VIDEO | Spectacol pentru Liga 1! Chindia a dat recital cu Baia Mare, 3-1, și începe play-off-ul cu dreptul

Marius ANGHEL 10 Apr. 2016, 10:29 Campionat

3.000 de oameni au aplaudat minute în șir după finalul meciului cea mai bună echipă pe care a dat-o Târgoviștea de la Micul Ajax încoace. Chindia a făcut, sâmbătă dimineață, spectacol cu FCM Baia Mare, scor 3-1, și a început play-off-ul cu dreptul.

Popa (14), șut peste poartă, a semnat prima ocazie mare a Chindiei la buturile lui Ormenișan. Cherchez (24) a deschis scorul, după o fază prelungită de atac a gazdelor. Șutul lui Stoica, din 6 metri, a fost respins de portarul băimărenilor în față, iar golgheterul Cherchez a înscris simplu, cu capul. Popa putea face 2-0 în finalul primei reprize, dar mingea trimisă spre colțul lung a lovit transversala.

Repriza a doua a fost superbă: în cinci minute s-au marcat trei goluri, iar Chindia a rezolvat ecuația meciului în două faze. Pop (58) a egalat cu un șut din careu în stânga lui Meilă, după o mare ocazie a lui Codoban. Gazdele au revenit imediat: Liviu Mihai (60) a prins execuția zilei, catapultând mingea în plasa laterală dintr-o poziție dificilă, lateral dreapta, iar Popa (62) a făcut 3-1 la faza următoare, angajat perfect de Cherchez.

Pe final, Chindia a jucat și pentru fani, iar pasele roș-albaștrilor au fost salutate cu ole-uri din tribună. 3-1 cu Baia Mare, Chindia revine pe primul loc al clasamentului, cel puțin până duminică (23 puncte, față de 21 Gaz Metan, care joacă astăzi cu CS Mioveni), iar vineri merge la Brașov să mai bată Steagul o dată!

CHINDIA TÂRGOVIȘTE    3
FCM BAIA MARE        1

Cherchez ’24, L. Mihai ’60, D. Popa ’62 / V. Pop ’58

Meilă – Pătru (cpt.), Bg. Dinu, Vătavu, Martac – Neniță (Nisipeanu ’76), Honciu (Aug. Voinea ’81), L. Mihai, C. Stoica – Cherchez (Bg. Vasile ’83), D. Popa
Rezerve neutilizate: Aioani – Ispas, C. Dinu, Neguț
Antrenor: Nicolae Croitoru

Ormenișan – Străuț, Sg. Oltean, Fl. Ilie (cpt.), Anițoiu – C. Sîrbu (Jurj ’46), Daminuță, Balaure – Vasilache, Codoban (Păcurar ’71), V. Pop
Rezerve neutilizate: Bota – Bușu, Codin, Cîrjan, Duruș
Antrenor: Dorin Toma

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 3.000; Corespondent: Ionuț Marin; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Mihai Toboșaru
Video: Cătălin Clopotaru (FC Chindia Târgoviște)

Marius ANGHEL 10 Apr. 2016, 10:29 Campionat
Pe aceeași temă