Culisele transferului lui Florescu de la Mioveni la Viitorul. Argeșenii se pot îmbogăți de pe urma mijlocașului. „Sunt foarte fericit. Este un pas mare pentru mine”

Luni, 5 februarie, chiar de ziua lui Gheorghe Hagi, Viitorul bătea palma cu unul dintre cei mai buni tineri și promițători jucători ai echipei CS Mioveni. Mijlocașul Eduard Florescu (20 de ani) a semnat un contract pe 3 ani cu campioana, însă în acest retur al Lgiii 2 va fi lăsat să joace tot pentru CS Mioveni. Dar, în acest timp, fotbalistul va fi plătit de noul său club, Viitorul.

„Sunt foarte fericit. Este un pas mare pentru mine. Îmi doresc să joc cât mai mult la Viitorul și să îmi fac treaba cât mai bine. Și la Mioveni, până în vară, vreau să îmi fac treaba și să îndeplinim obiectivele. Le mulțumesc celor de la Mioveni pentru tot și în acest retur sper să facem o treabă bună”, a declarat Florescu pentru Sportul Argeșean.

Achitarea salariului pentru următoarele șase luni și faptul că va continua să joace la Mioveni până în vară nu sunt singurele clauze din contractul jucătorului favorabile argeșenilor. Astfel, la un eventual transfer, Viitorul trebuie să achite celor de la CS Mioveni un procent de 30% din suma încasată.

În plus, în această perioadă, sau la finalul înțelegerii cu clubul lui Hagi, dacă fotbalistul nu este transferat în altă parte, iar Viitorul nu mai are nevoie de serviciile sale, el va reveni automat la Mioveni, constănțenii neavând voie să îl cedeze sau să îl împrumute la altă echipă.

„Este un lucru bun, benefic pentru clubul nostru. Acest transfer dovedește că se lucrează bine la CS Mioveni. Și condițiile în care a plecat Florescu sunt avantajoase. El mai avea contract, dar l-am lăsat să semneze pentru trei ani. Până în vară va rămâne la CS Mioveni, dar va fi plătit de cei de la Viitorul. Apoi, avem 30% dintr-un eventual transfer în țară sau în străinătate. În plus, dacă în această perioadă Viitorul nu îl vinde și nici nu are nevoie de serviciile lui, el va rămâne automat la CS Mioveni, nu are voie să fie dat la altă echipă. Ne-am bucura ca Florescu să crească în valoare, Viitorul să îl vândă pe 3 milioane, iar noi să luăm 1 milion de euro. Altfel se vând jucătorii de acolo, din Liga 1. Se lucrează bine la club, cum spunea, el are 5 ani la noi, trecând pe la juniori republicani, la Radu II și apoi la prima echipă. Florescu nu este primul produs al clubului nostru. De-a lungul anilor, de la CS Mioveni au mai plecat la cluburi de Liga 1 Baicu, Enache, Coșereanu, Răuță, Negoiță, Biceanu, Boboc… Se lucrează și se vor multe. Am avut și pentru Rădescu o ofertă, dar am spus să mai așteptăm până în vară!”, a declarat președintele CD al CS Mioveni, Dumitru Olteanu.

În acest sezon, Eduard Florescu a înscris 4 goluri în cele 17 meciuri jucate pentru CS Mioveni.

De la CS Mioveni au mai ajuns, de-a lungul timpului, la cluburi de Liga 1 Ilie Baicu, Gabriel Enache, Valentin Coșereanu, Alexandru Răuță, Ciprian Negoiță, Ionuț Biceanu și Robert Boboc.

Articol scris de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă