Laurențiu Roșu, încântat de prestația jucătorilor săi în amicalul câștigat cu 7-0. „Mai multe recuperări, mai multe ocazii!”

Marius ANGHEL 05 Feb. 2018, 12:18 Pregătiri, amicale

Antrenorul Mioveniului, Laurențiu Roșu, s-a declarat mulțumit după meciul câștigat, sâmbătă, la Buftea, cu 7-0, în fața echipei de ligă a patra Abatorul Slobozia. A fost primul test desfășurat în perioada cantonamentului de la Mogoșoaia și al doilea în această iarnă, după acel 3-1 cu Unirea Bascov.

Împotriva liderului Ligii a 4-a Ialomița au marcat pentru CS Mioveni: Sebastian Ivan (15, 18), Bogdan Arsenică (33), Rareș Lazăr (49), Andrei Neagoe (53 – penalty) și Mihai Vintilă (81 – penalty, 89).

Mulțumit de prestația echipei?
Într-adevăr, am jucat contra unei echipe de Liga a 4-a, dar am reușit să ne facem jocul. Și de data aceasta, ca la meciul cu Bascov, am folosit în prima repriză o parte din jucători și în a doua pe restul, dintre cei care au fost valizi. Trei jucători nu au evoluat deloc, având în continuare mici probleme medicale. Este vorba despre Ayza, care are tendinită, Șchiopu, care are probleme la genunchi, și Edi Stoica, el venind după o accidentare care l-a ținut departe de gazon mai mult timp.

După primul joc amical, voiai mai multă presiune pe adversar, mai multe recuperări și mai multe faze de poartă. Cum se descurcă acum jucătorii?
Acum am reușit să ne creăm ocazii, am dat șapte goluri. Am reușit mult mai multe decât în precedentul joc. A fost un joc bun de verificare pentru această perioadă.

S-a încheiat și o săptămână ce cantonament. Cum se prezintă băieții?
A fost o săptămână cu zile în care jucătorii au fost mai încărcați din cauza antrenamentelor, având câte două ședințe de pegătire pe zi, am lucrat și la sală… Chiar și așa, ei au răspuns foarte bine cerințelor, ca și până acum, de altfel. Sper să o ținem pe această linie, până la finalul acestei perioade, pentru că, dacă reușim o pregătire bună de iarnă și dacă nu apar nici accidentări, atunci putem spune că a fost o pregătire bună și va fi totul OK.

Rareș Lazăr este chemat la lot…
Da, Lazăr va intra în programul echipei naționale Under 19. Și ei fac pregătirea tot aici, la Mogoșoaia. Se vor antrena trei-patru zilei aici, după care vor pleca în Spania. E clar că îmi doresc să am toți jucătorii în lot, dar e de înțeles și îmbucurător totodată că avem un jucător la echipa națională. Sper ca pe viitor și alți jucători să fie chemați la echipa națională. În acest mod crește și valoarea jucătorilor și a lotului, pentru că o echipă e voloroasă când are mulți jucători la echipa națională.

Retragerea adversarului din prima etapă, la reluarea campionatului, îți dă planurile peste cap?
Mă așteaptam ca Olimpia să se retragă din campionat, mai ales după ce a primit acele penalizări de puncte. Ne-am pregătit într-un fel și pentru această situație și am luat un meci amical, cu o echipă de Liga a 3-a, FCM Alexandria. Programul era făcut, normal, să fim pregătiți pentru data de 24 februarie, iar acum, cu Alexandria trebuie să jucăm ca și cum ar fi un meci oficial, să-l luăm ca atare, ca o partidă de campionat.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 05 Feb. 2018, 12:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă