Chindia, pe tobogan. Târgoviștenii au pierdut și la Sfântu Gheorghe și au coborât pe locul 7. Ghergu și Croitoru, în pericol?

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 18:55 Campionat

De săptămâni bune, Chindia nu mai are nimic în comun cu echipa care sezonul trecut s-a bătut la promovarea în Liga 1 până în ultima etapă și nici măcar nu mai seamănă cu trupa care a început cu dreptul noua stagiune. Chindia a pierdut sâmbătă și la Sfântu Gheorghe, după ce anterior cedase în deplasările de la Brașov și Oradea, și a ajuns aproape de jumătatea clasamentului.

Echipa dâmbovițeană traversează cele mai grele momente din ultimii doi ani, iar vestiarul stă pe un butoi de pulbere. La Sfântu Gheorghe, Chindia trebuie să le mulțumească portarilor că a primit doar două goluri. Meilă și apoi Aioani – Chindia e probabil singura echipă din România care schimbă portarii în timpul meciului cu o asemenea frecvență – au salvat Târgoviștea de la înfrângere și mai drastică pe terenul nou-promovatei Sepsi. Hadnagy (14) a deschis scorul cu capul, după o fază fixă, iar colegii săi au ratat în primul mitan alte mari ocazii. Și după pauză s-a jucat la fel, doar la poarta Chindiei. Cu o excepție: cu zece minute înainte de final, Neguț a egalat după ce Honciu nimerise bara. Punctul norocos a fost anulat de Mitrea (89), tot după o fază fixă, un corner de pe stânga, secvență simplă, ca la antrenament.

Chindia se prăbușește în clasament și pierde contactul cu podiumului, iar sâmbătă, de la 11:30, o primește acasă pe prima clasată, Juventus București, într-un meci care poate aduce o fărâmă de liniște sau, dimpotriva, poate declanșa furtuna la Târgoviște.

Ghergu și Croitoru, în pericol? Primăria zice că nu

După înfrângerea de la Sepsi, presa din Dâmbovița a scris că președintele clubului și antrenorul principal ar putea fi demiși în curând. Marcel Ghergu și Nicu Croitoru au fost instalați pe pozițiile de conducere la Chindia în iulie 2014, după demiterea lui Mugur Porumbacu, Ghergu colaborând cu otopenarul din postura de organizator de competiții în sezonul 2013-2014. În doi ani și jumătate, Ghergu și Croitoru au reușit o promovare din Liga a 3-a plus cel mai bun sezon al unei echipe dâmbovițene în eșalonul secund din ultimii 18 ani.

Blocajul în care a ajuns Chindia acum are multiple explicații, dar cel mai important aspect e că echipa nu a fost deloc întărită față de sezoanele precedente, nou-veniții Neagoe și Pencea fiind departe de aspirațiile unei foste fruntașe a Ligii a II-a. Adăugând accidentările serioase, vezi cazurile Grigore și Ispas, plus o serie de modificări impuse de antrenor, avem tabloul unei formații subțiri din multe puncte de vedere.

„Nu se pune problema să schimbăm președintele sau antrenorul”, s-a exprimat Cosmin Bozieru, viceprimarul municipiului Târgoviște. „Nu mă interesează nicio funcție oficială la Chindia Târgoviște”, am redat declarația lui Ciprian Iugulescu, al cărui nume ar fi fost vehiculat într-o presupusă nouă schemă a clubului.

Meci crucial cu Juventus

Chindia va juca sâmbătă de la ora 11:30 cu Juventus București, pe „Eugen Popescu”. Juventus a pierdut un singur meci în 14 etape și e lider autoritar în Liga a 2-a. De partea cealaltă, Chindia a agonizat serios în ultimele întâlniri oficiale, exceptând partida cu deja defuncta Șoimii Pâncota.

SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE – CHINDIA TÂRGOVIȘTE      2-1
Hadnagy 14′, Mitra 90′ / Cr. Neguț 79′

Niczuly – P. Chiș, I. Ursu, Rz. Damian, Țepeș – Mitra, Minciună (Issa 79′) – I. Plămadă (Huiban 60′), D. Ene (M. Burlacu 90+3′), Tofan – Hadnagy (cpt.)
Rezerve neutilizate: Fejer – Tanko, Dumbravă, Răduțoiu
Antrenor: Valentin Suciu

Meilă (Aioani 75′) – Dr. Pătru (cpt.), Bg. Dinu, Vătavu, Martac – Nisipeanu (C. Anton 75′), L. Mihai, Honciu, Crinel Stoica (Parghel 63′) – Cr. Neguț, Cherchez
Rezerve neutilizate: Pencea, Andr. Neagoe, Rosciugă, Ad. Ioniță
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Municipal (Sfântu Gheorghe); Arbitru: Emil Voicu (Bacău); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și Florin Liviu Burlacu (Urziceni).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Szigyarto Szabolcs (Crow Security)

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 18:55 Campionat
Pe aceeași temă