Vivi Răchită revine în Liga 2! Va fi manager general la Metalul Reșița. „Mi-am asumat un nou proiect asemănător cu cel pe care l-am mai făcut, la Petrolul, în trecut”

Marius ANGHEL 04 Jul. 2017, 18:45 Pregătiri, amicale

Chiar dacă sportiv a retrogradat, fiind prima echipă aflată sub linia salvării, Metalul Reșița are șanse mari să rămână din nou în Liga 2, pentru al doilea an consecutiv, fiindcă în noul sezon nu toate cele 20 de echipe care aveau dreptul să se înscrie o vor și face. Gruparea care în campionatul trecut a evolua la Ghermănești, un sat care aparține de comuna Snagov, va continua tot acolo și va încerca să își schimbe denumirea pentru a primi ajutor financiar din partea autorităților locale.

Sportul Snagov este denumirea care ar putea-o lua Metalul Reșița, club care înainte a avut numele de Damila Măciuca și care s-a mutat de la Măciuca, județul Vâlcea, la Reșița, județul Caraș-Severin, ca apoi să ajungă la Ghermănești, județul Ilfov.

Răchită vrea la Snagov un proiect asemănător celui făcut la Petrolul

Echipa unde acționar majoritar este Cătălin Rufă a avut reunirea luni, nu-l va mai avea antrenor principal pe Mihai Stoica, însă are un nou staff tehnic. Manager general a fost numit Valeriu Răchită (47 de ani), fost antrenor la Petrolul sau secund al lui Victor Pițurcă la naționala României sau echipa arabă Al Itihad.

„M-am înțeles cu cei de la Snagov, există sprijin și din partea autorității locale, am acceptat funcția de manager general și mi-am asumat construcția unei echipe tinere, de perspectivă, într-un nou proiect asemănător cu cel pe care l-am mai făcut, la Petrolul, în trecut. Voi forma un lot, sunt conștient că va fi mult de muncă, pentru că nu voi accepta decât jucători de caracter, va fi o selecție continuă, în prima parte a perioadei de antrenamente, dar am mână liberă în acest sens și nu mă tem de muncă, să îmi asum ce va urma. Sper să avem stabilitatea promisă, îmi pare rău, într-un fel, că nu am demarat acest proiect în Prahova, dar, la noi, lucrurile s-au mișcat foarte greu. Am așteptat să rezolv problema bazei sportive de la Conpet, pentru proiectul Petrosport, nu s-a putut, nu puteam să stau în incertitudine. Desigur, nu voi abandona consilierea în proiectul juvenil pornit cu cei de la Petrosport, foarte probabil voi lua juniorii remarcați în Liga Elitelor la Snagov, să lucreze cu mine, la un moment dat, dar acum am ales această provocare, un factor decisiv fiind acela că este vorba despre eșalonul secund”, a spus Răchită pentru Ziarul Prahova.

Secundul lui Răchită la Snagov este tot un prahovean, Daniel Dumitrache, antrenorul echipei de Liga a 4-a Prahova CSO Plopeni, un fost colaborator al său atât la CSM FC Ploiești cât și la Petrolul.

Rufă: „Răchită are mână liberă să aducă jucători, sponsori”

Cătălin Rufă spune că Valeriu Răchită era cel mai potrivit pentru a prelua echipa sa, îl vrea în stafful tehnic și pe fostul stelist Florentiun Dumitru și e convins că Metalul va continua în Liga 2.

„Încercăm să schimbăm numele în Sportul Snagov, un nume agreat și de primarul comunei Snagov. Avem un nou antrenor, mai mult decât un antrenor, un manager general. Este vorba despre Vivi Răchită. Mi se pare cel mai potrivit pentru acest proiect, pentru că a mai luat două proiecte de la zero și le-a dus până în Liga 1. Vrem să reușim cu dânsul cel puțin menținerea în Liga a 2-a. Mi-l doresc și pe Florentin Dumitru alături de noi. Vivi Răchită are mână liberă să aducă jucători, sponsori, cu sprijinul meu și al domnului primar.

Eu cred ca vom continua în Liga a 2-a. Pe mine, Liga a 3-a nu mă interesează. După problemele care sunt la celelalte echipe, se pare că rămânem în Liga a 2-a”, a declarat Rufă în cadrul emisiunii „Trafic Sport” de la radio Sport Total FM.

Dacă la antrenorul Mihai Stoica s-a renunțat, Ștefan Stana va continua să fie președinte la echipa din Snagov. „Ștefan Stana rămâne alături de noi, chiar dacă nu va mai fi în Comitetul Executiv. Mihai Stoica rămâne prietenul nostru, dar, pentru moment, colaborarea noastră s-a încheiat. Încercăm o colaborare cu dânsul la școala de copii și juniori”, a mai spus Cătălin Rufă.

O grupă de juniori a unui club din Ploiești ar putea lua drumul Snagovului

Printre primele mutări ale lui Răchită la Metalul se numără aducerea unei întregi grupe de juniori a unui club din Ploiești. „Am discutat cu domnul Goruneanu să preiau grupa de jucători născuți în anii 2000-2001 și să-i mutăm să joace pentru Snagov. Se vor antrena la Ploiești, dar vor juca pentru Snagov, iar cei mai talentați dintre ei vor face pasul către eșalonul secund”, a mai spus Valeriu Răchită.

Grupa de la Petrosport dorită de Răchită a fost antrenată de Iulian Cojocaru și a participat în sezonul trecut în Liga Elitelor Under 17. Dacă mutarea se va realiza, cele două cluburi vor deține în coproprietate respectivii jucători.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 04 Jul. 2017, 18:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă