„Am dezamăgit pe toată lumea”. Jucătorul CSM-ului care are curajul să spună lucrurilor pe nume: „Noi suntem vinovați 50 la sută de desființarea echipei”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 10 Jan. 2017, 14:25 Liga 2

Accidentat în mare parte a acestui sezon al Ligii 2, atacantul Constantin Stoica (24 ani) e singurul component al lotului CSM Râmnicu Vâlcea care are curajul să spună că decizia conducerii clubului de a desființa echipa se datorează și jucătorilor. Cu mulți jucători cu nume în lot, precum Florin Costea, Mihai Dina, Călin Cristea sau Daniel Stana, gruparea vâlceană antrenată de Ionel Gane s-a clasat la finalul primei părți a sezonului abia pe locul 14 din 18, cu 19 puncte obținute în 19 etape, la doar șase puncte peste ultima echipă care e pe loc retrogradabil.

Din punctul său de vedere, toată echipa este vinovată pentru situația în care a ajuns clubul de fotbal al orașului Râmnicu Vâlcea. „Trebuie să fim onești: noi, jucătorii, avem cel puțin 50 la sută vină din desființarea echipei. Sunt convins că, dacă acum ne-am fi aflat în primele cinci-șase locuri, s-ar fi găsit soluții pentru a merge mai departe. Ideea e că am dezamăgit pe toată lumea, de la suporteri, la conducere și finanțatori. Este dureros când te uiți în clasament și ești abia pe locul 14. Îți dă impresia că nu ai nicio treabă cu fotbalul. Eu îmi cer scuze pentru sezonul acesta ratat. Sper din tot sufletul ca Râmnicul să nu rămână fără fotbal, pentru că e un oraș frumos, cu oameni care iubesc sportul”, a declarat, pentru arenavalceana.ro, Stoica.

În prima parte a sezonului, Costin Stoica a evoluat în doar 6 meciuri pentru CSM, reușind și un gol.

„E o situație la care nu s-a așteptat nimeni. E greu când te gândești că nu va mai exista fotbal în Zăvoi. Vâlcenii vor suferi din acest punct de vedere. Acum, nu ne mai rămâne decât să căutăm alte echipe. În ceea ce mă privește, am solicitat actele de la club, să semnez cu o altă echipă din Liga 2″, a declarat și mijlocașul Cosmin Piscanu (20 ani).

Bașno: „Vâlcea nu va mai avea niciodată fotbal, dacă CSM se desființează”

La fel de tranșant a fost și Marian Bașno, fost jucător la Chimia Râmnicu Vâlcea. Acesta consideră că echipa din Zăvoi ar trebui să ducă sezonul actual al Ligii 2 până la capăt, iar, din vară, dacă frații Nițu vor să se retragă, CSM să fie susținut de primăria Râmnicu Vâlcea în Liga 3.

„Nu mă așteptam ca echipa să nu termine campionatul, chiar dacă o făcea doar cu juniorii din cadrul centrului. Am văzut acum că se înființează SCM Râmnicu Vâlcea, unde vor fi grupe de copii. Păi, acest nou club nu își are rostul, atâta timp cât nu li se oferă continuitate fotbaliștilor. La 16 ani, după ce ai investit în ei, jucătorii vor deveni liberi de contract, pentru că nu au unde să joace mai departe. Atâta timp cât vorbim despre un club finanțat exclusiv din bugetul local, atunci toate posturile de antrenori și cele de conducere ar trebui scoase la concurs. Altfel nu se poate. Ar fi ilegal!

Probabil că decizia fraților Nițu de a nu mai finanța echipa este și ca urmare a rezultatelor foarte slabe. Au terminat anul pe locul 14. Acest loc putea fi ocupat și dacă foloseau 4-5 juniori din Zăvoi. Este clar că Vâlcea nu va mai avea niciodată fotbal, dacă CSM se desființează. E greu să o iei de la capăt, din județ”, a spus, pentru arenavalceana.ro, Bașno.

După ce acționarul minoritar, primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a decis la finalul anului trecut, în ședința de Consilul Local, să se retragă din asociere, acționarul majoritar Laurențiu Nițu a anunțat că nu va susține de unul singur echipa. Astfel, CSM este în pragul falimentului, iar managerul clubului, Lucian Munteanu, spune că nu mai crede în miracole.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 10 Jan. 2017, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă