FC Brașov s-a împiedicat la Suceava și se îndepărtează de locurile promovabile. „Stegarii” reclamă neacordarea unui penalty

Marius ANGHEL 27 Apr. 2017, 16:02 Campionat

Chiar dacă înaintea meciului de la Suceava, jucătorii și antrenorii lui FC Brașov au aflat vestea bună de la FRF în cazul Chipciu, pe teren, „stegarii” nu au reușit să câștige cele trei puncte. A fost doar 0-0, după un meci echilibrat, încrâncenat, însă cu puține ocazii de poartă.

Goge a avut două șanse de a marca, câte una în fiecare repriză, iar Bogdan Rusu a fost cel mai periculos jucător al sucevenilor, fiind blocat în două rânduri de Florin Iacob. În prima repriză a avut loc și cea mai controversată fază a meciului. Enceanu, servit de Goge, a scăpat singur cu portarul Niga, a săltat mingea peste acesta fiind și busculat, iar Semeghin a scos de pe linia porții. „A fost penalti clar”, a spus Enceanu, la finalul jocului.

Nemulțumit de aportul ofensiv al echipei sale, Țălnar a efectuat două schimbări la pauză, însă linia de cinci apărători a Forestei a continuat să evolueze fără greșeală. Pe final, Țălnar a mutat ofensiv, cu Istrati, în locul lui Ichim, însă „stegarii” nu au reușit să modifice tabela. Mai mult, în prelungiri, Florin Iacob și-a salvat echipa de la un eșec, la șutul lui Lung din câțiva metri!

Doar un punct la Suceava, astfel că FC Brașov rămâne pe locul 4 la trei puncte de echipa clasată pe locul doi, UTA Bătrâna Doamnă.

„Știam că presiunea e pe FC Brașov”

La final, Bogdan Tudoreanu, antrenorul Forestei, s-a declarat mulțumit de rezultat. „Vreau să-mi felicit jucătorii, pentru că se știe în ce situație ne aflăm. Este a cincea săptămână în care nu reușim să facem mai mult de două antrenamente, dar și așa reușim să legăm rezultate pozitive. Am scos un egal la Mioveni, acum am luat un punct în fața Brașovului, o echipă care era candidată la promovare. Îmi doresc doar să nu fie ultimul joc. Momentan e rezolvată situația. La Mioveni, jucătorii au primit câte 50 de lei, probabil astăzi vor primi câte 100 de lei. Am jucat cu trei fundași centrali, pentru că știam că presiunea e pe FC Brașov și că vor fi nevoiți să atace”, a spus Bogdan Tudoreanu.

La conferința de presă a fost trimis secundul Florentin Petre, cel care a spus că nu este totul pierdut în lupta pentru promovare. „Am abordat foarte bine acest joc, ținând cont că la noi au fost multe frământări, de a fi sau a nu fi cum se spune. Am primit o veste bună înaintea de joc, dar această veste nu a reușit să mobilizeze echipa să putem câștiga. Eu cred că am avut și un penalty neacordat, dar și câteva faze în care puteam să facem diferența. Am întâlnit un adversar arțăgos, care ne-a creat probleme. Ne trebuiau toate cele trei puncte, dar trebuie să încercăm să câștigăm următoarele meciuri pentru a rămâne în lupta pentru promovare”, a spus Florentin Petre.

Țălnar: „Am controlat jocul”

În schimb, Cornel Țălnar a declarat că jocul a fost la discreția „stegarilor” și a acuzat arbitrajul pentru un penalty neacordat. „Meciul a fost la discreția noastră. Am avut două ocazii mari în prima repriză și un penalty neacordat la Enceanu. Consider că am controlat jocul și în partea a doua, dar nu am mai reușit să ne apropiem de poarta adversă. A fost o perioadă extrem de grea din punct de vedere psihic pentru noi. Nu avem garanția că s-a încheiat, după tot ce s-a întâmplat în ultimul timp. Nu mai revin la subiectul legat de bani. Important trebuie să fie faptul că avem în continuare șanse de promovare. Suntem la trei puncte de locul al doilea. Cât timp, din punct de vedere matematic vom mai avea șanse, vom face tot ce putem pentru a ne atinge obiectivul”, a spus Țălnar.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto și video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 27 Apr. 2017, 16:02 Campionat
Pe aceeași temă