Chindia trece lejer în 16-imi după un start în care a fost condusă de echipa Piteștiului | VIDEO

Marius ANGHEL 06 Oct. 2016, 13:16 Stiri

Echipa de fotbal a Piteștiului, SCM, pregătită de Nicolae Dică, a părăsit, miercuri seară, Cupa României, după ce a pierdut cu 4-1, în turul IV, confruntarea cu Chindia Târgoviște, formație de Liga a 2-a, care are ca obiectiv promovarea în primul eșalon valoric al țării. Disputa dintre cele două combatante a fost echilibrată doar în primele 20 de minute, însă, după aceea, diferența de eșaloane a început să-și spună cuvântul.

Piteștenii au deschis scorul în minutul 16, prin Năstăsie care l-a învins pe portarul oaspeților cu un șut din interiorul careului. Bucuria gazdelor nu a durat decât cinci minute, pentru că portarul Dumitrescu l-a faultat în careu pe Liviu Mihai, centralul indicând lovitură de pedeapsă care a fost transformată de către Cherchez (22).

Dâmbovițenii au trecut în avantaj pe tabelă în minutul 28, când șutul lui Neguț a fost deviat în propria poartă de către Șerbănică. După pauză, Chindia a mai marcat de două ori prin Liviu Mihai. Mai întâi, în minutul 53, când acesta a bătut perfect o lovitură liberă de la 20 de metri, care s-a dus direct sub transversală, iar apoi, în minutul 58, când a trimis în plasă din interiorul careului, după un contraatac fulger al oaspeților.

După comportarea din teren, victoria oaspeților este pe deplin meritată, iar piteștenii trebuie să se concentreze acum doar pe campionat, obiectivul alb-violeților fiind promovarea în liga secundă.

De partea cealaltă, Chindia traversează o perioadă nefastă în campionat după ce șase etape la rând a fost lider, acum aflându-se pe locul 5. Echipa lui Croitoru s-a calificat după doi ani în 16-imile Cupei României, iar astăzi, de la ora 18:00, își află adversarul.

SCM PITEȘTI – CHINDIA TÂRGOVIȘTE  1-4
I. Năstăsie ’16 / Cherchez ’22 – pen, Cr. Neguț ’28, L. Mihai ’53, ’58

Dr. Dumitrescu – Dinculescu (Anghelina ’46), Cotigă (cpt.), Șerbănică, Cip. Negoiță (M. Șandru ’46) – Andr. Panait, D. Oancea, Andr. David, I. Șerban – I. Năstăsie, Cip. Tănasă (Ct. Barbu ’64)
Rezerve neutilizate: Petrișor – Szecui, Deaconescu, I. Mihăescu
Antrenor: Nicolae Dică

Aioani – Dr. Pătru (cpt.), Vătavu, Bg. Dinu, C. Dinu – Andr. Neagoe, L. Mihai, Pencea, Rosciugă (Ad. Ioniță ’84) – Cr. Neguț (Nisipeanu ’72), Cherchez (Honciu ’63)
Rezerve neutilizate: Meilă – Parghel, Martac, Andr. Șerban
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Complex „Nicolae Dobrin” (Pitești); Arbitru: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca); Asistenți: Dragoș Daniel Popa (Băișoara) și Anghel Todea (Cluj-Napoca).

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)
Foto: FB SCM Pitești
Video: Argeș Sport

Marius ANGHEL 06 Oct. 2016, 13:16 Stiri
Pe aceeași temă