Ceahlăul încearcă să scape de retrogradare pe mâna stranierilor. În ultima zi de transferuri a bifat încă cinci achiziții străine, doi cu trecut la Barcelona sau Inter

Marius ANGHEL 24 Feb. 2016, 12:12 Liga 2

Ceahlăul Piatra Neamț a încheiat campania de achiziții din această iarnă prin legitimarea, în ultima zi de transferuri, a încă cinci jucători străini, un portar, doi fundași și doi mijlocași. În total, clubul condus de Angelo Massone a adus zece fotbaliști stranieri în jurul cărora vrea să contruiască o echipă care să se salveze de la retrogradarea în Liga 3.

Dintre ultimele achiziții, numele cel mai sonor îl are Cristian Hidalgo González (foto principal), un mijlocaș spaniol de 32 de ani care în cariera sa a jucat pentru Barcelona II, a prins banca de rezerve a primei echipe, a evoluat în Primera Division pentru Deportivo la Coruna și Hercules Alicante, iar în ultimii ani a mai trecut pe la Elche (Spania), Alki (Cipru), Cherno More (Bulgaria), Bnei Sakhnin (Israel), Chennaiyin (India) și Moghreb Tétouan (Maroc).

Bruno Gomis (25 ani) este un francez care nu este străin de fotbalul românesc. Adus de Pandurii în 2012, mijlocașul a fost împrumutat la Gloria Buzu sau a jucat pentru echipa secundă a clubului gorjean. În ultimele sezoane, Gomis a evoluat în ligile inferioare din Germania.

Marco Ferrara (21 ani) este un fundaș italian care în sezonul 2012-2013 a fost în curtea lui Inter Milan, însă pentru prima echipă nu a apucat să evolueze în Serie A. A prins de șase ori lotul de 18, iar apoi a ajuns în Serie C la Pergolettese.

Emmanuel Henry Gomis Mendy (25 ani) este un fundaș senegalez care în cariera sa cel mai sus a ajuns să joace pentru Dinamo Tbilisi și Daugava Riga.

Ultima achiziție a Ceahlăuluui este portarul italian Federico Novara (19 ani), care provine de la clubul Messina.

Ceilalți jucători străini transferați de gruparea nemțeană în această iarnă sunt: David Cerrajería Rubio (32 ani), Cristian Castells Ortega (31 ani), Simone Napoli (21 ani), José Pedrosa Galán (30 ani) și Seydou Bamba (22 ani).

Momentan, înaintea reluării campionatului Ligii 2, Ceahlăul Piatra Neamț se află pe ultimul loc în Seria I, loc retrogradabil direct, cu 8 puncte acumulate după 16 meciuri desfășurate până acum. Nemțenii vor să spate de acest loc, să prindă play-out-ul, iar acolo să încerce din nou să se salveze de la retrogradare.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Ceahlăul are programat primul meci oficial din 2016 în deplasare, pe terenul liderului Dunărea Călărași.

Marius ANGHEL 24 Feb. 2016, 12:12 Liga 2
Pe aceeași temă