Fără scăpare! 2017 nu a adus nicio veste bună la CSM Râmnicu Vâlcea, iar echipa din Liga 2 e aproape de desființare: „Se duce sigur în dizolvare și faliment”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Jan. 2017, 10:53 Liga 2

Începutul anului nu a adus schimbări în Zăvoi, iar echipa de Liga a 2-a, CSM Râmnicu Vâlcea este tot mai aproape de desființare.

După ce acționarul minoritar, primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a decis la finalul anului trecut, în ședință de Consilul Local, să se retragă din asociere, acționarul majoritar Laurențiu Nițu a anunțat că nu va susține de unul singur echipa. Astfel, CSM este în pragul falimentului, iar managerul clubului, Lucian Munteanu, spune că nu mai crede în miracole.

La începutul acestui an, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a trimis clubului din Liga 2 și o adresă, prin care anunță retragerea din asociere și faptul că va forma o comisie pentru a prelua baza sportivă din Zăvoi. „Eu am tot sperat, dar, pe zi ce trecem, ne îndepărtăm de continuitate. Nu sunt premise pentru a se continua, a venit și adresa de la primărie, prin care ni se cere să predăm baza sportivă, marți se va forma o comisie, care să vină să o preia. În adresă se specifică și inițierea demersurilor de retragere a Consiliului Local din asocierea Club Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea. Societatea se duce sigur în dizolvare și faliment, nu găsim cine să preia acțiunile, mai ales că sunt probleme. O eventuală preluare implică și obligațiile din spate, cu procesul cu Fiscul. Este mare păcat că s-a ajuns aici, nu am știut intențiile primăriei din vară, pentru că altfel ne organizam, ne înscriam la Liga 3. Angajații clubului vor intra cu toții în șomaj, iar jucătorii își caută echipe, fac și eu eforturi să îi ajut”, a declarat, pentru Liga2.ro, Lucian Munteanu.

Odată cu dispariția CSM Râmnicu Vâlcea, jucătorii își caută alte cluburi, unde să își continue activitatea. Cei mai liniștiți sunt jucătorii împrumutați, care astfel revin la cluburile de proveniență: Drăghici (CS U Craiova), Muțiu (Dinamo) și Căbuz (Viitorul). În plus, Costea, Stana, Dina și Cristea aveau o clauză prin care puteau să devină liberi în iarnă, fapt care se și întâmplă. O situație mai aparte o vor avea juniorii care au contracte pe termen mai lung, dar și fundașul Ionuț Neag, care este subiectul unui litigiu între CSM și Gaz Metan Mediaș. „Nu o să ținem jucătorii agățați aici, dacă nu le putem oferi competiție, deja avem discuții pentru unii dintre ei. După 16 ianuarie, o să analizăm fiecare cerere pentru jucători, se vor găsi soluții și pentru juniori, care au contracte pe termen mai lung”, a spus Lucian Munteanu.

Mai jos puteți urmări un material video de la ședința Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, desfășurată la finalul anului trecut și care a condus la divorțul dintre primărie și acționarul majoritar al CSM Râmnicu Vâlcea, Laurențiu Nițu.

Articol scris de Adi Georgescu
Video: Vâlcea TV

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Jan. 2017, 10:53 Liga 2
Pe aceeași temă