CS Mioveni schimbă strategia pentru noul sezon. Florin Marin: „Lotul va imbina acum experiența unor jucători cu dorința de afirmare a celor tineri”

Printre cei 22 de jucători prezenți ieri la reunirea echipei CS Mioveni, cel mai important nume de nou-venit în lot a fost cel al mijlocașului Cristian Andor, care ultima dată a evoluat la UTA Bătrâna Doamnă. Alți 9 tineri de la echipa secundă din Liga 3 sau cea de juniori Under 19 a clubului au fost noutățile care s-au antrenat sub privirile antrenorului Florin Marin.

Gruparea argeșeană care sezonul trecut și-ar fi dorit promovarea se pare că între timp și-a schimbat strategia, iar în noul campionat mizează pe reconstrucție cu tineri jucători.

„Vom avea în lot mulți jucători de la echipa a doua, pentru că vrem reconstrucția echipei cu fotbaliști tineri care au o perspectivă frumoasă. Au plecat jucători importanți, cărora le-au expirat contractele, iar lotul va imbina acum experiența unor jucători cu dorința de afirmare a celor tineri. Sigur, nu ne sunt indiferente rezultatele… ne dorim să avem rezultate pozitive. Mai așteptăm să completăm lotul cu trei jucători pe pozițiile unde am rămas descoperiți, adică un mijlocaș de bandă, un atacant și un fundaș central. Suntem în discuții avansate cu acești jucători, dar nu le putem da numele”, a spus, citat de Curierul zilei, Florin Marin, care nu va mai fi director tehnic, ci antrenor principal.

Tehnicianul a anunțat apoi și programul de pregătire pentru următoarea perioadă. „Programul verii este următorul: reunirea astăzi (n.r. – luni), vizita medicală pe 27. Vom face câte două antrenamente pe zi la Mioveni, iar în perioada 9 – 23 iulie vom merge în cantonament la Mogoșoaia. Acolo sunt condiții foarte bune de pregătire, și, în plus, temperaturile sunt asemănătoare cu cele din perioada în care vom începe campionatul. Condițiile sunt foarte bune, cum spuneam, doar este baza de pregătire a echipei naționale. Vom avea și cinci jocuri de verificare în toată această perioadă. Primul antrenament al zilei din această perioadă va avea loc la ora 10.00 și va fi la sala de forță, iar al doilea, la 17.45, la teren, aici, la stadion, sau la grupă”, a mai declarat Florin Marin.

VEZI AICI lotul prezent la reunirea echipei CS Mioveni

Olteanu: „Vrem să construim o echipă puternică pe viitor”

Despre schimbările de la CS Mioveni și ceea ce urmează pentru club a vorbit și președintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu, prezent și el, alături de pre­ședintele executiv Constantin Stancu, la reunirea echipei.

„Așa cum am spus la sfârșitul sezonului trecut, urmează schimbări la echipă. Și era și normal, pentru că s-a încheiat un ciclu, cu doi-trei ani în care s-au atacat niște obiective ce nu au fost realizate. Așadar, am încheiat colaborarea cu unii jucători cărora li s-au terminat contractele, unii au plecat ei, pe alții nu i-am mai dorit noi. După cum se știe, facem investiții mari în Centrul de Copii și Juniori de ceva timp și acum le vom da șansa jucătorilor crescuți aici, care au evoluat anul trecut la echipa a doua, să se exprime la Liga a 2-a. Le doresc baftă. Pe lângă jucătorii promovați de aici, vor fi și jucători cu experiență. Primul sosit este Andor, fotbalist cu experiență, care poate juca la mijlocul terenului sau în bandă. În plus vom mai aduce un vârf, un mijlocaș și un fundaș central. După ce se vor încheia transferurile la Liga 1, cu siguranță vor fi mulți jucători buni care nu vor prinde loturile la acele echipe… De asemenea, Vișa va pleca și el sigur, am discutat cu el și nu a mai fost de acord să continuăm împreună. Am avut încă de acum ceva discuții despre Mazarache, Popovici și alți fotbaliști, dar nu s-a concretizat nimic până acum. Dar sigur vom aduce un atacant cu experiență la echipă. După cum se știe, rămăsesem la echipă cu doar doi jucători Under 21, Florescu și Tirică, așa că era nevoie mai mulți fotbaliști din această categorie. Sunt cei 6, 7, 8 de la echipa a doua și am mai discutat cu cei de la Academia lui Hagi pentru încă unul sau doi, așa că vor fi în lotul de anul acesta 9 – 10 jucători Under 21. Ne dorim reconstrucție la echipă. Promovăm acești jucători tineri și vrem să avem rezultate cât mai bune pentru a promova imaginea orașului. Obiectivul îl vom stabili înainte de începerea sezonului. Vrem să construim o echipă puternică pe viitor!”, a declarat, citat de Curierul zilei, Dumitru Olteanu.

 

Foto: CS Mioveni

Pe aceeași temă