Șoimii se așteaptă ca Unirea să fie motivată suplimentar. Muzsnay arată cu degetul către o colegă de serie: „Am mai avut de-a face cu ei și știu cum procedează”

Marius ANGHEL 05 May. 2016, 14:56 Seria 2
Șoimii se așteaptă ca Unirea să fie motivată suplimentar.** Muzsnay arată cu degetul către o colegă de serie:

Cu cele trei victorii consecutive din play-out-ul ligii secunde, Șoimii Pâncota a dat peste cap multe calcule. Cel puțin Universitatea Cluj și Olimpia Satu Mare nu se așteptau să fie sub „alb-negrii” în clasament și să tremure serios pentru salvarea de la retrogradare.

Următorul hop pare unul foarte dificil de trecut, conform spuselor antrenorului formației din Podgorie. „La prima vedere, ești tentat să spui că joci împotriva unei formații resemnate, însă nu va fi deloc așa. Dimpotrivă, la Tărlungeni ne așteaptă unul dintre cele mai grele meciuri din play-out și asta pentru că formația gazdă va fi montată și de alte echipe. Mă refer în special la Olimpia Satu Mare și spun asta fiindcă am mai avut de-a face cu ei și știu cum procedează. În plus, cei de la Unirea vor dori să câștige cu orice preț primul lor meci din play-out și cu atât mai mult în fața Pâncotei, cu care – din câte am înțeles – a avut ceva clinciuri în partidele din sezonul regulat. În plus, din câte mai știu, acasă joacă destul de agresiv, dar suntem și noi bărbați și vom încerca să facem față cu brio”, a precizat Zsolt Muzsnay.

Acesta a mai recunoscut că eforia succesului cu CSM Râmnicu Vâlcea, suprapus cu zilele libere avute cu ocazia Sărbătorilor de Paști, nu sunt chiar binevenite, dar: „De marți încoace, prin discuții și antrenamente am încercat și voi mai încerca să-i trezesc și să-i conectez pe băieți la miza unei partide foarte importante pentru noi. Am ajuns greu pe un loc neretrogradabil, ar fi păcat să dăm cu piciorul la tot ceea ce am făcut bun până acum. Lupta e foarte strânsă pentru cele două locuri ce te țin și la anul în Liga a 2-a, orice pas greșit ar putea să conteze la finalul sezonului”, a adăugat antrenorul „șoimilor”.

Din păcate pentru ei, pâncotanii nu se vor putea baza pe doi dintre titularii obișnuiți. Suspendați, Dan și Leucuța lasă descoperită o bandă dreaptă unde – probabil – vor apărea Suciu și Vasi, acesta din urmă ca al doilea junior al echipei, pe lângă Pirtea. „Prea multe variante nu avem. Ne vom deplasa în exact 18 jucători la Brașov și în ziua meciului la Tărlungeni, sperând să continuăm seria rezultatelor pozitive”, a concluzionat fostul mijlocaș al Stelei.

Victoria cu Vâlcea, plătită scump de pâncotani

În altă ordine de idei, pe cât de de prețioase în economia clasamentului play-out, pe atât de costisitoare sunt  punctele luate de Șoimii Pâncota în fața celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. Ploaia de cartonașe va fi plătită scump de conducerea clubului din Podgorie și, poate, parțial chiar de unul dintre vinovați.

Luând direct „roșu”, după o intrare destul de dură într-o zonă nu foarte periculoasă pentru buturile lui Irimia, Alexandru Leucuța a fost suspendat de Comisia de Disciplină a FRF două etape, încasând și o amendă de 2000 de lei. Șefii Pâncotei se gândesc să-i impute măcar o parte din sumă, dar asta rămâne de văzut la următorul salar. Apoi, cele două „galbene”, urmate de eliminare în cazul lui Daniel Dan mai adăugă o etapă de suspendare și 530 de lei.

În fine, deoarece ca echipă, Șoimii Pâncota a strâns mai mult de 5 cartonașe galbene într-un singur meci, există și o amendă suplimentară din partea FRF. „Cert este că acest meci ne costă în plus peste 4000 de lei. Sigur, băieții merită apreciați pentru victorie și pentru felul cum au întors rezultatul cu un om în mimus, dar îi întreb nu se puteau evita măcar o parte din acele cartonașe? În special cel a lui Leucuța”, a precizat preledintele „alb-negrilor”, Pavel Piroș.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 05 May. 2016, 14:56 Seria 2
Pe aceeași temă