Trei puncte și mult noroi! Chindia trece de Miroslava la capătul unui joc lipsit de spectaculozitate. Reacțiile celor doi marcatori

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 28 Mar. 2018, 11:50 Campionat
Trei puncte și mult noroi!** Chindia trece de Miroslava la capătul unui joc lipsit de spectaculozitate. Reacțiile celor doi marcatori

După 9-0 în tur, Chindia a avut emoții serioase cu Știința Miroslava în meciul retur, desfășurat marți seară, la Târgoviște, pe „Eugen Popescu”, în cadrul etapei a 23-a a Ligii 2, reprogramată, după ce inițial trebuia să aibă loc pe 3 martie.

Pe un teren desfundat, Chindia și-a îndeplinit obiectivul, la capătul unui joc lipsit de spectaculozitate contra Științei. Daniel Florea a deschis scorul repede (6), după ce Cherchez a centrat din corner, iar Vătavu a prelungit cu capul în fața careului mic. Apoi, căpitanul Cherchez (18) a nimerit transversala cu un șut superb, de la 25 de metri, gazdele controlând ostilitățile, fără a ajunge totuși prea des la buturile moldovenilor. Cel mai aproape de gol a fost tot Florea (36). Atacantul a scăpat singur cu portarul Turiță, însă a fost ajuns din spate la 10 metri de Crișan, care l-a deposedat in extremis. De partea cealaltă, cea mai mare ocazie a Miroslavei în prima parte a jocului a avut-o Ambrosie (25), care a primit perfect în careu de la Cărăruș, s-a despins de Vătavu și a tras din 8 metri lateral dreapta, din voleu, la colțul lung, însă Iustin Popescu s-a întins serios și a respins în lateral.

După pauză, Miroslava a trecut în câteva rânduri pe lângă egalare. Corban (53 – șut pe lângă colțul lung din 8 metri lateral dreapta), Buhăcianu (73 – singur la 10 metri, trage puternic la colțul scurt, însă pe lângă), Viorică (84 – șut din 10 metri lateral stânga în blocaj) și Țapu (89 – ratează de puțin întâlnirea cu mingea în 6 metri pentru a o devia în plasă) au ratat șanse bune în contul echipei pe care Târgoviștea o umilea în vara anului trecut.

Și cum ocaziile se răzbună, nou-intratul Cristian Neguț (90) a făcut 2-0 pe contraatac, după ce a împins mingea în plasă din noroiul din fața porții, în ultimul minut al timpului regulamentar de joc. S-a ajuns aici după ce Neguț a avansat până în fața careului, i-a pasat în stânga lui Florea, care a pătruns și a tras pe lângă goalkeeper, însă Moisi a reușis să respingă în față, aproape de pe linie, ca apoi să cadă în poartă. Neguț a urmărit și a marcat.

Chindia își consolidează poziția de pe podium, a 3-a, cu un avantaj de 11 puncte față de locul 4, CS Afumați, cel puțin până miercuri după-amiază. Echipa din Târgoviște stă în weekend, urmând să primească trei puncte la „masa verde”, și se deplasează în Vinerea Mare la Brăila, pentru jocul cu ultima clasată dintre echipele active în Liga a 2-a. Știința Miroslava rămâne cu 27 de puncte, e pe locul 15, primul care se află deasupra locurilor retrogradabile, iar sâmbătă, de la ora 12:00, joacă din nou în deplasare, cu FC Hermannstadt.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – ȘTIINȚA MIROSLAVA 2-0
Daniel Florea 6′, Cristian Neguț 90′

I. Popescu – Martac, D. Ciobotariu, Vătavu, Dumitrașcu – Neicuțescu, Rogoveanu (Pencea 68′), L. Mihai, Crinel Stoica (Nisipeanu 63′) – D. Florea, Cherchez (cpt.)(Cr. Neguț 85′)
Rezerve neutizate: Meilă – C. Dinu, Ov. Morariu, Licu
Antrenor: Nicolae Croitoru

Turiță – Andr. Chindriș, Moisi, H. Crișan, Seb. Bucur – Milea (cpt.) – Ambrosie (Iovu 66′), Cărăruș, Izmană (Țapu 81′), Corban (Viorică 60′) – Buhăcianu
Rezerve neutizate: C. Șerban – Săvoaia, Căruță, Asăvoaei
Antrenor: Adrian Kerezsy

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Alexandru Midvichi și Mihăiță Necula (ambii din București).

Articol scris de Ionuț MARIN
Video: AFC Chindia Târgoviște
Foto: Mihai Toboșaru

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 28 Mar. 2018, 11:50 Campionat
Pe aceeași temă