV
 

Marius ANGHEL 04 May. 2018, 01:34 Campionat
Pe aceeași temă