Pentru „Didi” Prodan! Olimpia pregătește un moment special în memoria fostului mare fundaș: „Nu cred că există vreun sătmărean care să nu se fi gândit la el în aceste zile”

Pentru

Fostul internațional Daniel Prodan, decedat la vârsta de 44 de ani în urma unui infarct, va fi omagiat la partida de miercuri dintre Olimpia Satu Mare și Foresta Suceava, din etapa a 18-a a Ligii 2. Prodan, originar din Satu Mare, a debutat la Olimpia în 1991, club care acum nu mai există, cel actual fiind înființat în 2010.

Președintele clubului Olimpia Satu Mare a decis ca jucătorii să poarte tricouri special la meciul cu Foresta Suceava, care vor avea imprimat chipul lui Daniel Prodan.

„Daniel Prodan este incontestabil cel mai important produs pe care Olimpia l-a oferit fotbalului românesc. Dispariția sa tragică ne-a afectat pe toți și nu cred că există vreun sătmărean care să nu se fi gândit în aceste zile la cel care a fost Didi Prodan. Aplauzele pe care Daniel le va primi în minutul 6, număr cu care a jucat la Satu Mare, și afecțiunea orașului pentru cel care a fost fundașul de fier al echipei naționale și al Olimpiei fac parte din porția de recunoștință pe care iubitorii fotbalului din orașul nostrum o servesc memoriei celui mai important fotbalist crescut la porțile stadionului Olimpia”, a menționat, citat de satumareonline.ro, Attila Karda.

Momentul de reculegere în memoria fostului internațional va avea loc în minutul 6. Partida dintre Olimpia Satu Mare și Foresta Suceava se va disputa de la ora 14:00.

Daniel Prodan a început să joace fotbal la echipa-fanion a orașului său natal, Olimpia Satu Mare. În anul 1991, Prodan și-a făcut debutul la echipa mare a Olimpiei. După două sezoane în care a evoluat pentru echipa sătmăreană, Daniel Prodan a făcut cel mai important pas al carierei sale, prin venirea la Steaua.

Fostul fotbalist Daniel Prodan a încetat din viață în urma unui infarct, pe 16 noiembrie, la vârsta de 44 de ani și a fost înmormântat la cimitirul „Sfântul Ilie” din Pipera.

Cât despre meciul cu Foresta, antrenorul Bogdan Andone se așteaptă la un joc dificil. „Ne așteaptă un ultim meci acasă din turul campionatului. Va fi ultimul meci pe teren propriu, un meci foarte important pentru ambele echipe. Pentru noi e important să continuăm acestă serie pozitivă prin care trecem de câteva etape bune. Sper ca băieții să-și fi revenit de la această deplasare obositoare de la Râmnicu Vâlcea. A fost timpul foarte scurt și sper să fie 100% apți din punct de vedere fizic și mental, să facem un joc bun, solid și să scoatem maximul posibil din acest meci. Suceava e o echipă foarte bună cu jucători de calitate, cu experiență. Va fi un meci foarte dificil. O echipă foarte bune, dar noi trebuie să ne vedem de jocul nostru, să ne pregătim foarte bine în aceste ore rămase până mâine, din punct de vedere mental și să fim puternici și să scoatem maximum din meci. Toate meciurile le jucăm la victorie și sper să reușim acest lucru”, a declarat antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone.

Pe aceeași temă